Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev je lahko za nekoga prav blagoslov med zaposlitvijo. Tudi vam bom spodaj povedal primer.

 

Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev

Za nekatere je to OK, za druge pa prava nočna mora. Vsaj pri meni, ko sem še študiral sem iskal samo nočne zaposlitve. Razlogov je bilo nekaj več, kot jih bom naštel. Vendar pravi razlog je bil samo ta, da so nekatera podjetja zelo težko dobila delovno silo. Tako zaposlene, kakor tudi osebe preko ŠS. Razlog zato je bil slaba delovna klica, mobing in …. A mene, kot študenta to sploh ni motilo. Šlo je predvsem zato, da sem si jaz upam reči nazaj in potem sem imel mir. Popolni mir. Aha razlog … manj sem delal. Nisem se preveč trudil. Delam sem tako, kot mi je bilo. In v tem sem užival, se zraven tudi učil, …

 

Primer dobre prakse

Tukaj je primer res dobre prakse. Saj poznate, da ljudje smo si med seboj zelo različni. In to drži. Sedaj nekateri poskušajo iz neke situacije narediti največ. In to je zame primer dobre prakse.

 

# 1 – varnostnik

Oseba je varnostnik in mora biti tam od 10.00 do zjutraj, ko pridejo čistilke in prvi njihov zaposleni hišnik seveda. In kaj naj oseba v tem čas dela? Lahko se uči tujega jezika, gleda TV  … a ta oseba pa ima drug način razmišljanja. Še bolj drznega. Začela se je računalniško izobraževati. Najprej WORD in potem še ostale programe. Potem pa je pristala na tem, da se uči programirati. Sedaj ta oseba ima osnovno šolsko izobrazbo in ko je povedala, da se uči programirati so se mu vsi smejali. Nekateri šli do meje ponižanja. A kamen na kamen je osvojil osnovno znanje in sedaj je zaposlen v podjetju, kot programer začetnik. Plača je 1.200€ + mesečna stimulacija. Delavnik od 07.00 do 15.00.

 

 

# 2 – avto prevoznik

Koliko ti avtoprevozniki “pretrpijo”, ko čakajo, da se jih naloži ali izprazni! Preveč časa. Oseba se je začela učiti tuje jezike. Hkrati pa se tudi učila in ponavljala pri osebah kjer je trenutno z tovornjakom bila. Sedaj je vodja logistične PE z plačo 1.500€ in zna se pogovarjati v treh jezikih. Super, kajne?

 

 

Zakaj je nočno delo zaposlitev tako pereča tema?

Nočno delo zaposlitev

Nočno delo zaposlitev

Ker vsakomur ne paše. Drugi problem pa je še ta, da delodajalci zelo radi izkoriščajo neznanje samega delavca in ga mogoče niti ne pravilno plačujejo ter tega, da dela nočno izmeno tudi ne omenjajo v sami pogodbi o zaposlitvi. In sam delavec mora biti tukaj zelo previden in mora celoto prebrati ter razmisliti. Seveda jo lahko podpiše in če se mu krši pogodba lahko posreduje naprej ostalim organom, ki se s tem ukvarjajo. Ampak tega je malo in pogodbe so sedaj skoraj že dobro pripravljene in izpiljene.

 

Kje ste ostali vi?

Pišite mi. Mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Nočno delo zaposlitev

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.