Pomoč pri pisanju prošnje za delo

Pomoč pri pisanju prošnje za delo

Pomoč pri pisanju prošnje za delo

Pomoč pri pisanju prošnje za delo

Pomoč pri pisanju prošnje za delo

Pomoč pri pisanju prošnje za delo je lahko velik zalogaj za tiste, kateri so prepričani, če jim vsaj malo pokažeš, da bodo celoto izpeljali do konca. Pa je ne. Ker niti, če oseba ne zna začeti, kaj šele, da bi končala. Pisanje prošnje za delo ni enostaven postopek, kjer samo dodajaš in spreminjaš besede. Je več, kot le to. Je cel proces poznavanja samega razmišljanja ter pisanja pravilnih in enostavnih besed.

 

Rabim pomoč pri pisanju prošnje za delo. Mi lahko pomagate?

Mogoče. A v veliki večini lahko. A kdaj pa ne morem pomagati? Predvsem takrat, ko si oseba želi nekaj, kar sam ne morem razumeti, kako naj napišem. Tukaj so predvsem izpostavljeni določeni pogoji, ki jih oseba nima, a na razpis za prosto delovno mesto bi pa se prijavila. Tukaj ji ne znam pomagati. Če se oseba želi prijavi za pomoč v računovodskem servisu pri tem pa nima niti primerne izobrazbe, kaj šele delovnih izkušenj … kaj naj napišem? Želja, da želi oseba priti v ta servis in se prepustiti samemu razlaganju? Ne. Tudi je brezveze. Nima pomena. Če oseba ne more nič pokazati z znanjem ali delovnimi izkušnjami potem ji jaz žal ne morem pomagati.

 

Drugače pa je z nekom, ki …

Lahko pa pomagam tistim, ki imajo vsaj neko izobrazbo ter vsaj nekaj malega delovnih izkušenj na podobnih delovnih mesti. Tudi za delo v računovodskem servisu sem že pomagal osebi, katera je imela samo prakso in nekaj mesecev dela preko ŠS tudi v drugem računovodstvu. Da. Ta oseba je prišla na razgovor. Lahko sem ji pomagal, ker je že imela neko podlago. Podlaga je, a več letnih izkušenj pa ni bilo. Seveda vas zanima, če je delo dobila. Ne. Dela ni dobila, a je navdušila samega direktorja. Ji je pa dal en dober nasvet, katerega je upoštevala in je v doglednem času prišla do dela. Povedal ji je samo to, kar se naj najbolj nauči. Se specializira. V tem času so informacije vsepovsod. Samo od posameznika je odvisno, kako globoko si jih želi razumeti. Ta oseba je to naredila. Še več. Ko je prišla do problema pri katerem je bilo deljeno mnenje – je poklicala na FURS in prosila a odgovor. Dobila je celoten odgovor in obrazlago vseh členov. Svetovno.

 

Še več … imela je … dokaz

Ta gospodična, ki se je doma učila in prebirala vso celoto je res prišla do problemov. Reševala jih je sproti. A potem pa je sledilo to, da je prišla do razgovora in do dela. Seveda so jo nekaj stvari morali naučiti, a imela je pa podlago. Dokazala pa je tudi to, da ima nekaj več od vseh ostalih. Tisto malo motiviranost, da se je doma učila in ni gledala TV ali kaj drugega. Zadevo je študirala. In res to je bil lep poudarek v sami prošnji za delo. In vsakega direktorja ravno to najbolj motivira. Da še oseba doma dela kaj podobnega z delom.

 

 

Torej, ko me oseba prosi za pomoč -> jaz najprej

Ja najprej jo prosim za celotno gradivo, ki ga ima. Da sploh vidim, koliko pomoči potrebuje oz. da sam presodim, koliko truda bom porabil, da se bo celota lepo uredila. Še huje pa je, ko osebi obrazložim vso gradivo mi odpiše “Saj res. Res imate prav. Na to nisem niti pomislila. Sedaj mi je vse bolj jasno in logično.“. Potem pa sam vem, kje sem in kje je oseba z znanjem pisanja prošenj za delo. Ta segment -> pisanja prošenj ni enostavno za vsakogar. To je zelo zahtevno delo. In se prav čudim, da vsak želi to delati sam. Ko pa ne pozna vseh zakonitosti posla in trkanja vrat na podjetja.

 

Kako pa je pri vam? A potrebujete pomoč?

Pišite mi. Bo enostavno. Zelo enostavnejše. Pa še veliko časa in živcev si boste prihranili. Plus tega sedaj veste, da morate pazljivo izbirati besede, če želite priti do samega razgovora. In ne glede za katero delovno mesto se gre. Konkurenca je velika. Brezposelnost pa tudi. Prevelika za ta čas. Ne glede na samo regijo kje živite. Pišite mi.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Pomoč pri pisanju prošnje za delo

 

Življenjepis

 

Prošnjo vam napišem jaz

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.