Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko še posebej, če to dovolijo njegovi novi sodelavci.

 

Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko
Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

Prvi mesec ali dva je vsakemu novemu kandidatu težko. Tukaj pa botruje še tisti drugi faktor, ki se ga malo kateri delodajalec tudi zaveda. Faušija. Da -> faušija. Poznam primere, ko je osebje bilo res faušno, da so dobili drugega sodelavca in iz nekega razloga sploh niso hoteli sodelovati z njim. Kaj šele, da bi ga po službi v petek popoldan zraven povabili na pivo. Nope. Čeprav je ta nova oseba oz. nov zaposleni bil res komunikativen, nasmejan in strokoven, ga niso hoteli imeti ob sebi. In le tej osebi je to bilo težko.

 

A počasi se tudi odnosi gladijo

Se. A zato je potreben čas in veliko skupnega dela. Tisto timsko delo, kot mu vsi pravimo je v tem primeru prišel res do izraza. Poznalo se je. Ker je ta nov kandidat vsaki teden delal s posameznikom so le te na njega začeli navajati in sodelovati. A na pivo pa ga vseeno niso povabili. Ampak spoznali so, da je na njega lahko zanesejo in da je zelo korekten do vseh ostalih. Tudi do tistih, kateri se na silo pogovarjajo z njim. To je težko, saj vsaka oseba to takoj spozna.

 

Skupni napori privedejo do skupnih rezultatov

Če se osebe trudijo so rezultati vidni. Če pa se trudi samo en, se pa ti rezultati vidijo, a zasluge imajo prav vsi. Tudi tisti, ki niti malo pri vsem tem pomagali. Če pa pride do neke napake pa potem vsi kažejo s prstom samo na enega. In žal to tako pač je.

 

Najbolj idiotska izjava

Tukaj je najbolj idiotska izjava, katero sem kadarkoli slišal “če je šlo meni slabo, naj gre tudi drugim“. Ta izjava je res slaba in slabo vpliva prav na vsakega zaposlenega. Sicer pa je to zelo slabo in ne morem razumeti, zakaj nekdo slabo želi novemu zaposlenemu sodelavcu. Res ne vem. Mogoče je samo stari delavec nevoščljiv in novega sploh ne podpora in … ? Eh, pustimo to. Sam tukaj ne vem. Ko pa koga vprašam pa vsaj do sedaj nisem dobil nekega konkretnega odgovora.

 

 

Če me potrebujete mi pišite

Če pa boste zraven priložili še vaše gradivo, pa boste dobili brezplačni odgovor, kaj po mojem mnenju manjka ali pa je preveč v vašem gradivo. Dobili boste obrazlago ter mogoče tudi, zakaj jaz tega gradiva ne bi pošiljal dalje.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Novemu zaposlenemu kandidatu je prvi mesec težko

… v mojem podjetju so se prvi mesec obnašali tako  …

Lepo pozdravljeni. Imate prav. Tudi v mojem podjetju so se prvi mesec obnašali tako – tako. Kljub temu, da sem bila prijazna in hotela navezati stike, so mi nekateri lepo obrnili hrbet. Potem pa ob kavici se je pripetila enaka zgodba. Oseba mi je naenkrat obrnila hrbet. Nahrulila sem jo. Od takrat dalje mi tega več ne delajo. In sem vesela, da sem to naredila.

… le nekako spregovorili in začeli smo sodelovati …

Lepo pozdravljeni. Imel enak problem. Potem pa so me osebe oz. sodelavci začeli potrebovati. Potem pa sem jim lepo rekel “a takrat pa si mi obrnil hrbet, sedaj pa si prišel k meni po pomoč” in nekateri so se obrnili, drugi pa le nekako spregovorili in začeli smo sodelovati. Z vsemi pa ne.

… sem na pravi poti do razgovora …

G. Sandi zdravo. Hvala za vse. Moram napisati, da sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora. Delo je bilo prezahtevno zato ga nisem hotela. Hkrati pa so me na razgovoru spraševali o nosečnosti, otrocih, poroki, … in … šla sem vstran. Pa kaj jih to zanima? Ampak sedaj vem, da sem na pravi poti do razgovora, Sabina, Kamnik

5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri