Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte mora vsebovati PDF datoteko. Vaša prošnja za delo mora biti v PDF formatu in naj bo dobro napisana.

 

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Pa gremo od začetka. Veliko krat oz. preveč krat sem videl tajnico, direktorja ali koga drugega, da je brez težav zbrisal mail v kateri je bila prošnja za delovno mesto. Kar tako enostavno je to zbrisal, ne da bi si vzel kaj preveč časa in zanimanja. In potem se glede tega ni več obremenjeval, razmišljal ali pa si delal preglavice. Četudi ga je potem oseba še mogoče poklicala ji je lahko brez težav povedal, da ni izbrana, da ni primerna ali pa da ni prišla v ožji izbor. To je oseba nekomu preko telefona povedala še enkrat brez težav. Žal to gre kar hitro, zato tudi vi ne smete biti jezni, če vas podjetje ne konraktira ali vam odpiše. Če vam ne je tukaj samo en problem.

 

NISO VAS OPAZILI!

Da. Če vam podjetje ne odgovori, da niste prišli v nadaljnji izbor je tukaj samo eno. Podjejte vas ni opazili. Niso opazili vašega truda, talenta in znanja. Skratka niste se jim zdeli tako dobro, da bi si oni vzeli 3 minute in vam odpisali, da niste prišli naprej. In tukaj moramo podjetje tudi razumeti. Torej, da vas niso opazili ste si krivi sami. Žal. Drugega krivca res ni, kot pa samo ta, da je vaša prošnja za delo nekako nezanimiva in ne pove nič pametnega o tem, kje lahko vi samemu podjetju že takoj pomagate.

 

3 nasveti, kako vzpodbuditi zanimanje?

# 1 – Pišite o tem, kje lahko samemu podjetju že takoj pomagate

Tukaj se morate fokusirati na tisto delovno mesto, ki ga najbolj znate in obvladujete. In to morate lepo izpostaviti. Vsa ostala znanja so samo plus oz. odlična pridobitev. Super, kajne?

 

# 2 – Zbrišite besede, kjer opisujete ….

  • kam ste hodili v osnovno polo
  • da imate otroke, vnuke, …
  • da ste poročeni ali ločeni ….
  • da ste hodili k verouku in birmi ….

 

# 3 – Prošnja za delo mora biti vaša

Mora odsevati vas in ne nekoga drugega. Če pa boste pisali pavšalno in se vas ne boste dotaknili pa s tem tudi ne boste naredili nič dobrega. Ker vsak rad prebere nek osebni pristop, kot pa … samo nekaj. Ker to samo nekaj ne bo začutil. Ne bo videl na delovnem mestu. Ne bo in ne bo. In iz tega sledi, da ni in ni.

 

Zakaj se vam splača potruditi pri dobri prošnji za delo?

Le tako boste prišli do razgovora. Le tako boste lahko spoznali osebo, ki odloča o kadrih v nekem podjetju. Le tako boste vzpodbudili samo zanimanje in vas bo nekdo želel spoznati. Vam dati možnost, da se srečata. Da si dasta roke in izmenjata besede.

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

Če ne pridete do razgovora mi pišite. Enostavneje bo. Mogoče pa vam lahko kako pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : Prijava na delovno mesto preko elektronske pošte

 

… pa celo v upanju …

Lepo pozdravljeni. Leta 2021 sem poslal 20 prošenj za delo v enem mesecu. Od tega ni odpisal ni prav nihče, pa čeprav, bi mi po zakonodaji morali. Ampak niso. Tukaj potem sama mislim, da podjetje ni doraslo tega, da bi nekomu odpisalo ne pa , da ga pusti v sami negotovosti ali pa celo v upanju, da bo prišel vsaj nekako do tega razgovora.

 

… sem imela velik cmok v grlu …

Spoštovani. Ko sem prišla na razgovor sem imela velik cmok v grlu. Mislim, da je šlo zelo slabo, ker tudi sama sem bila zelo živčna. A ne glede, kako mi je šlo sem spoznala, da pa sedaj lažje pridem do razgovora, kar pa se moram zahvaliti tudi vam. Hval!

 

 

 

5/5 - (24 votes)
Posted in Tips – smart tips.