Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto opravite profesionalno. Maksimalno, kot je le mogoče in le znate. Na takšen nivoju, da bo direktor pomislil “super, enega pa le imamo, ki zna in nam lahko pomaga“.

 

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Prijava za delovno mesto mora biti tako napisana, da bo direktor že takoj vedel, kdo ste in kje mu lahko pomagate. In nič drugega. Ker zato bo naredil selekcijo, da izlušči tiste, ki znajo in so primerni od tistih, ki ne znajo in bi radi samo, da pridejo do dela. In tukaj je razlika. Podjetje ne išče osebo, ki bi rada samo delo. Ne. Ona išče kompetentno osebo na katero se bo lahko zanesla in gradila znanje na njej. Hkrati pa zna delati in ima razvide delovne navade in sposobnosti, ki so samo bosu za njegovo podjetje.

 

To je to, ko se prijavite na delovno mesto

Prošnja ali prijava je enak list papirja, kjer je nekaj o vas samih napisano. Če pišete o otrocih, možu in skakanju v zrak, zaradi razpisanega oglasa ste na slabi poti. Popolnoma na slabi poti. In taka prošnja gre v koš za smeti ali koš v mail nabiralniku. Vsekakor pa ne pritegne in zaradi tega ni odgovora. Ter še huje pa je to, ko mi oseba reče “pa saj nas tega niso učili v šoli“. Res ne. marsikaj nas niso naučili, a tudi tisto, kar smo se morali naučiti ni nujno, da še znamo, ali pa smo takrat vedeli za lepo 5. To je samo izgovor in ne to, da je potrebno glede tega kaj narediti. In os oseb, ki to slišim samo rečem “kje pa ste sedaj?“. Imeli ste priložnost, da ste se izkazali v šoli, pa ste raje se igrali na igrišču ali pa … pa pustimo to. Kdo je delovno dozorel ve, da je za vse odgovoren sam. Tudi za svoje gradivo. Tudi za svojo prošnjo za delo.

 

Kaj napisati, da boste prišli do razgovora?

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Predvsem to, kje jim lahko že takoj pomagate. Kaj je tisto, ki jim bo prineslo dobiček in tisto, kar iščejo in potrebujejo. Torej pišete o tem, kaj bodo pridobili z vami in ne boste pisali o tem, kaj si vi želite, iščete in hočete. Ne. To gre spet v koš. Adijo. Ker prav nikogar ne zanima, kaj si vi želite. Direktorja pa še bolj ne. če ste primerni za njegovo podjetje ste, če ne, ne tečnarite mu in zakaj mu potem sploh pišete, če že v začetku oseba napiše “želim in iščem delovno okolje v katerem …“. Tako prošnjo za delo direktor zbriše.

 

Prijava na delovno mesto naj bo ….

Predvsem naj bo taka, da bo direktor že takoj vedel, kje mu lahko pomagate. V čem ste dobri. Ter, kakšni ste po osebnosti. Ali se bo lahko zanesel na vas in vaše znanje ali pa ste neodgovorni in samo prelagate odgovornost na druge. V tem času je le teh veliko na Zavodu za zaposlovanje. Res veliko. In to določena podjetja že testirajo na razgovoru ali prvi dan dela. Če se tukaj izkaže, da je oseba naredila napako ter je noče priznati in ni vsaj toliko dobra, da bi vprašala, kako se to popravi … adijo. In takšne osebe dobijo nek pečat, a katerega izvedo tudi direktorjevi prijatelji, ki pa so tudi podjetniki. In to je tisto, kar se ne sme, a se dela.

 

In tukaj vam lahko lepo pomagam

Vam pomagam pri vaši prošnji za delo. Ker znam. Ampak za začetek lahko od mene brezplačno dobite komentar na vso celoto, ki mi jo boste poslali. Šele potem lahko gremo dalje.

 

Sedaj imate možnost

Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi.

 

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

Prijava na delovno mesto

 

 

 

 

5/5 - (16 votes)
Posted in Tips – smart tips.