Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa 3

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Veliko dobim na temo “pomoč pri pisanju življenjepisa” in moram priznati, da vsem res ne morem pomagati. Pravzaprav niti ne vem, kako naj jim pomagam, ko pa imajo želje za katere sploh ne morejo kandidirati za delovno mesto. Kljub temu, da nimajo niti ure delovnih izkušenj nimajo niti izobrazbe, katero sam delodajalec želi. In, kaj mi rečejo kandidati “saj me bodo že naučili“. In pri tem tudi ostane.

 

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Res je težko, ko oseba na izpolnjuje niti enega osnovnega pogoja, katerega sam delodajalec zahteva. Ali so to delovne izkušnje ali pa izobrazba ali pa katera druga znanja. In, če tega ni niti jaz ne vem, kaj naj napišem. Res ne. Se mi ne sanja. Tukaj nekaj primerov.

Primer št. 1 – frizerka
Piše mi oseba, ki je po poklicu frizerka. Videla je dobro plačano delovno mesto pomočnica v računovodskem servisu. Mi piše in prosi za pomoč. Ko sam ugotovim, da ji ne znam oz. sploh ne morem pomagati mi odpiše “če pa se tako hvalite, kako dober življenjepis znate napisati“.  Tukaj sem tej osebi dal deloma prav. Znam napisati dober življenjepis vendar se ne hvalim. Še bolj pa lahko osebi pomagam, če je iz te panoge. Ima nekaj znanja in nekaj delovnih izkušenj. Vsaj ve, kaj pomeni; konto, bruto – neto plača, kako se računajo potni stroški, kaj je bilanca, kaj je IOP, ….

 

Primer št. 2 – strugar
Pisal mi je delavec po izobrazbi strugar. Videl je oglas, ki je bil tudi lepo plačan za delovno mesto programer .net ali C#. Ko sem ga vprašal ali se šali je povedal, da,  če res iščejo zanesljivega kandidata, da je on 100% zanesljiv vse ostalo pa ga bodo že naučili.

 

 

Pomoč pri pisanju življenjepisa ter
samo znanje

Če sama oseba ima določeno znanje in delovne izkušnje pa mu lahko dobro pomagam. V to sem prepričan. Vendar je sam življenjepis neka nadgradnja same osebe. Življenjepis je nekakšen karierni listek. Tukaj se mora razločno videti vašo napredovanje v znanju in delovnih izkušnjah. pa četudi ste zamenjali kar nekaj delodajalcev ste se vedno kaj novega naučili in spoznali.

 

 

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Kandidati se trudijo, da bi prišli na razgovor. Pri tem pa ne vedo, da je mogoče njihovo gradivo napačno zastavljeno. Enostavno ne pritegne samega direktorja. Mogoče niti sam direktor ne ve, kaj je prebral in kaj mu lagko sam kandidat ponudi.

 

 

Pomoč pri pisanju življenjepisa ter pišite mi

Dragi moji. če imate problem, ad ne veste ali je vaš življenjepis OK ali ne mi ga pošljite v predogled, ter da vam ga pokomentiram. Dobili boste boleč ali pa neboleč komentar glede vaše vsebine. Še bolj pa, kaj ne paše v sam življenjepis.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa

Pomoč pri pisanju življenjepisa 1

Pomoč pri pisanju življenjepisa

 

Življenjepis

 

Prošnjo vam napišem jaz

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.