Primer izvrstne prošnje za delo

Primer izvrstne prošnje za delo

Primer izvrstne prošnje za delo

Primer izvrstne prošnje za delo

Primer izvrstne prošnje za delo
Primer izvrstne prošnje za delo

 

Primer izvrstne prošnje za delo mora vsebovati tudi osebno prvino. Vsebovati mora vas, vaše znanje, delovne izkušnje in še posebej vašo celotno podobo na delovnem mestu. Veliko dobivam na mail, ko me prosijo za primer izvrstne prošnje za delo. In to je to. Samo prosijo za primer. Več pa ne. Tudi, ko jim odpišem, da je za vsako delovno mesto potrebna sprememba same prošnje mi več ne odpišejo. Pa zakaj ne?Ker sam sem še vedno mnenja, če oseba išče delo – se naj osredotoči že v sami prošnji za delo.

 

Primer izvrstne prošnje za delo je lahko tudi varljiv

Osebe mi tudi pošljejo primere, ki so jih našli na netu in jih predelajo potem pa jih pošljejo meni v predogled in prosijo za komentar. To z moje strani sploh ni problem in zelo rad podam komentar. A ta je v veliki večini zelo enak. Oseba ne napiše za katero delovno mesto kandidira in kaj lahko samo za to delovno mesto tudi ponudi. Večina pa jih sploh ne napiše kakšne izkušnje vse imajo in kaj vse znajo delati. Za direktorja sedaj ni več prav nič samoumevnega. In to znanje je potrebno tudi napisati, da se sam direktor tudi zaveda, da že nekaj veste.

 

Kako naprej?

Verjetno je dobro vedeti, da so primeri samo za v smeti. Sam primer vam lahko nič ne pomaga, če pa je samo nekaj, potem pa je še toliko hujše. Tudi, ko se pogovarjam z direktorji mi jamrajo, da dobiva vse preveč “kar neke prošnje”, ki pa iz njih sami ne izvedo prav nič o samem kandidatu. Sedaj pa si predstavljate, da gledate reklamo, pa ne veste, kaj sploh predstavlja. Mogoče vam grem na smeh, a to podjetje je vrglo velike denarje za izdelavo in predvajanje. Tako podobno je tudi pri samih prošnjah. Direktor jo prebere, a se mu ne sanja, kaj mu ponujate in kaj znate.

 

Včasih je boljše, da napišete direkt

Videl sem že same prošnje, ko je oseba napisala direkt. Sem ta in ta in pomagam vam lahko tukaj in tukaj. Enostavno in direktno. A potem je ta oseba tudi samega direktorja poklicala in prosila za sestanek oz. termin, da se še mu bolj predstavi. Vendar ta oseba je imela izkušnje, vsa dodatna znanja in nekaj najpomembnejšega -> celoto je zelo dobro napisala. Sam dopis je bil preprost, a si že v začetku vedel, kaj ti ta oseba ponuja in kakšno korist lahko z njim pridobiš.

 

Kako vam lahko pri tem pomagam jaz?

Predvsem tako, da vam v začetku pokomentiram vaše že napisano gradivo. Da sami vidite, kakšno kvaliteto pošiljate okoli. Pri nekaterih je bilo treba le malo popraviti. Mogoče samo dopisati, da izpolnjujejo vse zadane pogoje, ki jih samo podjetje zahteva. Pri drugih sem se bolj razpisal, saj sama prošnja ni imela ne repa in ne glave. Pri drugih pa je kaos, ko prebereš in ne veš, kaj si prebral. Ker v nekem stavku oseba govori, kako je napredovala v službi potem pa se že bere ločitev in selitev v drug kraj. Kaj ima ločitev in selitev v drug kraj sploh iskati tukaj v prošnji? A mislite, da direktorja zanima, da ste se ločili in zaradi tega preselili drugam? Ne. Verjetno ga ne zanima. Vsaj tistega zelo uspešnega ne.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

 

Tuje povezave :

 

Tema : Primer izvrstne prošnje za delo

Primer izvrstne prošnje za delo
Primer izvrstne prošnje za delo

 

Kaj pravijo drugi?

Primer izvrstne prošnje za delo
Primer izvrstne prošnje za delo

… kot pa da se sami

Lepo pozdravljeni. Pišite raje g. Sandiju za pomoč, kot pa da se sami jezite ter spravljate v obup. Hvala za vse!

 

… nisem vedela, da je moja prošnja takšen obup …

Lepo pozdravljeni. Hvala, da sva se slišala in šla skozi. Res nisem vedela, da je moja prošnja takšen obup. Pri tem vam moram dati popolnoma prav, saj, ko sva celoto spremenila je bil odziv drugačen in prišla sem do razgovora. Le tam se popolnoma vse zaj***, a za to sem sama kriva. Vendar glavo pokonci, saj me čaka že drugi razgovor. 🙂 Super ste. hvala za vse!

 

… celoto pregledali …

Hvala, da ste si vzeli čas in celoto pregledali in pokomentirali.

 

… intenzivnega iskanja

Po dveh mesecih intenzivnega iskanja ter vsega tega sem obupala. Če ne prideš do razgovora je kriza. Vsaj pri meni. Zato se s tem nisem več ubadala in prosila g. Sandija za pomoč. Po poslanih 3 prošnjah za delo sem jutri vabljena na razgovor. Vsaj nekaj. Prej pa še to ne. Ufff … sem živčna. kakor koli – vsaj do razgovora sem prišla 🙂 G. Sandi, ful hvala.

 

… pokomentira celotno gradivo …

Lepo pozdravljeni. Tudi meni je g. Sandi zelo dobro pomagal. Ko sem mu pisala, je kar hitro odgovorim ter predlagal, da naj mu pošljem vso celoto, ki jo imam. Sem mu jo. Potem pa dobim kar lep dolgi email, v katerem pokomentira celotno gradivo. Kljub temu, da sem celoto sama napisala sem bil začudena, koliko vsega je preveč. Tako, da sem ga ubogala in rezultat je sedaj ta, da sem prišla do razgovora in dela. Vendar šele po 6 poskusih.  Vsaj nekaj.  Super, g. Sandi hvala lepa!

 

… ga pohvaliti …

Tudi sama sem iskala primere. Nekaj tudi našla. Predvsem na forumih, kjer so drugi pisali, kako in kaj. A vendar nekega rezultata ni bilo. Po dolgem iskanju neke rešitve sem se odločila, za drugo pomoč. G. Sandi mi je zelo dobro pomagal. Moram ga pohvaliti, da je zelo prijazen, sva se slišala preko telefona in pogovorila. Predvsem pa je napisal zelo dobro prošnjo za delo, pri kateri imam rezultate. Od 15 poslanih prošenj, sem prišla na 8 razgovorov ter dobila 3 poskusna dela. Sedaj sem vsaj nekaj prišla, ker prej pa nikamor.

 

 

… mi je podal njegov komentar …

Lepo pozdravljeni. Vsi si iščemo neke bližnjice, da bi se izkazali pri samem delodajalcu. Še bolj pa, da bi prišli do samega razgovora. Vendar to je res težko. Potem sem našla to stran in g.Sandija prosila za pomoč. Pomagal mi je. Sva se tudi slišala. Še prej pa mi je podal njegov komentar na mojo prošnjo za delo. Ko sem zbrisala vse to, kar mi je odsvetoval sem spoznala, da so mi ostale samo 4 vrstice besed. Vse ostalo pa je bilo preveč. Baje? Na koncu mi je g. Sandi pomagal pri vsem tem. OD takrat sem začela prihajati na razgovore ter dobila poskusno delo.

 

… ter prosil za pomoč …

Zdravo. Sam sem prebedel veliko ur ter tuhtal, kako naj samo prošnjo sestavim. Pri tem pa se svojo prošnjo poslal na podjetja za katera vem, da so v redu in stabilna. A razgovora ni bilo. Potem sem našel to stran, ter prosil za pomoč. Ko sem od g. Sandija dobil odgovor glede mojega gradiva sem spoznal, da nimam pojma in sem bil čisto v slepi ulici. Moja prošnja je bila res zanič.  A sedaj pa je drugače. G. Sandi -> hvala lepa za pomoč.

 

… časa in čakanja …

Zdravo. Ne iščite primera. To vas bo stalo samo časa in čakanja, da vam nekdo odgovori. Vzemite stvari v svoje roke.

 

Primer izvrstne prošnje za delo
Primer izvrstne prošnje za delo

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (7 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri