Prošnja za delo brez izkušenj

Prošnja za delo brez izkušenj

Prošnja za delo brez izkušenj

Prošnja za delo brez izkušenj

Prošnja za delo brez izkušenj

Ufff … ta je vedno težka. Ampak se da! Ker sama prošnja za delo brez izkušenj je … težko jo je napisati. Tukaj se potem načrtujejo druge poti, da se samega bodočega delodajalca lepo prepriča, zakaj naj vlaga čas in denar v samo osebo, pa čeprav, še nima vseh potrebnih znanj. Kot sem opisal. Potrebni so koraki. Moji koraki pri sami pomoči so sledeči.

 

Korak št. 1

Slišimo se. Druge možnosti ni. Moramo se slišati, saj imam določena vprašanja na katera je lažje odgovoriti ustno, kot pa pisati. Če vam govorna komunikacija z menoj predstavlja problem – izklopite to stran in pojdite drugam. Ker sam nerad pišem in pisno obrazlagam stavke, zakaj me kaj zanima. Vse ima svoj namen.

 

Korak št. 2

Kljub temu, če nimate izkušenj potrebujem Europass življenjepis. Rabim ga. Tudi tam se lahko razpišete. Tam tudi lahko napišete vsa dosedanja znanja in vse izkušnje, ki jih imate.

 

Korak št. 3

Treba je primerjati znanje s tem, kaj bi radi delali. V to je vključena tudi vaša izobrazba in tudi to, če imate vsaj kanček izkušenj iz področja, ki ga želite opravljati.
Tukaj je primer :

Oseba dela v proizvodnji, je delavka brez poklica, a piše članke na temo “moda”.
Moda je njena strast in rada jo ima. To je njen hobi. Na teden tudi napiše kakšen članek na to temo in ga objavi na svojem blogu in FB strani. In to je vse. Spozna se na blagovne znamke ter je v teh letih dobila tudi “nos” za modo.

 

Korak št. 4

Združevanje celote. Ker prošnja za delo brez izkušenj mora vsebovati celoto. Tudi tisto na katero prav nobeden niti ne pomisli. Samemu direktorju moramo predstaviti malo drugačno sliko o vas in vašem znanju. Še posebej pa, kje mu lahko pomagate.

 

Prošnja za delo brez izkušenj ter trkanje na neznana vrata

Tega se morate zavedati. Če želite nekaj res doseči morate iskati tam, kjer drugi ne. Ker, če se objavi oglas za delo imate veliko konkurenco. Če pa pišete na neznana vrata pa imate malo več možnosti, da se vam odprejo. Vedno se najdejo kakšna vrata, kjer sam direktor išče ali pa bo potreboval določen kader. Tukaj je vedno dvorezen meč, ker ne vemo ali podjetje potrebuje ali ne. Vendar se splača potruditi in pisati.

 

 

 

Dragi moji.

To je toliko na kratko

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Dovolite si, da vam pomagam jaz

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

– – – – –

Meni je g. Sandi lepo pomagal. Pišite mu.

– – – – –

Prošnja za delo brez izkušenj

Prošnja za delo brez izkušenj

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.