Preslaba prošnja za delo

Preslaba prošnja za delo

Preslaba prošnja za delo

Preslaba prošnja za delo je veliko krat vzrok, zakaj oseba sploh ne pride do razgovora ter posledično niti ne dobi odgovora od samega podjetja.

 

Preslaba prošnja za delo

Preslaba prošnja za delo

Preslaba prošnja za delo

Teh slabih prošenj za delo je veliko. Sam jih berem dnevno. Sicer mi nikoli ni jasno, zakaj oseba kaj takega piše, a na koncu je rezultat takšen, kakršen je -> zanič. Oseba ne pride do razgovora pri tem pa ne vzpodbudi zanimanje samega direktorja ali bilo koga drugega. In to je slabo.

 

Preslaba prošnja za delo vam škodi

Tudi odgovor oz. izgovor “pa saj ne vem, kako se prošnja piše” je premalo. Res je premalo. Tudi, če vam vsa okolica reče, kako super prošnjo imate se morate vprašati, ali so oni res zato kvalificirani? Mislim, kakšna znanja pa imajo iz tega področja. Če se njim zdi lepa, še ni nujno, da je tako dobra, da bo prepričala samega direktorja. Mogoče je ravno nasprotno. Ne prepriča. Potrebni so drugačni pristopi oseb, ki imajo vsaj malo ali pa veliko izkušenj iz področja kadrovanja in pisanja prošenj za delo.

 

Napake so

Ena izmed napak je tudi ta, da se osebe preveč fokusirajo na samo slovnično pravilno povezavo. Pri tem želijo, da je njihovo besedilo 100% slovnično pravilno, a to lahko le zmede samega bralca.

Namreč tukaj je ena razlika :

  • 1 % vseh direktorjev je pravilno slovensko pismenih
  • vsi ostali pa so :
    • tehniki iz drugega področja pri čemer jim slovenski jezik ne gre tako dobro, kot kakšen drug jezik
    • direktor je tujec – npr. državljan BiH ali pa katere druge EX-Jugoslovanske države

Kaj želim povedati. Ni problem, če se nekje izgine ena vejica ali pa se nagovarja na domač način. Ne to ni problem. Ker tako se tudi pogovarjate.

 

Napake so in napake bodo

Tudi naj vas ne zmoti to dejstvo, da se lahko v katerem besedilu pojavi, kakšna hrvaška beseda ali pa kakšna domača beseda. To ni problem. To je odraz samo osebe. Veste še vedno sem mnenja, da, če oseba, pošlje svojo prošnjo v popolni slovenščini potem od njega to jaz tudi pričakujem. Enako je pri prevodu v tuj jezik. Oseba celoto da prevesti prevajalski agenciji, ki svoje delo opravijo super. Potem pa, ko pride do razgovora in se začnejo pogovarjati tukaj pa oseba popolnoma onemi. Namreč direktor pričakuje, da se bo ta kandidat pogovarjal tako dobro ali izjemno, kot je bilo napisano. In, če ne … adijo.

 

Ne obremenjujte se z vejicami in pikami ter …

To ni potrebno. Potrebno pa je, da je vaše gradivo napisano tako, da ga bo vsak bralec razumel in bo že takoj spoznal, kje vse mu lahko že takoj pomagate. In tako je potrebno tudi napisati. Če pa boste pisali, kaj ste do sedaj delali pa to ni to. Treba spremeniti. Direktorja ne zanima, kaj ste delali v drugem podjetju ampak ga zanima, kaj bo pridobil z vami. Kaj bo pridobil z vašo pridnostjo in vašimi pridnimi rokami. Lahko, da je tudi zelo intelektualno delo in tudi tam, se je potrebno drugače izkazati in s prstom pokazati nase.

 

Osredotočite se na besedilo

Da. Osredotočite se na besedilo. Le to šteje. Če boste pisali o vaših hobijih in vsemu temu, kar zraven ne paše ste zgrešili. Potrudite se in pišite o tem, kjer ima sam direktor problem. Vse to se da lepo prebrati v samem oglasu za delo. Vem, da je težko, a tako pač je. Treba drugače pristopiti in samemu direktorju povedati to, kar želi prebrati. Nič drugega. Samo to.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Pošljite mi vašo prošnjo za delo in povedal vam bom, kje delate napake. Mogoče si mislite, da je to nekaj brezveze, saj so prošnjo pogledali na Zavodu in vsi sorodniki. Mogoče. Mogoče pa niso videli toliko prošenj, kot jaz in še več. Mogoče jih niti približno niso napisali toliko, kot jaz. V tem pa je razlika. Eno je teorija, drugo pa praksa.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Preslaba prošnja za delo

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.