pa-kaj-ste-nori

Pa kaj ste nori?

Pa kaj ste nori? Kaj se greste? Zakaj pa ne?

Pa kaj ste nori?

Pri pojasnjevanju osebi, da ni bila izbrana za delovno mesto naletimo na burne in vedno drugačne odzive. Pred mesecem dni mi je oseba rekla “Pa kaj ste nori? kaj se greste? Zakaj pa ne? Saj boste brez mene ja propadli?“.

 

V veliki večini na koncu slabo govori

Saj razumemo, da je prisotno veliko razočaranje vendar niti jaz niti prav nihče izmed direktorjev ne razume, če osebi pove, da ni bila izbrana za delovno mesto dobi v veliki večini odgovor “pa saj tako ali tako nisem hotel delati za vas” ali pa “še dobro, ker ne vem, kako lahko ti ljudje delajo tukaj?” ali pa “saj tudi nočem delati za vas“. Ta zadnja je najbolj pogosta.

 

Tukaj sledi vprašanje – zakaj?

Če vam zaupam, da so to bila podjetja, ki imajo nek nivo podjetništva v Sloveniji in njihovi zaposleni niso hlapci dela ter imajo po izobrazbi in delovnih izkušnjah primerno plačo jim gre lepo. Ampak zakaj se osebe na koncu prikažejo v slabi luči? Ampak to, da stegnejo jezik je prednost za vsakogar, ki se na selekcijo spozna.

 

Odziv kandidata po razgovoru

Kakšen je odziv kandidata po končanem razgovoru je bistvo, ki ga nekateri direktorji s pridom izkoristijo. Poznam direktorja, ki izbranemu kandidatu, da ga zaposli namenoma pove, da ni bil izbran ter burno opazuje sam odziv. nekateri rečejo “hvala. pa drugič“, nekateri ga pa tudi kam pošljejo. Vendar ti zadnji na koncu niso več v igri.

 

Posel je kot življenje

So vzponi in padci. Kakor v prodaji. In, če oseba ne more prenesti, da ni bila sprejeta na delovno mesto in potem še direktorja nekam pošlje – takšno vedenje slabo vpliva na podjetje, če se takšno osebo tudi zaposli. To so dokazali že drugi.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

pa kaj ste nori - pa kaj ste nori

pa kaj ste nori

pa kaj ste nori

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>
Rate this post
Posted in Tips – smart tips.