Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic je v nekem življenjskem obdobju res prelomna odločitev. Še bolj pa, če na njo vplivajo drugi.

 

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Vedno bolj se srečavam s problemom ljudi, da imajo poklic, ki jih sploh ne veseli. Pravzaprav ga sovražijo. A v šolo so šli zaradi :

  • staršev
  • sorodnikov
  • ker se je prijatelj tudi sem vpisal
  • odločitev ob pitju piva ali vina ali vodke ali …

 

Zakaj je to v prihodnje lahko velik problem?

Znanje in vse, kar šola prinese. Tukaj je velik razkorak med tem, da se je oseba sama odločila za izobrazbo, kot pa, da je bila pregovorjena v to. In razlike se opazijo kar hitro. Že pri prvi oceni in samem učenju. A, če je možnost, da se oseba prepiše drugam ima srečo. Mnogi je namreč nimajo. Vztrajajo in se učijo nekaj, kar nočejo potem delati. In ne bodo. Gredo drugam. Dejati začnejo na novo. V drugi smeti in se sproti učijo. Tako so naprimer avtomehaniki postali CNC operaterji, strojniki pa zidarji ali pa kaj drugega.

 

Na celoto vpliva tudi to, kako se oseba ob delu počuti

Poklica se je možno naučiti. Tako ali drugače. Če je volja in oseba, ki bo to znanje tudi delila ste na dobri poti. Če le tega ni pa bo bolj težko. A se da. To vem sam. Saj sem sam osebno veliko preživel pred literaturo in šele potem imel možnost, da se glede tega pogovorim in da so mi določene zadeve obrazložili. Seveda, če bi kaj od tega vedel prej, bi celota bila lažja. Bistveno lažja. A ni bila.

 

Kako pa je pri vam?

Iščete novo priložnost za delo? Potem potrebujete tudi pravo gradivo – prošnjo za delo -, ki vam bo vsaj malo odprla vrata in boste spoznali kakšnega direktorja. Da. Pišem o razgovoru. Poklic je eno. Znanje, ki ga pa imate pa je popolnoma nekaj drugega. Zato ne delajte napak, da boste bodočemu direktorju poslali kar nekaj. Ne. Pošljite mu to, kar pričakuje. Kar si želi. Vaša prošnja za delo naj bo pisana samo za njega.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če me potrebujete mi pišite.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

Odločitev za poklic

 

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.