Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik je dobro plačana oseba, ki dela na terenu ter tlakuje nova naročila in pridobiva nove stranke pri tem pa servisira že obstoječe.

 

Prodajni zastopnik ter samo delo

Delo je zelo razgibano. Če boste kje zasledili oglas za “prodajnega zastopnike” potem boste lepo prebrali vse, kar potrebujejo in vse, kar vam ponujajo. Pri tem se tudi samo terensko delo lepo opiše, vendar je v resnici bolj drugačno od vsega opisanega. Ampak o tem malo kasneje. Najbolj važno je to, da za prodajnega zastopnika iščejo podjetja predvsem tiste, ki so komunikativni, se spoznajo na prodajo ter pogajanja in so delovno dozoreli.

 

Prodajni zastopnik ter terensko delo

Da. Verjetno mimo terenskega dela več ne gre. Pred časom sem spoznal direktorja, ki je sovražil terensko delo. Raje je v pisarni čakal na naročilo, kot pa si dnevno iskal stranke. Ta je žal propadel. Razlog je bil enostaven. Ni imel dela. Nihče ni vedel za njega. premalo se je reklamiral, ker ni imel denarja. To, kar je je imel pa je zadostovalo zgolj za preživetje. In tukaj je potem začarani krog vsega tega. Torej za prodajo je velika verjetnost tudi sam teren. Iskanje strank in sama raziskava trga.

 

Ko podjetja iščejo prodajnega zastopnika

Iščejo nekoga, ki zna prodajati. Boljši bo, večji dobiček bo samemu podjetju prispeval in doprinesel. In šteje samo to. Vendar tudi tukaj pazite zanke : podjetje lahko lepo in na široko opiše in full izpostavi, kaj iščejo. Osebe se za to podjetje zelo zagrebejo in želijo tega dela. A na koncu je delo enolično. Dolgočasno in delo čez ves dan. Če tukaj ni nekega izziva potem morate razmisliti ali je to pravo delo za vas. Ker na koncu je lahko še samo kaos.

 

Prodajni zastopnik ter sam življenjepis

Za to strukturo dela mora sam direktor od osebe dobiti v roke sam življenjepis. Takšen življenjepis, da bo že takoj vedel vse o samem kandidatu ter kje mu lahko že takoj pomaga. Če tega direktor ne prepozna že takoj gre to gradivo v koš. In tam tudi ostane. Žal je samemu kandidatu spodletelo že v začetku. Vendar zakaj je tako? Tukaj direktor takoj vidi, kakšen pristop kdo ima in kako oseba zna prodajati. To je to. Enostavno. Simpl. Nekdo lahko napiše, da je 10 let delal v prodaji, a če skušaj ne spravi dobrega uvodnega pisma ter kasneje samega življenjepisa … direktor bo dvomil v njegove besede. Ga ne bo prepričal. Še več.

 

Kaj se pričakuje od samega kandidata

Zraven tega, da izpolnjuje vse zadane pogoje mora oseba tudi znati nekaj več. Nekaj več od vseh ostalih. Biti mora tudi osebnostno dozorel in pripravljen na vse tegobe tega posla in dela na terenu. Od njega pa se pričakuje tudi nekaj drugega – odlična komunikacija ter vodenje reklamacij.

 

A znate sami napisati, tako kot treba?

Ta pa je direktna. Če si odgovorite DA potem zaprite to stran. Me ne potrebujete. Če pa ste v dvomih pa ste na pravi strani. Tukaj vam lahko pomagam na sledeč način. V začetku mi pošljite vse kar imate. Da vam pokomentiram celoto. Potem pa se lahko slišiva in pogovorimo. Lažje se je pogovoriti, kot pa pisati. Pa še vprašanja vedno imam in je lažje. Če vam ni do pogovora je brezpredmetno, da mi sploh pišete.

 

Podjetja s težavo odpirajo vrata

Časi so težki. Zato podjetja s težavo odpirajo vrata vsakomur, kateri bi želel priti do razgovora. Zato so uveli varovalko. Le ta je – življenjepis. Če je OK, bodo osebo želeli spoznati, če pa ni OK pa zakaj bi se z njo trudili in tratili čas. Tak enostavno napisano.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Prodajni zastopnik

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.