Poklic prihodnosti

Poklic prihodnosti

Poklic prihodnosti

Poklic prihodnosti so tisti, ki jih že sedaj ni in se jih zelo potrebuje. Tukaj ni samo programer nekih aplikacij, ampak so  tudi keramičar, vodovodni inštalater ter parketar.

 

Poklic prihodnosti

Poklic prihodnosti
Poklic prihodnosti

Ne zanemarimo dejstva, da nekateri poklici počasi gredo v pozabo, a hkrati pa jih zelo potrebujemo. Ob tem je tudi lepo in dobro vedeti, da vse ni tako rožnato, kot se to prebere. Hkrati pa mora imeti oseba tudi to veselje do dela. Tako, kot se razvija samo človeštvo, tako se tudi razvija sama potreba po udobnosti. Zato so tukaj nekateri poklici, ki pa bodo zelo služili svojemu namenu.

 

  1. Programer
  2. Keramičar
  3. Parketar

 

Zakaj spet parketar ali keramičar?

A jih kje takoj dobite, da vam bodo pomagali? Mojemu prijatelju so se vsi smejali, ko je rekel, da gre za keramičarja. A sedaj? Bom takole napisal. Ima hišo na kateri nima kredita. A vam to kaj pove? Po drugi strani pa dela počasi, ker ve, koliko je vredno njegovo zdravje. A cena? Kdo si ga lahko privošči. Da. To je to. Če oseba želi imeti to narejeno brez skrbi in tako, kot treba ga bo že počakala. In ga. Hkrati pa ga plača toliko, kot ji je povedal. Drugače lahko iskat drugam in se prepusti tistemu občutku ali bo na koncu to tako, kot treba.

 

Pa še nekaj, kar se mojega prijatelja keramičarja tiče

On zahteva denar za vsak dan plačilo takoj. Ne – ko se naredi in 8 dni plačilnega roke. Ne – ne. Zvečer, ko nekaj naredi – mu to delo tudi plačajo. To je to. On kasira za vsak dan posebej. Ker, saj vemo kakšne so lahko stranke ali pa obratno. Kakšni so podjetniki. Nekaj obljubijo, dobijo nekaj plačila za v naprej in potem jih ni. To so čisti računi. Čeprav je hecno spoznavam, da je tega vedno več. To je to, kajne?

 

Kakšen poklic prihodnosti pa vi iščete?

Pa gremo dalje. A poznate poklic mehatronik. Zame je to najbolj zgrešen poklic. Vsega po malo. A podjetje to potrebuje? Mogoče. A, če potrebuje programerja potrebuje tistega, ki res zna. In ta programer se ni osredotočil na elektrotehniko, ampak samo na programiranje. Če pa si električar in si v tem dober, a si potem zelo dober v programiranju? Jaz takega ne poznam. Žal res ne. Zato je tukaj še vedno tista dobra pot, če si programer bodi dober programer. Če pa si električar iščejo te. Preveč je podjetij, ki išče ali samo programerje ali samo električarje. Preveč jih je. In takšen miks med poklici, ki so zelo iskani ni neke perspektive. Je ni.

 

Iščite to, kar vas veseli

Predvsem to. Nekateri so se našli v muziki. So glasbeniki, ki vsaki vikend nekje igrajo. Uživajo v tem. A hkrati pa je dobro, da pogledate tudi drugo plat vsega tega. Tisto ali se še bo ta poklic v prihodnosti obrestoval. Ali se bo potreboval po takšni ceni, da si boste s tem lahko nekaj kupili. Vzemimo primer prodajalec. A je to poklic prihodnosti?

 

A je prodajalec poklic prihodnosti?

Ne. Žal. Ker vsak, kateri ima vsaj malo šole lahko delo prodajalca dela ne glede, kakšno šolo ima. Poznam primer, ko je oseba imela 7 razred osnovne šole potem pa ni tega razreda ni naredila in je šla na Ptuj s krajšan poklicni program. Sedaj tej osebi ni problem, da ima samo osnovno šolo, ker je maher, kot avtomehanik, pa čeprav tega nikoli ni študiral. Vse se je sam učil in delal cele dneve v avtomehanični delavnici za res mizarno plačo. A sedaj? A sedaj pa je tisti, ki se ga čaka.

 

Kje vam lahko pomagam jaz ter kakšna pa je vaša prošnja za delo?

To je vedno dvorezen meč. kakšna je. Ali je napisana tako, da veliko pove o vas ali pa tako, da veliko pišete o tem, kaj hočete in želite ter imate. To je velika razlika. Res velika. In zato prekleto pazite tudi vi, kaj boste dali od sebe. Kaj je tisto, kar je potrebno izpostaviti in kaj je tisto, kar zamori. Pazite. To ni enostavno in meja je zelo tanka. Zelo tanka.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Poklic prihodnosti

 

 

 

5/5 - (3 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri