Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa je lahko ključen dejavnik, ki vam lahko uspe, ne da bi zato potrebovali oglas za delo.

 

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa
Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa je super seveda, če imate dobro napisano gradivo. In morate ga imeti. Saj le tako lahko pričakujete rezultate, kot je razgovor. Vendar tudi dobra oz. odlična prošnja za delo vam ne pomaga, če pride v napačne roke. Tudi ne pomaga, če so vmes veze in poznanstva. A, če podjetje išče res nekaj novega in tistega, ki bo znal doprinesti dodano vrednost je dobro, da ima odprto možnost razgovorov z vsemi, ki so mu pisali.

 

 

Glaven je razgovor

To je tisti dejavnik pri katerem se lahko samemu direktorju na enostaven ali pa tehnično zahteven način predstavite. Tukaj je potrebno vedeti, da se morate izkazati in da tisti, ki vas bodo spraševali ali pa poslušali, da se na nekem področju spoznajo in da boste dobili tudi bolj tehnično zahtevno vprašanje. Ni nujno, da boste znali na njega odgovoriti. Ne ni nujno. Tudi trudite se ne. Ker ponavadi tisti, ki se z znanjem hvalijo, ob tem pa ne povedo tistega, kar je potrebno -> odletijo in nimajo šans pri razgovoru ali še naprej.

 

 

Potrudite se

Vadite razgovor. Vadite tako, da boste imeli manj treme in tudi, če česar ne boste znali nič zato. Težko je od osebe dobiti vse tisto, kar direktor potrebuje. Ker, če že veliko pričakuje se mora zavedati, da bo moral seči tudi v denarnico pri plači. In tega se vsak kandidat zaveda. Ker za nek minimum z nekim določenim znanjem kandidat dela ne bo sprejel. Pač ga ne bo.

 

 

Kaj je vaša najboljša točka

Kje se lahko izkažete. Poudarite to. To je mogoče tisto, kjer se lahko pohvalite in vse drugo se da sproti naučiti. Težko je vzeti nekoga na novo, ga naučiti in potem čakaš ali bo ostal ali gre drugam po boljšo plačo. Ali pa so razmere v pisarni kaotične. Tega sem doživel tudi sam in moram povedati, da sem bil prav vesel, ko sem dal odpoved ter odšel iz takega podjetja. Saj ne, da delajo slabo le slabi ljudje so bili v pisarni. In, če ima 4 osebe, ki so slabi … jaz pač ne pašem v ta segment.

 

 

Ampak pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa je dobra zadeva

Katero svetujem tudi jaz. Splača se poskusiti. Pravzaprav to morate poskušati tudi vi. če je vse tako, kot treba potem neki rezultat bo. Mogoče sedaj ne smete pričakovati, da lahko z eno prošnjo za delo že takoj pridete do dela. Je pa bolj verjetno, da boste prišli do razgovora.

 

 

Tukaj en primer osebe, ki je imela znanje.

Razgovor. Podjetje je iskalo osebo, ki je znal programirati, poznati baze SQL ter seveda celota v oblaku, kot je Azure ter AWS cloude. In ta oseba je to vse znanja in imela tudi vsa potrebna potrdila – certifikate ter projekte, ki je lepo dokazoval vso znanje. Ampak sedaj pa resnica. Ko je direktor vse spraševal, kaj vse zna je ta oseba to lepo dokazovala. A v nekem trenutku se je ustavila in rekla “ne tega pa ne vem” in potem ga direktor pogleda in reče “kako pa to, se vam ne da učiti?“. In ta kandidat se lepo nasmeji vstane in z nasmehom odide iz pisarna. A veste, kolik oje takšnih oseb v Sloveniji? Mogoče pod 10, ki vse to zna. A veste, kakšna je njihova plača? Več, kot 3.800€.  A bi ta direktor toliko dal za plačo? Kje pa!

 

 

Ampak sedaj pa ima podjetje problem

Rešuje ga tako, da ima zunanje delavce. Strošek je okoli 4.000€ na mesec ob tem, da so ta podjetja na voljo po pogodbi od 08.00 do 12.00 vsak delavnik. Bi jim takšen delavec bil koristen? Pa še kako. Ampak, ko se enkrat gre za znanje in direktor nima pojma, koliko neko znanje lahko koristi si samo koplje jamo. In to je poguba. To se pozna tudi pri samih projektih in tudi ob tem, da je potrebno nekoga čakati, da ti uredi tako, kot jim rečeš pri tem pa le ta zunanja podjetja ne svetujejo. Ne. One samo naredijo, kaj jim rečeš. In to je še hujši prepad za podjetje.

 

 

Kje ste ostali vi in kje vam lahko pomagam jaz?

Da. Kje ste ostali. Če imate v mislih, da boste na internetu našli to, kar odpira vrata – ne ne. Zmotili ste se. Naj vam tudi povem, da sem sam testiral AI in to, kar sem dobil je … nič vrednega. Nič kaj takega, kar bi meni vzpodbudilo zanimanje in poudarilo to, kar oseba zna in je potrebno napisati. Po drugi strani pa moram priznati in to z velikim veseljem, da AI vzame besede iz spleta in pri tem je velik del besedila miks, Kar je škoda, ker nima ne glave in ne repa. Nekaj besedila je vzetega tudi od mene. To je super, potem pa preide na besedilo, ki sploh ne soupada s tem, kar oseba rabi. To pa je kais in ne prinaša dobitka.

 

 

In kje vam lahko pomagam jaz?

Da. Tukaj in na tem področju vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

 

Tema : Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

… sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora …

G. Sandi zdravo. Hvala za vse. Moram napisati, da sem z vašo pomočjo prišla do tistega razgovora. Delo je bilo prezahtevno zato ga nisem hotela. Hkrati pa so me na razgovoru spraševali o nosečnosti, otrocih, poroki, … in … šla sem vstran. Pa kaj jih to zanima? Ampak sedaj vem, da sem na pravi poti do razgovora, Sabina, Kamnik

 

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa
Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

 

… od 7 poslanih osebnih življenjepisov prišla do razgovora …

Spoštovani g. Sandi. Preko interneta sem iskala razne nasvete ampak vsi so bili preveč “lepljivi”, kar pa v realnosti ni tako. Vsi pišejo samo dobre stvari in kako se “hitro” pride do razgovora, vi pa o tem pišete malo drugače. Bolj realno. Ni tako vsiljivo in na nivoju. Ker sem si pustila vaše pomoči sploh ne obžalujem. Saj sva se slišala in šla skozi. Preko pogovora sem spoznala, da imate prav in da imate res bogate izkušnje iz tega področja. tako sem od 7 poslanih osebnih življenjepisov prišla do razgovora. Pa še to podjetje mi je ponudilo 3 mesečne poskusnega roka dela. Napišem lahko samo to, da sem glede tega zelo vesela! In hvala vam iz srca, Saša, Rače

 

Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa
Pošiljanje prošnje za zaposlitev brez razpisa

 

… 4 prošnje za delo in prišla do 1 razgovora …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Ko sva se slišala in šla skozi sem spoznala, da sem ga res mimo pihnila. Pomagali ste mi in rezultat je sledeč. V enem mesecu sem prišla do 3 razgovorov, vendar dalje pa ne. Potem pa sem začela pošiljati na slepo in rezultat je bil takšen poslal sem 4 prošnje za delo in prišla do 1 razgovora. Vendar tudi tam dela nisem sprejela, saj imajo več-izmensko delo. No, sedaj vem, da celota deluje in iščem dalje. Vse dobro, Marija, Murska Sobota

 

 

Vas mogoče tudi zanima :

5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri