Pogovor o plači

Pogovor o plači

Pogovor o plači

Pogovor o plači je neka osnova, da sploh veste ali si želite to delo ali ne. Pogovor o plači mora biti. Morate vedeti – koliko €.

 

Pogovor o plači

Pogovor o plači

Pogovor o plači

Da. Pogovor o plači mora biti. Nekaj vemo zagotovo. Direktor točno ve, koliko € bo za to delovno mesto namenil in koliko je pripravljen dati. A to vpraša tudi vas, kar pa je zelo obremenjujoče, kajne? Zato se za to pripravite. Morate imeti neko ceno oz. plačo v mislih. Pri meni ponavadi vžge : “dajmo naprej osnovo in če pridemo skupaj mi plačate to, kar ste pripravljeni dati.”. Tako ste samemu direktorju povedali, da se želite izkazati in da tukaj ne želite ničesar več, kot samo to, da se izkažete. So pa druge variante, kjer oseba lepo pove, da ima kredit in nek strošek ter da lahko 1.200 € v začetku lepo pride skozi. Ampak spet se bo morala izkazati in dati vse od sebe, kar pa se v začetku res od vsakega pričakuje.

 

Osnovna plača je osnovna plača

Če greste v veliko podjetje, kjer se dela enostavna dela v proizvodnji od tam ne morete veliko več pričakovati. Ne gre. Vsaj ne dajo, kljub temu, da imajo na koncu leta res lep in velik dobiček pri tem pa ne vlagajo  v delovno silo, kot so izobraževanja, pikniki ali izboljšanje delovne klime. Še huje pa je, da ne gradijo nove hale in se želijo širiti. Potem jim gre samo za denar in dobiček. če ste v takem podjetju ne morate pričakovati presežek. A za nekaj položnic pa res bo, kajne?

 

Če ne gre pač ne gre

Tudi pri samem razgovoru, ko direktor vpraša “kakšno plačo pa pričakujete” je lahko odgovor “1.200€“. In tukaj so lahko direktorji šokirani. Ker ste direkt povedali o sami plači. Mogoče mu je tole preveč, da bi vam plačal? Mogoče. Vendar zavedajte se, če pri vam ne gre za nižjo plačo to lepo povejte. Malo se morate pogajati. Ker, če ste zanimivi se direktorja lahko nekako prepriča. Če pa nimate znanja in pridete s to ceno ven vam bo rekel samo “držim pesti, da vam bo uspelo”, ampak tega vam ne bo rekel. Rekel bo samo “adijo” in vas že pozabil.

 

Lepo je imeti cilj

Cilj je potreben. Tudi sama zamisel o cilju naj vas ne bega ali straši. Plača je potrebna in če vam s 1.200€ ne gre skozi morate to povedati. Glede plače je dobro, da se pogovorite. Ker na koncu, ko pride do pogodbe je prepozno. Potem vas lahko direktor nažene in vam celo pri tem ne zaželi sreče drugje, kar pa sploh ni dobro za vašo delovno karmo, kajne?

 

Ampak, da sploh pridete do razgovora potrebujete dobro prošnjo za delo

Pogovor o plači

Pogovor o plači

In tukaj vam mogoče lahko pomagam tudi jaz. Pišite mi, kje vas prošnja žuli in mogoče vam lahko pomagam. Zakaj pišem mogoče? Ker vsakomur ne morem pomagati. Žal. Če je oseba brez poklica in želi biti glavna tajnica direktorja samo zaradi tega, ker kuha dobro kavico … tukaj se mi ne sanja, kako bi naj ji pomagal.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Osebna predstavitev na razgovoru

– – – – – – – – – –

Pogovor o plači

Pogovor o plači

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.