Premestitev na drugo delovno mesto

Premestitev na drugo delovno mesto

Premestitev na drugo delovno mesto

Premestitev na drugo delovno mesto mora biti dogovorjeno tudi z vaše strani. Če le tega ni, potem je delodajalec v prekršku.

 

Premestitev na drugo delovno mesto

Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto

Mnogi me sprašujejo na temo “premestitev na drugo delovno mesto” :

  • Ali lahko delodajalec to naredi ali ne?
  • Ali se mi ob tem mora spremeniti pogodba?
  • Se mi plača lahko spremeni?
  • Ali lahko grem na slabše?

 

Sedaj je tako. Na vsako vprašanje ne morem odgovoriti, ker ne poznam kolektivne pogodbe. Vsekakor pa je osnovni odgovor na zgornje vprašanje “da”. Tudi glede tega ali lahko gre na slabše delovno mesto. Beseda “slabše delovno mesto” ne obstaja. Gre predvsem za drugo. Tudi to drugo lahko delodajalec lepše oplemeniti in v navednicah pove “da je boljša”. Pomeni, kar za nekoga pomeni slabše, je lahko za drugega boljše.

 

Sodna praksa

Povezava : http://www.pisrs.si/

 

Situacija je težka

Oz. povedano drugače. Ne glede, kaj boste tu prebrali in spoznali, da vam je narejena krivica in nekaj ni OK se morate zavedati, da boste sami, težko kaj naredili. Hočem povedati samo to, da je direktor zelo dobro premislil, če je naredil kakšno spremembo. Prej se je pozanimal in spoznal tudi vse pasti, če vsaj malo krši zakonodajo oz. kolektivno pogodbo. Pri tem se morate tudi zavedeti, da direktor zagotovo ve, kakšne so spremembe in kakšne pravice vse imate. A, če jih bo upošteval ali ne pa je odvisno samo od njega.

 

Kdo vam lahko pri tem pomaga?

Samo :

  • odvetnik
  • delovni inšpektor

 

Zakaj vam ne more pomagati sindikat?

Preveč je tega. Ampak po domače. Težko je videti vodjo sindikata ter direktorja družbe, kako se ob kosilu smejite, pijeta in jesta skupaj. Težko je to. Ker tukaj vam da vedeti samo to, da  ni transparentno. Še več. Tudi mediji so večkrat pisali zgodbe o tem, ko je sindikat zatajil. Pisali so o tem, ko je sindikat popolnoma zatajil oz. ni niti hotel pomagati osebi, katera jim je mesečno plačevala članarino.

 

Kaj želim povedati?

Ne glede, kako težka je sama situacija, je na koncu veliko krat potreben odvetnik ali delovni inšpektor.  Ker, če se direktor odloči – se odloči. Četudi, če se z njim pogovorite in ne želi, da pride do spremembe vam pri tem lahko pomaga samo odvetnik in delovni inšpektor.

 

Kaj o tem pravijo drugi?

# 1 – neuspešna premestitev

Mene so tudi poskušali premestiti iz domačega Celja v Kamnik. Razlog je bil “poslovna skrviost”. To smo rešili tako, da sem preko odvetnika in inšpektorata le prišel do tega, da me pustijo na miru. Čeprav so rekli, da je nekaj delavcev viška in samo delalo premestitev na koncu niso nobenega iz Celja poslali drugam.

 

Zakaj ne pišem o tem, kje so napake in kakšne kazni so za delodajalca

Razloga sta dva :

# 1 – Če oseba s tem noče imeti dela. Da gre do odvetnika in kasneje prijavi delodajalca pri delovnem inšpektorju je brezpredmetno.

# 2 – V določenih primerih, če oseba ne more pregovoriti direktorja ji kaj drugega ne preostane. Ali da dela naprej, ali da da odpoved ali pa da se bojuje za svoje pravice.

 

Veste, kaj vam pomaga podatek, da je podjetje naredilo napako, če pa je ne boste prijavili? Kaj? Nič.  Raje se igrajte s otroci ali pa idite v dobro družbo, kot pa, da surfate in si pridobivate podatke, ki jih sami ne boste mogli uporabiti. Zato je slika dokaj bolj jasna. Če je problem – idite k odvetniku. Ker, ko bo on oddal dopis se bo situacija začela spreminjati. Šele takrat vas bo direktor jemal resno. Šele takrat bo direktor vedel, da pa sedaj mislite resno. In šele sedaj se vam bo posvetil in razmislil, ali bo šel naprej ali ne. To je važen podatek. Zelo važen.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Premestitev na drugo delovno mesto

Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto
Premestitev na drugo delovno mesto
5/5 - (11 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri