Pomoč poplave 2023

Pomoč poplave

Pomoč poplave 2023

Pomoč poplave 2023

Pomoč poplave 2023 je potrebno vzeti in pomagati po najboljših močeh. To je tisti segment, ki se lahko dotakne vsakogar. Zato sem prosil prav vsakega podjetnika in še zlasti tiste odvetnike  katerimi delam največ, da kupijo šolske potrebščine in jih odnesejo to njihove prve OŠ. Oziroma do tiste OŠ, katera ima dobrodelno zbiralno akcijo. A, da mi odvetniki in ostali podjetniki ne bodo kupovali enakih stvari sem jim pripravil osnutek, kaj lahko kupijo.

 

Dobrodelna zbiralna akcija naj vsebuje :

 • vsaj 7 torb – za fanta in deklico
 • vsaj 7x šolskih copat različnih velikosti; 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
 • vsaj 70 x nove zvezke vsaj 52 listov, ki so črtasti +  7 brez črt + 7 mali karo
 • vsaj 7 x peresnice za fanta in deklico
 • vsaj 7 x komplet : pisala, barvice, radirke, ravnila, lepila, …
 • vsaj 7x komplet likovni material

 

In odzvali so se. Vsak po svoje. Nekateri so bili še bolj radodarni, nekateri pa sploh ne.

 

Ampak kako v podrobnostih ?

 • 2 odvetnika sta kupila oz. naročila preko spleta ter poslala, kar na šolo vsak po 100 in 120 zvezkov – po priporočilo s šolsko pedagoginjo
 • 1 odvetnik je kupil 10 šolskih torb – po priporočilo s šolsko pedagoginjo
 • 3 odvetniki si vsak po svoje po priporočilo s šolsko pedagoginjo naročili oz. kupili – pisala, ravnila, čopiče, radirke, markerje, … – vsak v vrednosti 130 – 160€
 • 2 odvetnika bosta darovala prispevek v višini 200€ v šolski sklad najbolj ogrožene regije

Super, kajne!!! Ja super je! Sem zelo vesel in ponosen na te osebe in tudi to, da lahko z njimi sodelujem!

 

Po pogovoru z njimi

Vprašanje je vedno bilo “zakaj jaz, kot Sandi se matram s tem, ko pa nisem prizadet od poplave? To so me spraševali predvsem drugi. Moj odgovor je enostaven. Težko je gledati to, kajne? Ampak nekaj pa moramo vedeti. Prav nobenemu odvetniku ni odprlo srca. Ne. To priznam. In moram napisati še naprej. Čeprav se jih ni nič dotaknilo … kako pa bi se jih? Ko pa v veliki večini dnevno obravnavajo še bolj tragične primere. Še hujše, to je to, kar smo videli sedaj. Še res hujše. Takšne, ko jih lahko beremo na sodnih obravnavah in … sranje! Ti odvetniki imajo debelo kožo že nekaj časa. Ampak v veliki večini so pomagali.

Gremo gledati stališče iz druge strani

Čeprav se poznamo moram povedati, da jih v teh zadevah zelo razumem. Jih. Ni enostavno. Ampak lahko pa pomagamo po svojih najboljših močeh. In to delam tudi sam. In oni razumejo tudi mene. Predvsem iz razloga, ko kdaj koga vprašam “kje za hudiča pa vi potrebujete nov gsm aparat, ki ste ga kupili za več, kot 1.000€?“. In tista razvada, jih lahko sedaj stane te dobrodelnosti, da lahko pomagajo tudi nekomu, ki je čez noč ostal brez vsega, kar je do sedaj imel. In to je … veliko sranje, kajne? To ni hudo. ne najdem te besede. Ker beseda “hudo” je premila.  Tudi “katastrofa” je premila beseda. To je nekaj, kar se bo vleklo še nekaj časa.

 

A vi lahko kako pomagate?

Če lahko vsaj malo je tukaj napotek. Ko ste v trgovini lahko dodatno kupite :

Minimalni znesek  do 14€ :

 • zvezek, svinčnik, ravnilo, radirko, 1 par šolskih copat

 

Srednji znesek do 29€

 • zvezek, svinčnik, ravnilo, radirko, 1 par šolskih copat
 • barvice, ravnilo, lepilo

 

Lahko pa kupite šolsko torbo z vsem, kar spada v njo :

V katero daste vse to, kar osnovnošolec tudi potrebuje. Seznam imate na vsaki OŠ. Kakšno šolsko torbo pa boste izbrali, pa je odvisno od vas. Vendar vsaj naj bo takšna, katera se da uporabiti.

 

 

Dragi moji, toliko danes.

Če lahko -> pomagajte po najboljših močeh. Kupite nekaj, kar bo pomagalo OŠ in jim osebno dostavite. Ali pa nakažite kakšen EURO.

 

Rate this post

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri