Odpoved delovnega mesta oz. odstop od dela

Odpoved delovnega mesta oz. odstop od dela

Odpoved delovnega mesta oz. odstop od dela je enako.
V obeh primerih pustiš nekoga na cedilu.
V vsakem primeru si dokazal, da nimaš jaj*.

Odpoved delovnega mesta oz. odstop od dela

 

Odpoved delovnega mesta
Šef zaradi razlogov, ko to lahko grem delat drugam, premala plača, preveč dela, … imaš tukaj odpoved od delovnega mesta.
Odpoved od delovnega mesta poda delavec. Razlogi so njegovi. Pa, če tudi gre delati drugam – na boljše.

 

Odstop od dela

Dragi moji volilci. Žal … bla bla in bla.
Samo nakladanje in izgdovori o tem in onem. Odstop pomeni, da je oseba prišla na položaj preko volitev ali preko kandidatur, pri katerem so bile podprte njihove izjave.

 

Izjemno slaba selekcija v obeh primerih!

Zakaj? Ker si tega prav nihče ne želi. Da ti oseba odpove v najkritičnih trenutkih. Takrat, ko vse staviš na njega ti on vrže poleno med noge in samo reče “eh ne da se mi več in grem“.
To je sramota za vse vpletene izpraševalce, ki so te ljudi postavili na delovno mesto!
Več kot sramota. To je nekaj, kar se ne da napisati. Vendar boli. Boli tiste, ki nastradajo. Ki najebejo, ker jih je zaupljiva oseba v kritičnem trenutku pustila na cedilu.

 

Zakaj piloti ne skačejo s padalom?

Zakaj piloti sredi poti ne gredo do potnikov in rečejo “Dragi moji potniki. Nočejo mi povišati plače zato dajem odpoved. Kar tukaj in kar sedaj“. Potem pa se vrže s padalom iz letala. Na letalu so ostali ljudje, ki pa ne znajo voziti letala. Kaj sledi?

 

Tukaj je primer slabe selekcije kadra za delovno mesto

Delavka v proizvodnji. Na samem razgovoru smo ji povedali, da občasno prihaja do povečanja delovnih ur zaradi prevelike naročile strank. Vendar se to ne dogaja pogosto, ko pa se, pa stisnemo vsi.
In delavki sploh ni bil problem delati tudi kakšno plačano naduro. Tudi povedala je, da je zato in da zelo razume to. A na koncu se je izkazalo zelo drugače. Že v tretjem mesecu dela po podaljšanju pogodbe je ena izmed strank podala dvojno nepričakovano naročilo. Super za podjetje. Vendar je delavka prišla do direktorja in rekla “Podajam odpoved od delovnega razmerja, ker je premala plača, da bi se tukaj zajebavala. Raje sem doma in si čoham podplate” in je šla. Ta delavka je bila stara 21 let. Če jo kdo zaposli, ga čaka verjetno enaka usoda. Je pa lažnivka!

 

Dragi moji to je na kratko in držim pesti za vaš uspeh!
Sandi

 

Ključne besede : odpoved delovnega mesta, odstop od dela

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

5/5 - (4 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri