Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis to je bistveno vprašanje. Kaj od tega moram poslati dalje? Kaj je tisto, kar bo res in resnično prepričalo osebo, da me povabi na razgovor? Le kaj?

 

Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis

To je dobro vprašanje. Razlika med tem je očitna in velika. Predvsem je potrebno vedeti, kam in komu bomo poslali ter še posebej, za kakšno delovno mesto se sploh gre. Ker prošnja se ne pošlje za delo : vodja računovodskega servisa in življenjepis se ne pošlje za delo frizerke ali pa maserke. Vendar je treba celoto lepo zapakirati in preoblikovati tako, da vas bo sam bralec lepo spoznal in se prepričal v vaše kvalitete ter vas povabil na sam razgovor.

 

Pri tem šteje samo eno

Za kakšno delo gre, to je prvo vprašanje. Če gre za delo bolj fizične narave, da morate bolj delati in biti pridni potem je prošnja za delo dovolj dobra. Če pa želite delo bolj intelektualne narave, kjer je delo z osebami, vodenje in denar potem je življenjepis prava izbira. Spet, kam se kaj pošilja in za kakšno delovno mesto nagovarjamo samega direktorja, da prebere, da želimo priti do razgovora ter do zaposlitve. Ampak najprej ga moramo prepričati v to, da smo mi edino dobra možnost in da nas želi spoznati ter povabiti na sam razgovor.

 

Kaj pa, če oseba nima delovnih izkušenj?

Potem je prošnja za delo dokaj dobra izbira. Tukaj v začetku se ne da pričakovati nekih velikih zahtev ali bilo česar drugega. Gre zato, da, če direktor vidi, da oseba nima izkušenj in ga drugo besedilo dovolj prepriča, da mu lahko pomaga ter da se hitro uči, potem je lahko tudi ta oseba dobra investicija v samo podjetje. Samo direktor mora nekaj konkretnega prebrati. In tukaj se skriva vsa finta. Treba napisati malo drugače, kot pa samo, kaj si vi želite.

 

Komu mar, kaj si vi želite in kaj vi iščete

To je boleče dejstvo. Tudi pri meni, ko mi kandidati začenjajo govoriti kaj iščejo in kaj si želijo jih prekinem. Povem jim naš način dela in naše pogoje. Če jim to odgovarja gremo dalje, če ne, pač adijo. In tudi sam način pristopa mora biti voden z moje strani. Zakaj? Ker na koncu pride pogodba, ki jo mi sestavimo in ne kandidat za nas. Torej v pogodbi so naši pogoji in naši členi. Kandidat se lahko s tem samo strinja ali pa ne. Popravljali pa ne bomo.

 

Ne pridete do razgovora?

Potem imate velik problem. Bistvo je samo to, da, če želite pridi do dela pošljite vsaj takšno gradivo, da bo direktor že v prvem trenutku vedel, kdo ste in kje mu lahko pomagate. Če pa pišete o željah in o tem, kaj bi bilo dobro, da ima … potem pa taka celota gre v smeti. Veste veliko oseb piše o tem, kako bi moralo biti pri tem pa niti 12% sami niso sposobni, da bi sami to izkoristili. Pač, kar nekaj.

 

Pišite mi

Da. Če ne pridete do razgovora mi pišite. V začetku vam BREZPLAČNO pregledam vaše gradivo in podam komentar. Sedaj ali bom pisala ali pa poklical je odvisno od mene. Vendar raje pokličem, da se z osebo lepo slišiva in greva skozi. Za teh 16 minut mi nikoli ni škoda impulzov. Res ne.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prošnja za delo ali življenjepis

– – – – – – – – – –

Prošnja za delo ali življenjepis

Prošnja za delo ali življenjepis

– – – – – – – – – –

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.