Nočno delo po 50 letu

Nočno delo po 50 letu

Nočno delo po 50 letu

Nočno delo po 50 letu

Nočno delo po 50 letu
Nočno delo po 50 letu

 

Nočno delo po 50 letu. Ah to nepraktično vprašanje. Bom napisal malo drugače. Odgovor bo iz terena. Da. Podjetja, ki potrebujejo delavca in imajo ekipo se ne ozirajo, koliko je kateri delavec star. Njim je važno samo to, da ekipa dela in da delavec ne glede koliko je star dela in na delovnem mestu ne jamra ter je z minimalno plačo, več kot. zadovoljen.

 

A realnost je drugačna, kajne?

Poznam mnoga podjetja, ki ne gledajo nato, koliko je star delavec. So primeri, ki je delavec pred penzijo, pa dela nočno delo ali več-izmensko ali ruski turnus. Razlika se samo potem pozna, če delavec pride z odločbo, da nečesa več ne sme delati in potem mu mora podjetje najti drugo delovno mesto. In smo spet tam. Lahko pa, da podjetje za tega delavca več nima delovnega mesta! Kaj pa sedaj? Ali je podjetje odgovorno, da delavcu ponudi točno to, kar lahko dela? Ne. Ne – ne rabi.

 

Vem, da je težko, a to je kruta realnost!

Tako, kot vi skrbite zase, tako zase tudi skrbi podjetje. To, ko mi nekdo reče “saj sem tukaj že 20 let in je nuja, da je nekaj mojega in …” -> kaj pa ta oseba sploh govori? Saj za delo dobi plačo! Kaj več, bi še ta oseba želela od podjetja? Saj dobi prav vse, kar so se zmenili na začetku in tudi plača gre gor po zakonodaji. Zakaj bi tej osebi pripadalo še kaj več? Kakšno je to mišljenje? To je podobno, kot, da gradbenik zida hotel. Ko je dokončan pride do hotela pa želi eno sobo, ker je pomagal pri gradnji! Kaj mu bodo rekli? Ja nič … smejali se bodo do solz, kajne?

 

Pogovor. Da. Pogovor z direktorjem!

Ko se gre tako daleč, da oseba po 50 letu ne želi več delati nočnega dela je prvi korak, da se pogovori z direktorjem. Ker tako bo vse in takoj izvedela. To, da mu boste mahali z zakonodajo je samo farsa. Ker, če se direktor odloči, da vas odpusti, natira ali bilo kaj drugega … nima ovir, da tega ne bi naredil. Pač malo bolj bo segel v žep in rešitev bo imel na mizi. Vi pa boste izviseli. ZAto je priporočljiv pogovor. Ker le tako boste vedeli, kaj si misli in kakšna je njegova situacija glede vsega tega.

 

Bodite previdni!

Mnogi so se opekli in že dlje časa iščejo delo. Pa ga ne dobijo. Podjetja, kljub temu, da nujno rabijo delavce -> njih ne bodo zaposlili. Raje propadejo. In to je realnost, ki je dobra, da veste, kako nekdo razmišlja in kako reagira. Ker Slovenija je zelo mala in tako se ve, kdo je dober delavec in kdo ne.

 

Eno je zakonodaja, drugo pa, kako jo nekdo spoštuje!

Če sploh jo. Preveč je dobrih odvetnikov in njihovih poti in svetovanj, da lahko eno osebo, če jo podjetje želi odpustiti brez problema odpustijo. Zato, ko ste pri direktorju nikar z besedo “zakonodaja”, “pripada mi”, in še kaj. Ne. Ker to so slabe besede.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Nočno delo po 50 letu

 

 

Nočno delo po 50 letu
Nočno delo po 50 letu

 

 

Nočno delo po 50 letu
Nočno delo po 50 letu

 

 

Nočno delo po 50 letu
Nočno delo po 50 letu

 

Kaj pa tole :

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri