Neuradna prošnja za delo

Neuradna prošnja za delo

Neuradna prošnja za delo

 

Neuradna prošnja za delo
Neuradna prošnja za delo

Neuradna prošnja za delo je lahko velik izziv pri vseh iskalnih zaposlitve. Izziv je v tem, saj neuradna prošnja za delo samemu direktorju ponuja vaše specifično znanje pri tem pa ni razpisanega oglasa za prosto delovno mesto. In, že samo to je težak korak.

 

Neuradna prošnja za delo

Neuradna prošnja za delo mora biti napisano dobro. Bralec mora takoj vedeti ali mu koristite ali ne. Da prav ste prebrali “ali mu koristite“. Tukaj nisem mislil tega, da bi v njegovem podjetju delali vse in bi vas naučil novega dela. Ne. Tega sedaj delodajalci v tem času ne potrebujejo. Preveč je konkurence, ki že ima svoje znanje in mogoče lahko z delo začne že takoj.

 

Neuradna prošnja za delo se pošlje na slepo

Neuradno prošnjo za delo boste poslali na slepo. Ne glede katero podjetje to je. Važno je samo to, da vemo ali ima za vas primerno delovno mesto. Po domače : če ste CNC operater ne boste poslali vaše prošnje za delo v neko računovodstvo. Ali pa v frizerski salon ali pa v trgovsko podjetje. Tam vašega znanja ne potrebujejo. Potem pa se mogoče tudi sprašujete “kaj pa, če tam poznajo koga, ki bi pa mogoče mene potreboval?“. Vseeno jim je za vas. Podjetja se še med seboj ne priporočajo, kaj šele, da bi vas priporočal nekdo, ki vas sploh ne pozna. Težko je.

 

Kako začeti?

Kot prvo mora vaša prošnja za delo biti tako napisana, da, ko jo bo direktor prebral bo od vas izvedel točno to, kar potrebuje. Hkrati pa bo prebral vso vaše znanje. Njegova edina misel bo ali vas potrebuje ali ne. Tukaj morate biti res previdni, kaj pošljete in daste od sebe. Ker, če bo direktor prebral “kar nekaj” bo vso gradivo odložil. Večina jih zbriše. Če pa bo vaše gradivo napisano tako, da vas bo razumel, kaj mu želite ponuditi … potem pa bo to drugačna pot. Bolj enostavna.

 

Kako je v resnici

Težko. Žal težko. Tukaj je potrebno poudariti to, kar vi najbolj znate in lahko samo podjetje že v doglednem času črpa vašo popolno korist. Tudi to, da oseba pošlje na podjetje kar nekaj in potem mi rečejo “saj, če me potrebujejo me bodo že poklicali” tudi tega ni več. Podjetje ne kliče in ne prosjači. Res ne.

 

Potrebujete pomoč?

Pišite mi. Lažje vam bo. Vendar brez prosjačenja za vzorec. Vzorec ne pomaga. Zakaj ne? Bom napisal takole … a poznate skladbo Na Golici? Ta skladba je sinonim za vso veselje v glasbi. To je himna na vsaki veselici, poroči in zabavi. Ampak do sedaj prav nobenemu ni uspelo narediti kaj podobnega. Tudi tukaj vzorec ne pomaga. Zelo podobno ali enako vzorec pri prošnji tudi ne bo pomagal. Zato je potrebna malo drugačna pomoč.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Neuradna prošnja za delo

– – – – – – – – – –

Iščem električarja

Pišite mi.

Tukaj je povezava :

Iščem električarje

– – – – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem imela večne probleme s to prošnjo za delo. Enim se je zelo dopadla, a na razgovor pa nisem prišla. Potem pa sem celoto poslal g. Sandiju in dobila drugo mnenje. Napisal je realno in po domače. Spoznala sem, da vsi, kateri so mojo prošnjo hvalili se na to sploh ne spoznajo. Celoto sem po priporočilu g. Sandija spremenila ter prišla do razgovora za trgovko. Tako da … izkoristite to mnenje. Hvala za vse.

– – – – – – –

Problem je ta, da vsi “vključno z menoj” eno gradivo uporabljamo za vse. To je tako, kot bi hotel dirkati s terencem. Za dirkanje je potreben športen avto. Ampak tudi s terencem se da dirkati. Ampak to na koncu le ni to – to. In, če želim hitre vožnje si bom izbrala tudi takšen avto. Zelo podobno je s prošnjo za delo. Treba primerna prošnja za vsak segment posebej. Hvala za vašo pomoč.

Lepo pozdravljeni. hvala za te besede. Dobra primerjava. Žal osebe pošljejo enako prošnjo za delo v proizvodnji tudi za delo v administraciji. Razlika delovnih mest pa je velika. In potem sam direktor ne vidi povezave med kandidatom ter odprtim delovnim mestom. Držim pesti za vaš uspeh.

– – – – – – –

Delala sem 35 let v enem podjetju potem pa so me čez noč odpustili. G. Sandi mi je potem tukaj zalo pomagal. Sva se slišala in šla skozi. Res hvala za vso pomoč!

– – – – – – –

Neuradna prošnja za delo
Neuradna prošnja za delo

– – – – – – –

5/5 - (1 vote)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri