Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Odgovor na prošnjo za zaposlitev je še nekako določen v sami zakonodaji. Pri tem pa gre za dejstvo, da pa podjetje tudi gleda na vsak strošek, ki ga ima. Torej, če ste poslali kar nekaj ne vem, zakaj bi si potem delalo podjetje še stroške z vami?

 

Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Odgovor na prošnjo za zaposlitev

Če si vas ne želijo, si pač vas ne želijo. To je to. Jaz vsakomur predlagam, da se celota komunicira peko emaila. Je lažje in še najceneje. A vsakomur se s tem ne da ubadati in tratiti časa, ki ga nekateri že tako nimajo. Je pa res, da skoraj vsaki pričakuje odgovor za zaposlitev. Ponavadi odgovor dobijo le tisti, ki se izkažejo in hkrati pokažejo tudi neko željo po novem delu. Vse drugo, ko pa oseba samo piše, kdo to je in bla bla bla …. kaj si naj misli direktor, ko to bere? “Pač oseba je stara 48 let pa mi ne zna napisati, kje vse mi lahko že takoj pomaga” in to je to. To si misli. In to prošnjo zbriše ali odloži v koš. Kam drugam pa naj bi jo dal. A naj to osebo pokliče in se z njim pogovarja? Zakaj? če pa že itak nič pametnega ni napisal.

 

Odgovor DA ali NE

Vem negotovost je zelo težka situacija. Vsak upa. Tudi pri samem pregled prošenj za delo dnevno srečujem besedila, ko sam preberem ter na koncu ne vem, kaj je oseba pisala. In to je zelo zaskrbljujoč podatek, ki ga pa marsikdo ne vzame resno. Pač eno je moje mnenje, drugo pa je mnenje od Zavoda ali celotne družine. In še kljub temu, da je oseba poslala več, kot 33 prošenj ni dobila prav nobenega odgovora. Ko pa sem podal komentar pa dobim odgovor “Vi se ne spoznate, ker Zavodu in prijateljem je moja prošnja všeč”. Ni pa direktorju in zato oseba ne pride do razgovora. Kaj je boljše razgovor ali to, da je všeč prijateljem?

 

Vsaj nekaj!

Situacija je na terenu drugačna od te, ko si oseba sploh misli. Res na terenu je drugače. Je težje. Podjetja so zaprta in do njih imajo dostop samo tisti, ki se poznajo ali pa tisti, ki ima neko dodano vrednost. Vse ostalo je izguba časa in zakaj bi se naj direktor ukvarjal z nekom, ki rad piše o hobijih, kot pa o tem, zakaj sploh mu je pisal. Pa koga zanimajo hobiji? Vsakega zanima vaše znanje, delovne izkušnje in tudi to, kje vas bo lahko uporabil ter porabil že naslednji dan. Kakšno korist bo takoj imel od vas?

 

Izpostavite vaše znanje

Lažje vam bo Dosti lažje. Veliko bolj lažje boste prišli do razgovora, če boste izpostavili vaše znanje. Zamislite si, da iščemo nekoga, ki bi naj znal programirati spletno stran. Lahko se prijavljajo programerji … a če samo eden napiše, da zna programirati splet -> evo ga. Imamo ga. Ta pa zna programirati splet. In, če zraven pokaže še kakšno stran potem je naš. Se bomo za njega potrudili, da bo z nami podpisal pogodbo. Lahko, da so vmes tudi dobri ali boljši programerji, a če tega ne napišejo, kako naj mi vemo? Ker vsakega pa nočemo spoznati. Sicer pa sam ne vem, zakaj bi nekoga poklical, če pa ni napisal nič pametnega?

 

Situacija je težka

Ni enostavno. Ne ni. To priznam. Težko je spoznati direktorja ter se mu predstaviti. Tega niti več sami direktorji nočejo. Zato pred spoznavanjem želijo od vas dobiti nekaj, kar jih bo prepričalo, če ste sploh vredni, da si bo za vas vzel čas.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Odgovor na prošnjo za zaposlitev

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.