Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec je nekaj, kar se morate izogibati. Vzorci niso noben pametni napotek ali pomoč. Bolj ovirajo, kot pa pomagajo.

 

Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec

Prijava na prosto delovno mesto vzorec je lahko že v samem začetku popolnoma zgrešeni dokument, katerega pošlje sam kandidat. Dovolite, da vam obrazložim. Ko se gre za sam vzorec oseba dela veliko napako. Predvsem to, da pripiše samo svoje podatke in nekaj malega izpolni in to je to. Boljše, kot sam vzorec je ročno napisana prošnja za prosto delovno mesto. Prošnja za delo mora biti vaša in ne nek vzorec, kjer je monotonost in samo osebni podatki.

 

Prijava na prosto delovno mesto vzorec ter nekaj napak

Kot sem že omenil, da vzorec ni za uporabo. Še bolj pa ne, ker je ta vzorec napisan po klasičnem kopitu oz. vzorcu. In to ni dovolj. Vsekakor to ni OK, saj bralca moram navdušiti s tem, da mu damo konkretni vzvod, da si nas želi spoznati. Zamislite si sledeče : oddate oglas, da iščete partnerja. Ta oglas je po vzorcu. Potem so vsi enaki in ne bi bilo učinka. Če pa boste kaj svojega napisali, pa imate večje možnosti, da dobite od koga drugega povabilo.

 

# 1 – Ni osebnosti
Zelo velika napaka. Če je prošnja brez osebnosti je tipska oz. robotska. Direktorja ne bo pritegnila. Težko je s tako prošnjo priti do razgovora.

 

# 2 – Delovna mesta so si različna
Vzorec je zajema tistega bistva, katerega morate vi sami poudariti. Zakaj si naj direktor želi zaposliti vas? Pred časom sem bil na pikniku. Bilo je super in vse to. Med povabljenimi osebami pa sem spoznal tudi enega direktorja. Po pogovoru sem spoznal, da ima probleme z zaposlenimi. Naredi slab izbor selekcije kadra in to se zelo pozna pri samem delu. Še huje pa je to, da mu samo delo počasi lepo narašča in gre v zastavljene cilje. Ampak probleme pa še vedno ima in to se pozna tudi na kvaliteti in delovni klimi. Kasneje sva ugotovila, da ima preveč razpršeno znanje delavcev. Kaj mislim s tem povedati. Ni mi jasno, zakaj je za delavca v proizvodnji izbral inženirja kemije. Ta oseba, ki že nekaj iz kemije zna in je tudi izobražena … ta oseba si bo iskala delo v svojem poklicu. In tukaj je ta delavec nezadovoljen in to se pozna tudi pri delu. Žal je tako, saj se lepo vidi že na daleč. Prav muka mi je prihajati na delovno mesto.

 

# 3 – “Zelo sem vesel, da ste napisali oglas za delo, saj si v vašem podjetju želim res delati …
In to se napiše za tista podjetja, za katera stranke zagotovo ne vedo, da sploh obstajajo. Po drugi strani, a mislite, da si to sam direktor želi prebrati? Da oseba skače od veselja zaradi oglasa pri tem pa nič konkretnega ne napiše v sami prošnji za delo? Še huje pa je, ko ima oseba dolgi monolog glede tega, kako je vesela za prosto delovno mesto.

 

Kako naprej?

Prijava na prosto delovno mesto vzorec je lahko popolnoma zgrešena misel. Če se želi kam priti mora oseba imeti samo osebno prošnjo za delo ter da konkretno pove, kje lahko samemu podjetju tudi pomaga. Enako je v realnem življenju. Tudi sam sem iskal električarja. Kar nekaj jih je na netu in v moji okolici. Seveda, ko sem jih poklical sem jih povprašal, še se na to sploh spoznajo. 2 od 5 sta mi povedala, da ne. Potem pa sem našel tudi enega s-p.-ja iz moje okolice, kjer je imel svojo spletno stran. Tam je lepo vse pisalo, kje mi lahko pomaga in kakšne težave je že reševal. Sem ga poklical, še enkrat preveril, mi je odgovoril ter prišel, zadelo rešil, izdal račun in še sedaj celota dela. Kaj želim povedati. Potem sem začel klicati tiste o katerih sem imel informacijo, da so ta problem že  reševali. Če podjetnik svoje strani ni imel, ga nisem klical.

 

 – – – – – – –

prošnja-za-delo

 – – – – – – –

 

Tukaj ne gre za spletno stran!

Ne. Tukaj gre predvsem zato, da sem si pridobil informacijo o znanju tega podjetnika. In, ko sem prebral, da zna rešiti moj nastali problem – sem ga poklical. Ker nisem se več ukvarjal s tem, da bi klical vsakega, mu razlagal problem in … ufff. To sem naredil samo 5 krat. Potem pa sem obral drugo pot. In izplačalo se je.

 

Kako pa vi trkate na vrata podjetij?

Zanimivo, da večina narobe. Sedaj so podjetja malo v krču. Vsakogar več ne spustijo blizu k sebi oz. ne povabijo naprej v pisarno. Ker gre za čas. Enostavno rečejo – pošljite prošnjo za delo ali življenjepis in poklicali vas bomo. In vas ne. Niti vam ne odgovorijo. Nič od tega. Škoda, ker bi lahko dobili dobrega delavca. Ne ni škoda. Podjetje si želi nekaj več. Oni iščejo nekaj več. Če nekdo potrka mora takoj povedati, kdo je in kje lahko samemu podjetju takoj pomaga. ne to, da išče novo priložnosti in nove izzive. Ne. Kdor išče bo še iskal naprej. Kdor pa nekaj ponuja pa mu bodo prisluhnili.

 

Kako pa je pri vam? A potrebujete pomoč?

Pišite mi. Bo enostavno. Zelo enostavnejše. Pa še veliko časa in živcev si boste prihranili. Plus tega sedaj veste, da morate pazljivo izbirati besede, če želite priti do samega razgovora. In ne glede za katero delovno mesto se gre. Konkurenca je velika. Brezposelnost pa tudi. Prevelika za ta čas. Ne glede na samo regijo kje živite. Pišite mi.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

 

Tema : Prijava na prosto delovno mesto vzorec

 

Življenjepis

 

Prošnjo vam napišem jaz

 

… opisali drugačno shemo celotne …

Spoštovani. Hvala vam za podani komentar in tudi to, da ste mi opisali drugačno shemo celotne prošnje oz. mojega gradiva. Ob tem sem se seveda vprašala, zakaj so mojemu dosedanjemu gradivo vsi rekli, da je OK, samo vi ne. Ampak po spremembi je tudi meni postalo jasno, če ne veš, misliš, da je to to. Hvala vam za pomoč. Sem pa potem spremenjeno prošnjo poslala na podjetje in jih kasneje poklicala. Rekli so, da so prebrali, a da trenutno ne potrebujejo novega kadra. Vsaj prebrali so. Super, kajne? Hvala še enkrat.

… prijava na prosto delovno mesto vzorec … imam vsaj priložnost …

Lepo pozdravljeni. Sama sem že tudi obupala. Iskala razne načine in se pogovarjala, kaj in kako naj izpostavim, da bo celota dobra za samega direktorja. Potem pa sem videla tole spletno stran ter pisala g. Sandiju. Pomagal mi je. Od 17 poslanih prošenj sem prišla le do razgovora. Dobila sem delo za poskusno obdobje 1 meseca. Prej pa sem poslala več kot 88 prošenj za delo in nič. Tako, da sem zelo vesela, da imam vsaj priložnost, da se samemu delodajalcu tudi izkažem. G. Sandi res hvala iz srca! Le tako naprej.

 

… dobila komentar …

Lepo pozdravljeni. Sama sem nekaj časa uporabljala vzorec. Potem pa ugotovila, da s tem nisem prišla prav nikamor. Pa uporabljala sem vse vzorce, ki sem jih našla na forumih. Potem pa sem v jezi pisala g. Sandiju ter prosila za pregled celota. Dobila komentar, kateri mi je dal misliti.

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.