Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru je lahko edina in dobra pot, da pride do dela ter da vam direktor vsaj malo zaupa.

 

Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru
Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru mora potekati gladko. Tako gladko, kot se le da. Tukaj ne sme biti nobenih ovir in preprek, kaj šele, da se pogovor ustavi in pride do tistega trenutka, ko oba spoznata, da niste pravi za to delovno mesto ter samo podjetje. Delo delo. Vse pa je odvisno od same zahtevnosti in vsega tega, koliko lahko že takoj doprinesete in koristite.

 

Vaša osebna predstavitev naj bo

  1. Povejte, kakšni ste na delovnem mestu in kaj lahko od vas tudi pričakujejo
  2. Tudi jasno povejte, kar pričakujete od samega podjetja do vas
  3. Dotaknite se reševanja konfliktov s sodelavci
  4. Če ste dobri v komunikaciji bo to direktor takoj spoznal, a pohvalite se, da vam gre dobro od rok tudi komunikacija s strankami
  5. Če znate reševati reklamacije izpostavite to – pohvalite se in povejte mogoče kakšen primer
  6. Sledite temu, kar direktorja zanima in ne temu, kaj vse bi še radi povedali
  7. Imate možnost, da kaj vprašate glede podjetja – izkoristite to
  8. Plača – povejte, kar si želite in kaj pričakujete

 

Ne glede, kako poteka sam pogovor … sledite mu

Ne izgubite rdeče niti. Sledite pogovoru in počasi in umirjeno odgovarjajte. če direktor pričakuje še več znanja mu povejte, da se hitro učite in hitro dojemate. Nekaj truda boste morali tudi vi vložiti, če boste hoteli imeti to delo. Predvsem gre za to, kako hitro ste lahko samostojni in samostojno opravljate delo. Še bolj pa, kako dobro in hitro se lahko na vas zanesejo ter začenjajo zaupati.

 

Jaz ne zaupam nikomur

Ljudje na razgovoru lažejo. Nekateri zelo in celo tako lepo, da sami sebi verjamejo. A razgovor je tisti del, kjer si tudi jaz naredim zaznamek in ga samemu kandidatu tudi po razgovoru povem. Povem mu vse, kar sem si napisal in mu dam v predogled. Tako sam vidi moje mnenje in to, kar je povedal, jaz pa napisal. Ker, ko oseba pride na delovno mesto in ga pustimo nekaj časa se takoj vidi ali je blefiral in lagal ali pa je resno vzel celoto ter se želi izkazati. Pri tem občasno prosim osebe, da na list kaj več napišejo o tem, kaj vse znajo delati. Ta list skeniram ter jim ga pošljem na mail. Pri tem imava oba izvod tega, kar je oseba napisala da zna. Le tako mu lahko pokažem, kar je sam napisal ter se zlagal v kolikor pride do tega.

 

Konkurenca

Če poznaš dovolj dobro konkurenco potem veš vse o samem kandidatu, ko pride v tvojo pisarno. Spet. Če oseba reče, da se niso držali dogovorjenega in gre za podjetje v katero sem prepričan, da se vsega držijo … potem oseba laže. In do sedaj se je to 100% izkazalo, kot dobra praksa in resnica. Težko je lagati o podjetju pri čemer veš, da oni tega ne delajo. Primer. 10 dni nazaj je v moji pisarni sedel moški pri čemer mi je govoril, da mu je podjetje plačalo manj, kot pa so se dogovorili. In, ko je povedal za katero podjetje se gre mu tega nisem verjel. Ne. Po pogovoru s tem kandidatom sva na koncu le razčistila določene zadeve. Lagal je. To je priznal. A išče nekaj drugega in ni vedel, kaj si naj izpostavi v sam izgovor. Zato je povedal tisto laž za katero vem, da podjetje tega ne dela. Si ne upa privoščiti. In tako, če poznaš konkurenco je drugače tudi zate, ko imaš osebo pred seboj.

 

Vaša osebna predstavitev na razgovoru naj bo enostavna

Osebna predstavitev na razgovoru
Osebna predstavitev na razgovoru

Ter jasna. Potrudite se. Povejte v kratkem stavku ter govorite enostavno. Mogoče kakšna strokovna beseda, da se malo pohvalite o znanju, a vse ostalo pa je lahko bolj enostavno. Da vas razumejo. Mogoče pa oseba ni strokovno podkovana za tisto delovno mesto, ki išče novega sodelavca.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Osebna predstavitev na razgovoru

Osebna predstavitev na razgovoru
Osebna predstavitev na razgovoru

 

… to je zelo pomembno!

Tudi sama sem spoznala, da je osebna predstavitev na razgovoru zelo pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na marsikatero točko. Tudi na tisto, ko se osebe odločujejo ali izbrati tebe ali ne. Zato je dobro, da se pripravimo. Pri tem moramo vedeti tudi tista slaba vprašanja, ki si jih sploh ne želimo, da bi nas vprašali, a nas. Vse lepo in hvala, Manja, Ljubljana

Osebna predstavitev na razgovoru
Osebna predstavitev na razgovoru

… in deliti z menoj ter me naučiti …

Lepo pozdravljeni g. Sandi. Razgovor je bil enkraten. Čeprav mi nekaj znanja manjka, so ga pripravljeni deliti z menoj ter me naučiti. To, kar pa znam pa so bili zelo veseli. To jim tudi najbolj manjka. Vendar mislim, da nekih novih zadev ne bom rabila se učiti, saj to, kar potrebujejo in jaz znam – tega dela imajo veliko. Kar je meni v prid. Hvala za pomoč in vse ter tudi to, da sva se slišala in šla skozi. Mateja, Mengeš

Osebna predstavitev na razgovoru
Osebna predstavitev na razgovoru

… sem pisanje motivacijskega pisma …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Jaz pa sem pisanje motivacijskega pisma prepustila kar vam. In moram napisati ter povedati, da je zelo obrodilo sadove. Od 7 poslanih življenjepisov sem bila povabljena na 2 razgovora. In to je super. čeprav sem pa spoznala, da to niso podjetja s katerimi bi delala. A je super, ker iščem in pišem naprej. G. Sandi hvala. marija, Krško

5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri