Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte je sedaj že osnova. Pogoj. Podjetja vse rajši prejemajo prošnje na svoj elektronski naslov.

 

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

To je sedaj v današnjem času že neka osnova. Tudi podjetja se izogibajo papirju. Tako ali drugače je super, da, če pošljete svojo prošnjo za delo, da jo pošljete preko svojega email naslova. Tako bo podjetje to dobilo in možnost je tudi ta, da prošnjo že takoj pogledajo. S tem se ne rabimo preveč ukvarjati, ker vemo, da bo to nekdo dobil.

 

Včasih pa je to bilo drugače

Takrat je veljalo še pravilo papirja. In, če je direktor bil na terenu ga je ta kos papirja tudi čakal. Nihče drugi si ga ni upal odpreti. Potem pa se zgodi tudi to, da, ko direktor pride ima še druge opravke in na to pismo se pozabi. ali pa ga na hitro odpre, vidi kaj je in odloži, ker … ter pozabi na celoto. Pa čeprav bi mu vi lahko koristili, a on, tega ne vidi. Ne prebere. Mogoče zaradi gužve ali česar drugega. In papir je šel vstran. Prišla je digitalizacija in vse je drugače. Direktor ma email na dosegu roke. Vsak trenutek. zato je prijava na delovno mesto preko e-pošte že lep pogoj.

 

Prijava na delovno mesto preko e-pošte ter previdnost

Predvsem, kaj boste napisali in kako boste določene točke tudi izpostavili. Tukaj morate biti previdni. Ne poslati kar nekaj. Ne. To ni dovolj in direktor to spregleda in z lahkoto zbriše. Da ga ne moti v prihodnosti, ko bo nek mail tudi zares iskal. To je odraz dela na terenu. Tudi sam, ko dobivam dnevne emaile tiste, ki ne vem, kaj bi sami radi – zbrišem. Takoj. Zakaj pa bi jih imel, če ne vem, kaj to je? Pač zbrišem in to je to. Potem pa se osebe čudijo zakaj od direktorja ne dobijo odgovora. Ga ne dobijo, ker direktor ne ve, kaj naj odpiše, ker sam ni vedel, kaj je prebral. In to je velik problem. Zato se zbriše.

 

Kaj poslati, da bo direktorja prepričalo, da vas pokliče?

Predvsem to, kar sam hoče, da prebere. In to je zelo težko napisati. Res težko. A zakaj? Ker ga ne poznamo. se nam ne sanja, kdo je in kaj rad bere. A v nekem danem trenutku se lahko zavedamo, da direktorji iščejo nekoga, ki je dober. Nekoga, ki zna in se hitro vklopi v ekipo. To pa je že nek podatek, ki nam lahko koristi in ga lahko tudi lepo izpostavimo. No pa gremo dalje. Direktor rad prebere tudi, da ste dobri. A v čem? To je potrebno poudariti in pisati samo o tem. Zato sem napisal, da je prošnjo težko napisati. Ker se je potrebno fokusirati samo na to, kar znate in mu lahko ponudite. In. če boste pisali o tem si bo direktor z veseljem vzel čas in celoto prebral. Potem bo vedel in spoznal ali vas potrebuje ali ne. Še več. Vedel bo, da vi obstajate in da mu na nek način lahko pomagate. In že to je nekaj, kajne?

 

Ljudje iščemo čarobno paličico

T je tisto, ko se na nek način zgodi nekaj super in že takoj je reakcija, ki smo jo pričakovali. Tukaj vam bo povedal oz. napisal realni primer. Poznam odvetnika, ki je stranki zakasiral v enem tednu 630.000€. Da. malo več, kot pol miljona eurov. Da. Toliko je zaslužil samo v 7 dneh. To je to. Super, kajne? In potem gremo naprej. Vam bom zaupal to čarobno paličico. Tisto zakulisje, da je to čarobno palico tudi dobil. Že v času študija je delal veliko pri odvetnikih in jim pomagal. Pomeni, da je bil ves čas prisoten ali v delu ali v študiju. Iz tega sledi, da se popoldan ni dobil s prijatelji. Da ni gledal TV ali šel na kakšen koncert. Tudi ženkse ni imel, ker ni imel časa. A si predstavljate takšno mladost. Samo med delom in bukvami? Jaz ne.

 

Študij in delo

Takoj po študiju se je zaposlil v odvetniški pisarni, kjer je imel delo in še več. Veliko ga je zanimalo in zato je tam bil od jutra do večera. Si vi lahko predstavljate, da ste 13 ur ali več v pisarni? Jaz ne. Pa gremo dalje. Potem je počasi začel snovati svojo ekipo in začel odpirati svoje podjetje. In potem stranke. Že v začetku je treba strankam dati tisto, kar so pričakovale. Hiter odziv in hitro pomoč. In spet smo tam, kjer jaz ne bi uspel. razlog je tudi ta, da sem jaz sam zelo družinski, odvetnik pa sploh ne. Je popolni in čisti deloholik. Oseba s katero si rad, a ko gre za delo – ne ne. Greš vstran. Je zajeban in veliko zahteva. In, če vse to zaokrožite na neko osnovo lahko spoznate, da se ta odvetnik spozna na to, kar dela. Ima pa tudi svoje druge slabe strani. Nima družine. Nima prijateljev. Tudi sam, pa čeprav sem veliko poslovno z njim – ne. To ni prijatelj. Je sicer dober po srcu, a z njim več, kot 30 brez dela ne moreš preživeti. Tudi sam tega ne zna. ne pozna nobenega vica. Se težko nasmeji in v njegovi glavi se nekaj non stop dogaja. Razmišlja. Kje pa so še kaki pikniki ali kaj podobnega? Ne. Tega ni.

 

In to je to

To je to, kar ta odvetnik ima. Ima nekaj, a na vrhu je samota. Prekleta samota. On je samotar. Naj vam podam samo drug primer, ko smo z ostalimi odvetniki letos 2022 odšli v Veliko Polano na koncert BFM. Vendar BFM ni bilo pa je zato prišel Peter Lovšin. Hudo dober koncert in … carsko, super ter vse pohvale. A tega odvetnika med nami ni bilo. Žal. Tako pač to je.

 

Važna je vaša prošnja za delo!

Kakšno imate? Če ste poslali 10 prošenj in ni razgovora je zanič. če bi bila dobra bi imela vsaj nek rezultat. Če pa vam niti ne odpišejo pomeni, da so celoto zbrisali takoj, ko so jo prebrali. Vam je to všeč? Meni ne bi bilo. In tukaj je potrebno ta problem rešiti. In jaz se na to spoznam zelo dobro. Pomagal sem že mnogim, mogoče lahko pomagam tudi vam. Dajte mi za začetek v prilogo vaše gradivo. Da ga vidim. Da ga vam brezplačno pokomentiram. Da boste dobili drugačni pogled na vaše celoto. In od tega lahko gremo dalje. Mogoče pa lahko pomagam in se celota izpili do te mere, da bo o vas veliko povedala. Posledično bo direktor prebral to, kar želi in vas bo lažje povabil na razgovor. Saj tega si pa na koncu tudi najbolj želite, kajne?

 

Pišite mi

Za začetek je to dovolj. Pišite mi in priložite vso vaše gradivo. Le tako bo to najlažje in nazaj boste dobili brezplačni komentar. Jap. Iz tega pa se lahko naprej delajo koraki. In veste kaj? To je najlažji način.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

Prijava na delovno mesto preko e-pošte

 

 

 

5/5 - (15 votes)
Posted in Tips – smart tips.