Pogovor z upokojenko

pogovor z upokojenko

Pogovor z upokojenko. Njeno delovno mesto – čistilka.

Pogovor z upokojenko

Prejšnjo mesec sem bil na banki. Ker sem moral urediti določene zadeve je bila nuja, da sem v gužvi čakal tudi jaz. Pred menoj je bila simpatična upokojenka, ki se je rada pogovarjala. In pogovarjati se je začela tudi z menoj. Pač običajne zadeve, kako kaj živi in kako se kaj naša Slovenija razvija v njenih očeh.

 

Mene pa je zanimalo nekaj popolnoma drugega?

 

1. Kaj je delala in koliko časa
Zaupala mi je, da je bila čistilka v enem izmed Mariborskih podjetij, ki so šle v maloro. Bila je od začetka do konca upokojitve čistilka. Delala je od 07.00 do 15.00 ure. Nič več in nič manj. Čistila je predvsem pisarne od direktorja in ter ostale, ki so bile tudi najete s strani drugih podjetij. S tem ni imela nobenega problema. Bila je pridna.

 

2. Je bila redna plača?
Da. Bila je redna plača. Tudi vse ostale dodatke smo vsi dobili. Res pa je, da ko se je delalo se je delalo. Ni bilo vprašanje, če lahko grem prej domov. Ne. To so morali narediti v času in so naredili.

 

3. Nadure ste dobili plačane?
Da. Vse do zadnje minute.

 

4. Se vam je zgodila kakšna hecna zadeva?
Ojaaa … hjaa… ta je hecna. Še sedaj se spomnim, da sem prišla eno soboto narediti do konca, ker so delali pozno v noč. In zjutraj ob 08.00 je bila direktorjeva pisarna zaklenjena, kar običajno ni bila nikoli. Sama nisem vedela zakaj je zaklenjena, vedela pa sem, kje so vsi ključi. In sem šla v drugo nadstropje po ključe. Ko sem prišla nazaj je ven prišel direktor ves skuštran in srajco si je popravljal v hlače. Šel je v pisarno od tajnice in se tam začel z njo smejati in pogovarjati. Nje do takrat še v njeni pisarni ni bilo. Pa tudi po glavnem hodniku sem hodila in je nikjer nisem srečala.

 

5. A ste direktorja večkrat zalotili s tajnico na neobičajnih mestih?
Tega je bilo, kolikor se spomnim kar nekaj. Tudi na sindikalnem izletu je bilo zelo čudno. Kar naenkrat sta oba morala iti na WC ali pa poklicati domov.

 

6. Kdo je pa z direktorjem šel na službeno potovanje
Veliko krat je šla tajnica, saj je edina vedela glede predstavitve podjetja.

 

7. Je direktor bil strog?
Da. Vendar je vsak vedel, kaj mora delati in ni bilo težav. Če pa je kdo kaj delal po svoje pa se ga je slišalo v sosednjo zgradbo.

 

Torej, pogovor z upokojenko je bil na koncu zelo zanimiv. Spoznal sem marsikatero skrivnost od njenega direktorja. Seveda sem nekaj malega delil tudi z vami.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 

Tema : pogovor z upokojenko

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

5/5 - (1 vote)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri