Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic je v nekem življenjskem obdobju res prelomna odločitev. Še bolj pa, če na njo vplivajo drugi.

 

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic
Odločitev za poklic

Vedno bolj se srečavam s problemom ljudi, da imajo poklic, ki jih sploh ne veseli. Pravzaprav ga sovražijo. A v šolo so šli zaradi :

  • staršev
  • sorodnikov
  • ker se je prijatelj tudi sem vpisal
  • odločitev ob pitju piva ali vina ali vodke ali …

 

Zakaj je to v prihodnje lahko velik problem?

Znanje in vse, kar šola prinese. Tukaj je velik razkorak med tem, da se je oseba sama odločila za izobrazbo, kot pa, da je bila pregovorjena v to. In razlike se opazijo kar hitro. Že pri prvi oceni in samem učenju. A, če je možnost, da se oseba prepiše drugam ima srečo. Mnogi je namreč nimajo. Vztrajajo in se učijo nekaj, kar nočejo potem delati. In ne bodo. Gredo drugam. Dejati začnejo na novo. V drugi smeti in se sproti učijo. Tako so naprimer avtomehaniki postali CNC operaterji, strojniki pa zidarji ali pa kaj drugega.

 

Na celoto vpliva tudi to, kako se oseba ob delu počuti

Poklica se je možno naučiti. Tako ali drugače. Če je volja in oseba, ki bo to znanje tudi delila ste na dobri poti. Če le tega ni pa bo bolj težko. A se da. To vem sam. Saj sem sam osebno veliko preživel pred literaturo in šele potem imel možnost, da se glede tega pogovorim in da so mi določene zadeve obrazložili. Seveda, če bi kaj od tega vedel prej, bi celota bila lažja. Bistveno lažja. A ni bila.

 

Kako pa je pri vam?

Iščete novo priložnost za delo? Potem potrebujete tudi pravo gradivo – prošnjo za delo -, ki vam bo vsaj malo odprla vrata in boste spoznali kakšnega direktorja. Da. Pišem o razgovoru. Poklic je eno. Znanje, ki ga pa imate pa je popolnoma nekaj drugega. Zato ne delajte napak, da boste bodočemu direktorju poslali kar nekaj. Ne. Pošljite mu to, kar pričakuje. Kar si želi. Vaša prošnja za delo naj bo pisana samo za njega.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 


prosnja-razgovor


 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če me potrebujete mi pišite.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Tuje povezave :

Tema : Odločitev za poklic

… je zame fantastičen …

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi pomagal, da sem prišla do razgovora. Čeprav se to ni zgodilo čez noč sem od 5 poslanih prošenj prišla do 1 razgovora in še to podjetje mi je ponudilo 3 mesečno poskusno delo. Ta rezultat je zame fantastičen! Hvala iz srca, Monika iz Ptuja

Odločitev za poklic
Odločitev za poklic

 

… sem prišla do razgovora …

G. Sandi hvala lepa. Z vašo pomočjo sem prišla do razgovora in moram napisati, da je bilo prav lepo. Čakam na drugi krog. Res ste fajni, Vesna, Ptuj

 

Odločitev za poklic
Odločitev za poklic

… sva se slišala in šla skozi …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. hvala lepa, da sva se slišala in šla skozi. Le tako sem spoznala, kaj  je res narobe v mojem gradivu, hkrati pa imate prav, kot ste povedali, kako direktor gleda na prošnjo za delo. Hvala lepa za vso pomoč. Natalija

 

Lahko pa vam pomagam tukaj :

5/5 - (10 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri