Osebni cilji zaposlenih

Osebni cilji zaposlenih

Osebni cilji zaposlenih

Osebni cilji zaposlenih so ključni za doseganje dolgoročne uspešnosti in izpolnjevanje njihovih ambicij v delovnem okolju. Ko imajo zaposleni jasne in motivirajoče cilje, postanejo bolj zavzeti, produktivni in zadovoljni z delom, kar lahko vodi v povečanje uspešnosti podjetja.

 

Osebni cilji zaposlenih

Osebni cilji zaposlenih
Osebni cilji zaposlenih

Želim razpravljati o pomenu osebnih ciljev za zaposlene, kako jih postaviti in izpolniti ter kako lahko podjetja pomagajo pri spodbujanju in izpolnjevanju teh ciljev. Ker osebni cilji zaposlenih so tisti cilji, ki jih zaposleni želijo doseči v svojem življenju in karieri. Ti cilji se lahko razlikujejo od poslovnih ciljev, ki jih ima podjetje, vendar pa so lahko v veliko pomoč pri doseganju skupnih ciljev. Ko imajo zaposleni jasno predstavo o svojih osebnih ciljih, postanejo bolj osredotočeni, motivirani in samozavestni. To lahko vodi v večjo produktivnost, manjšo fluktuacijo zaposlenih in boljše odnose znotraj delovne skupine.

 

Kako postaviti osebne cilje

Osebni cilji zaposlenih
Osebni cilji zaposlenih

Postavljanje osebnih ciljev je proces, ki zahteva samorefleksijo, samodisciplino in vztrajnost. Spodaj so nekateri koraki, ki vam lahko pomagajo pri postavljanju osebnih ciljev:

 1. Določite, kaj želite doseči: Najprej se vprašajte, kaj si resnično želite doseči v svojem življenju in karieri. Poskusite biti čim bolj konkretni in si zapišite svoje cilje.
 2. Postavite SMART cilje: SMART je kratica za specifične, merljive, dosegljive, relevantne in časovno omejene cilje. Poskusite svoje cilje postaviti na ta način, saj vam lahko pomaga pri lažjem spremljanju in doseganju teh ciljev.
 3. Razmislite o svojih vrednotah: Pri postavljanju ciljev je pomembno upoštevati tudi svoje osebne vrednote in prepričanja. Poskusite se vprašati, zakaj so ti cilji pomembni za vas in kako bodo ti cilji prispevali k vašemu osebnemu zadovoljstvu.
 4. Razdelite cilje na manjše korake: Poskusite razdeliti svoje cilje na manjše korake, ki jih lahko dosežete postopoma. To vam lahko pomaga pri lažjem spremljanju napredka.
 5. Bodite realistični: Pri postavljanju ciljev je pomembno, da ste realistični glede svojih sposobnosti in časa, ki ga imate na voljo. Če si postavite prevelike cilje, ki jih ni mogoče doseči, lahko to povzroči občutke nezadovoljstva in frustracije.
 6. Načrtujte svoje korake: Ko ste postavili svoje cilje, načrtujte korake, ki jih morate sprejeti, da jih dosežete. Razmislite o tem, kaj morate storiti, da boste dosegli svoje cilje, in postavite načrt ukrepov.
 7. Spremljajte svoj napredek: Spremljanje napredka pri doseganju ciljev je ključno. Poskusite si postaviti roke, do kdaj želite doseči določen cilj, in redno spremljajte svoj napredek. Če opazite, da ne napredujete tako hitro, kot bi želeli, se vprašajte, kaj lahko spremenite, da dosežete cilj.

 

Kako podjetja spodbujajo in izpolnjujejo osebne cilje zaposlenih

Podjetja lahko igrajo ključno vlogo pri spodbujanju in izpolnjevanju osebnih ciljev zaposlenih. Nekatere možnosti, ki jih imajo podjetja, vključujejo:

 1. Redne pogovore z zaposlenimi: Pogovori z zaposlenimi so odlična priložnost, da podjetja izvedo več o osebnih ciljih svojih zaposlenih. Pogovori lahko vključujejo tudi razprave o tem, kako lahko podjetja pomagajo pri doseganju teh ciljev.
 2. Načrtovanje kariere: Podjetja lahko zaposlenim ponudijo načrtovanje kariere, ki jim pomaga pri postavljanju in doseganju osebnih ciljev. Načrtovanje kariere lahko vključuje tudi mentorstvo in usposabljanje, ki zaposlenim pomagajo razvijati svoje spretnosti.
 3. Spremljanje napredka zaposlenih: Podjetja lahko spremljajo napredek svojih zaposlenih pri doseganju osebnih ciljev in jim zagotovijo povratne informacije. Povratne informacije lahko zaposlenim pomagajo pri razvoju in izboljšanju svojih spretnosti.
 4. Nagrajevanje uspeha: Podjetja lahko nagrajujejo uspeh zaposlenih pri doseganju osebnih ciljev. Nagrajevanje lahko vključuje finančne nagrade, pa tudi nagrade za dosežke, ki so pomembni za zaposlenega. Nagrajevanje je lahko tudi v obliki spodbud, kot so plačane izobraževalne dejavnosti ali čas za delo na projektih, ki jih zaposleni najbolj zanima.

 

Kako pa je pri vam?

Osebni cilji zaposlenih so ključnega pomena za njihov osebni in poklicni razvoj. Postavljanje ciljev je pomemben proces, ki zaposlenim pomaga pri opredeljevanju in doseganju njihovih ciljev. Pri doseganju osebnih ciljev so pomembni dejavniki, kot so motivacija, načrtovanje, spremljanje napredka in realističnost ciljev. V začetku vam lahko pomagam tako, da vam pokomentiram vaše sedanje gradivo. 

 

Zakaj vam želim pomagati pri prošnji za delo?

Ker znam. Pišite mi. Izbira je vaša. To  je to.

 

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

 • prošnja za delo
 • europass življenjepis
 • spremno pismo
 • motivacijsko pismo
 • osebni življenjepis
 • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 


prosnja-razgovor


 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Osebni cilji zaposlenih

… po 6 mesecih spet iti na razgovor …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Hvala za pomoč! Prav čudno je po 6 mesecih spet iti na razgovor in pri tem so me resno vprašali “zakaj sem odšla vstran iz prejšnjega podjetja?”. Pač povedala sem jim resnico in tudi to, da tega tukaj ne pričakujem. Ponudili so mi 3 mesečni poskusni rok dela. Zelo sem vesela in hvala za vse! Simona, Koper

Osebni cilji zaposlenih
Osebni cilji zaposlenih

 

… prišel do razgovora od 7 poslanih prošenj za delo …

Spoštovani g. Sandi. Z vašo pomočjo sem prišel do razgovora od 7 poslanih prošenj za delo. Zame je to velik uspeh, saj prej sploh nisem nikamor prišel. Tako, da čakam še na drugi krog. Super in hvala, Peter, Ruperče

 

Mogoče vam lahko pomagam tudi tukaj :

 

5/5 - (12 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri