Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca je zahteven postopek pri katerem vedno svetujem, da vam ob strani stoji odvetnik.

 

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca
Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca je dvostranska pogodba pri kateri se mora tudi sam delodajalec s tem strinjati. Kaj pa če se ne? Odpoved delovnega razmerja s strani delavca je pravica vsakega delavca v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih. Delavec lahko delovno razmerje odpove kadarkoli, ob upoštevanju zakonskih določil in pogodbenih obveznosti.

 

Odpovedni rok

Pri odpovedi je potrebno spoštovati odpovedni rok, ki je določen v pogodbi o zaposlitvi ali v kolektivni pogodbi. V primeru, da odpovedni rok ni določen, se uporabi zakonska določba, ki je odvisna od dolžine delovnega razmerja.

 

Kršitve

Delavec lahko odpove delovno razmerje tudi brez odpovednega roka v primeru hujših kršitev s strani delodajalca, kot so neizplačevanje plače, nevarno delovno okolje ali kršenje drugih delovnih pravic.

 

Spoštovanje zakonodaje

Pri odpovedi delovnega razmerja s strani delavca je pomembno, da se spoštujejo pravne določbe ter da se delovno razmerje zaključi na korekten način.

 

Kako se odpoved poda?

Delavec mora o odpovedi obvestiti delodajalca v pisni obliki ter navesti razlog za odpoved. V primeru, da delavec odpove delovno razmerje brez razloga, je delodajalec upravičen zahtevati povračilo škode.

 

Obveznosti

Pred odpovedjo delovnega razmerja s strani delavca je pomembno preveriti morebitne obveznosti do delodajalca, kot so vračilo izobraževanja ali usposabljanja, vrnitev prejete opreme ali plačilo stroškov usposabljanja.

 

Pravica do izplačila zadnjega plačila

Po odpovedi delovnega razmerja s strani delavca ima delavec pravico do izplačila zadnjega plačila ter do izdaje potrdila o delovni dobi in delovnem razmerju.

 

Kaj pa, če pride do spora?

V primeru sporov ali nesporazumov med delavcem in delodajalcem pri odpovedi delovnega razmerja, je priporočljivo poiskati pravno pomoč ali se obrniti na pristojne institucije, kot je Inšpektorat za delo.

 

Zakonodaja

Skupno z zakonskimi in pogodbenimi določbami je pomembno, da se pri odpovedi delovnega razmerja s strani delavca spoštujejo tudi moralne vrednote in načela profesionalnosti, saj to prispeva k ohranjanju dobrega odnosa med delavcem in delodajalcem.

 

 

Tako. Sedaj veste več. A kaj vam to pomaga?

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca
Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

To je vse lepo in prav. Vendar je v praksi drugače. Malokdaj in to res malokdaj je to res tako, kot piše zakonodaja in res gre gladko. Ker ponavadi to ne gre. Delodajalec vedno stisne vse od sebe, samo, da ima tisti del moči, da dokaže, da bo od delavca dobil še tisto, kar mu sploh ne pripada. In v realnosti je to res zelo, zelo, zelo pogosto. Tudi sam sem priča temu in kaj češ, če te osebe ne poslušajo in gredo sami s svojo glavo skozi zid. Tudi sedaj, ko to pišem, pišem samo o tem, da če že morate dati vi sami odpoved jo dajte s pomočjo odvetnika. To je bistvo tega članka. Odvetnik in odpoved. Samo to.

 

Kje vam odvetnik lahko pomaga?

Ufff … tukaj pa je tista stran, kjer bi se lahko razpisal. Pa se ne bom. Enostavno zato, ker je to delo od odvetnika. Po drugi strani pa mi oseba že takoj zajamra, da nima denarja. A cigarete in vse ostalo pa si brez problema kupi? Ko mi začne oseba tukaj jamrati, sam popolnoma izgubim vso motivacijo do tega, da bi tej osebi sploh pomagal. Vem, da je denar tista ovira, ampak jamranje? Ne. Tega pa jaz ne spoštujem in tukaj osebi ne morem pomagati. Je pa drugače, če nekdo reče “kak bi se dalo to finančno urediti?”, kot pa “jojj … pa nimam, ko pa so odventiki tako dragi, pa stroške imam in ne vem …. pa tako malo plačo imam. …”, “kaj? 1.200€ plača je mala?”. Poglejte si medije, kaj govorijo, koliko plače dobijo čistilke! Pod 700€ pa garajo ves dan, čistijo sranje in na koncu jih še noben ne spoštuje! To je mala plača. Ne pa 1.200€!

 

Zakaj bi vam lahko pomagam jaz?

Ker znam. In poznam odvetnike, ki se na to zelo dobro spoznajo. Super so. Ne bodo vas pustili na cedilu. Vendar imajo ceno. Oz. vsako znanje ima ceno. Naj vas ne bos strah …. tukaj se pogovarjamo za celotno pomoč okoli 200-230€. Nič več. To je cena, da ne boste izgubili tistih nepotrebnih živcev in tistega zdravja, ki vam je še na volj. Ker, ko se enkrat začne psiha potem je oseba doma. Je noben delodajalec ne vzame. Je ne. Zakaj pa bi jo, ko pa ima zdrave osebe okoli sebe? To pišem samo zaradi tega, da se boste zavedali, kako pomembno je zdravje in kako pomembno je, da ga ohranjate in čuvate. Pa četudi daste zadnji € ven. Na koncu pa je to vaša odločitev. Zato samo za vas -> vse dobro vam želim.

 

Kje ste ostali vi?

Če ste tukaj vam lahko pomagam pri prošnji za delo ali osebnem življenjepisu. Pišite mi in lažje vam bo.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca
Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

 

… še čistiti WC in delati še tisto …

G. Sandi imate popolnoma prav. Sama sem napisala neko odpoved in potem sem en mesec garala, kot nora. Direktor me je poklical, prebral pogodbo in tudi to, kaj lahko “z menoj dela” in na koncu je res postal takšen prase*, da sem morala še čistiti WC in delati še tisto, kar do sedaj nikoli nisem. kljub pozivu delovnega inšpektorata mi je le ta obrazložil, da mi tukaj ne more pomagati, vključno me je opomnil, na mojo odpoved, da je tako napisana, da ima to zakonsko možnost. To se je dogajalo meni.

Odpoved delovnega razmerja s strani delavca
Odpoved delovnega razmerja s strani delavca

… doživeli in tega nočete, da doživi še on …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Prebrala sem mnogo, kar piše na internetu. A samo vi ste pisali tako, kot da ste to res doživeli in tega nočete, da doživi še on. Zato sem malo poklicala znanje in tudi oni so mi povedali, da so v večini primerov imeli zelo slabo izkušnjo, ko so dali odpoved. Zato sem se odločila, da vam pišem in prosim, da mi najdete odvetnika, ki bo poskrbel za mojo težavo. In ste. Odvetnik je bil konkreten in prijazen. Svetoval mi je in napisal tudi odpoved. Tistih 130€ pa se ne sekiram, ker niti kančka mobinga ali kaj drugega nisem bila deležna. Tudi niso upali. Ker so vedeli, da jih potem še bolj stisnem za jajc*. Še enkrat hvala.

 

… z odpovedno od odvetnika …

G. Sandi zdravo. hvala za pomoč. Če ne bi šla z odpovedno od odvetnika bi imela še večje težave. že tako se je direktor takoj, ko je videl odpoved takoj spremenil. Začenjal vpiti in …. skratka takoj sem spoznala, da bi še bolj najebala. Ampak sedaj pa nisem. To je lepa tolažba! Hvala za vse.

 

Lahko pa vam pomagam tukaj :

5/5 - (13 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri