Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa je lahko zelo peroča tema. Nekateri zagovarjajo, da mora biti celota na enem listu, a jaz pa … naj bo napisano vse.  Saj sama oblika življenjepisa je lahko ključnega pomena, kako vas bo sam bralec dojemal in vas resno jemal. Pri tem pa se moramo zavedati, da bo bralec prebral toliko, koliko bo sam hotel. Pa čeprav bo to na 5 listih, bo prebral toliko, kolikor bo sam hotel. Če pa vse skrčimo na en list oz. eno stran pa … je to bolj težko. Tudi sam ne vem, kako naj celoto skrčim, ko pa oseba ima toliko znanja in delovnih izkušenj.

 

 

Sama oblika življenjepisa

Sama oblika življenjepisa naj bo berljiva. Naj bodo med vrsticami ustrezni razmiki. Še posebej pa … nikar ne tvezite o tem, kje ste se rodili in katere šole vse ste obiskali. To ni več v modi. Tukaj si lahko takoj predstavljate primer dolgočasnega filma. Mogoče še na koncu sami ne veste, kaj se je dogajalo in kaj je nauk celotnega filma. In sam življenjepis je lahko idealna primerjava k temu. Če dolgočasite vas bo bralec zapustil. Vaš življenjepis bo šel tja, kamor vi nočete da gre – v koš. Zato se morate potruditi. Priporočam pa tudi, da ni preveč barvno. Ker podjetja varčujejo s črnilom in celotnim pisarniškim materialom. Sam sem bil priča, da je tajnica zbrisala življenjepis, ker je bil zelo barvit in res se ji ni dalo s tem ukvarjati.

 

 

Oblika življenjepisa odpira vrata!

Oblika življenjepisa odpira vrata!

Oblika življenjepisa odpira vrata

V to verjamem 100%! Sama oblika življenjepisa znatno odpira vrata. Lažje jih odpre, ker bo direktor o vas prebral tisto, kar mora in s tem mu boste dali občutek, da mu lahko pomagate oz. vsaj to, da si vas želi spoznati. Če je lepo sistematsko napisano je lažje, kot pa vse nametano in brez repa in glave. Namreč bralca moramo voditi od začetka do konca. Konec je tisti, kjer moramo poudariti, da želimo, da se spoznamo na razgovoru. Nič pisati o samem veselju, poskokih v zrak v primeru klica na razgovor ali kaj drugega. Ne. Napišite enostavno “Spoznajmo se.”. Ta stavek direktorju pove več, kot pa bilo kaj drugega. Je enostaven in normalen.

 

 

Kako naprej?

Veste nekako vsi spoznavamo, da je Europass obrazec vedno manj priljubljen. Razlog za to je, da se ne more še kaj dodati ter je monoton. Tudi videl sem nekatere ostale življenjepise, ki pa so bili preveč barvasti in natlačeni. Še bolj pa to, da niso bili osebni. Sedaj podjetja več ne zaposlujejo strojev temveč osebe, ki so se sposobne prilagajati vsakršni situaciji. Zraven tega pa še direktor želi imeti osebo, ki je kompatibilna z ostalim osebjem. In tega se z navadnim CV ne da napisati. In ravno tukaj potem nastaja problem, zakaj oseba, kljub temu, da ima znanje ne pride do drugega dela. Enostavno zato, ker ne zna tega napisati.

Zato mi pišite in pošljite to, kar imate in uporabljate.

Odgovorim vam bom – brezplačno. 

Res mi ni problem.

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Oblika življenjepisa

Oblika življenjepisa

– – – – – –

Priporočam, da kontaktirate g. Sandija, saj vam lahko lepo pomaga.

– – – – – –

… pa sem sama mislila …

Lepo pozdravljeni. Moja oblika življenjepisa je bila popolnoma vzeta iz neta. Potem pa sem sama mislila, da pa le ni tako prepričljiva pa čeprav se je vse bleščalo in bilo polno okvirjev in poudarkov. In ne. Tisti življenjepis z neta mi sploh ni prinesel ničesar. Le kdo to uporablja?

– – – – – –

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.