Prošnja za delo na Finskem

Prošnja za delo na Finskem

Prošnja za delo na Finskem

Prošnja za delo na Finskem

Prošnja za delo na Finskem
Prošnja za delo na Finskem

Sama prošnja za delo na Finskem je lahko v angleškem jeziku. Pri tem vam svetujem, da celoto prevedete vi sami. Ker Finska je zelo daleč vstran in če bo oseba videla oz. prebrala čisti angleški jezik si bo tudi predstavljala, da tako tudi govorite. Zato, če vam angleščina šepa se ne ustrašit. Prevedete ga tako in toliki moči, kot ga le poznate.

 

Na Finskem je hladno

Presneto hladno. To so bile besede skoraj vseh, ki so delali tam in so mi potem kaj malega povedali. Kaj vse so delali tam; pomoč v kuhinji, delo v ladjedelnici, varjenje, turistična vodička za slovenski jezik ter IT programiranje. Tudi delovni pogoji so bili ponekod bolj zahtevni in težki vendar se je sama delovna procedura lepo porazdelila, tako, da ni bilo neke sile oz. prenapora.

 

Kakšna naj bo prošnja za delo za delo na Finskem

Predvsem naj bo vaša in zelo osebna. Pri tem morate izpostaviti prav vse. Od tega, kakšne delovne izkušnje vse imate ter do vseh ostalih znanj ter kako se počutite na delovnem mestu. Kaj je tisto, zakaj naj bi izbrali prav vas – tujca. Kaj bodo s tem pridobili. Zakaj ravno vas? Na to se morate zelo osredotočiti. Še bolj pa, da želite delati v mednarodnem okolju. Spomnim se primera osebe, ki je delala v ladjedelnici in pomagala v mednarodnem transportu.

… znanje tujega jezika

Ker je znala nekaj tujih jezikov je takoj prišla v ospredje in zlahka je delala to, kar so ji naročili. Vendar v nekem obdobju je dobila priložnost, da sama izpelje projekt. Seveda je bila zato. A, ko je videla, da je vrednost projekta nekaj milijonov je imela 3 dni velike prebavne motnje in sploh ni spala. Projekt je za las izpeljala in zadnje trenutke je morala vključiti nekaj oseb, ki so imeli več znanja in izkušenj. Ampak naučila se je!

 

Kaj takega napisati

Če imate potrebna znanja morate še nekaj napisati o sebi. Kako gledate na to delovno mesto in kako dolgo si želite delati v tujini. Tukaj morate postaviti sebe v ospredje in napisati veliko o vas. Da vas oseba spozna in sploh vidi ali pašete v njeno skupino. Ali ste kompatibilni sami skupini. Ker vsak tudi med vse ne paše, kajne?

 

Komu vse sem že pomagal za delo na Finskem?

Delo v ladjedelnici
Tukaj je šlo za varjenje. Oseba je ostala brez partnerja in je hotela oditi iz Slovenije. Enostavno zapustiti vse in nekje na novo zaživeti. Poiskala si je delodajalce in jaz sem pri pomagal pri snovanju prošnje za delo. Uredila vsa celoto in začela trkati na vrata. Po mesecu dni je prišel prvi odziv – negativen. Drugi je prišel nekaj dni kasneje – ti delujejo samo preko neke nemške agencije. Ko pa je prišel tretji odziv je bila tam ura ter naslov za Skype. Oseba si je celoto uredila in poklicala preko Skypa na podjetje. Nekako so se dogovorili za preizkus celotnega znanja v Avstriji. To pa na podjetju, s katerim sodelujejo. Tam se je oseba izkazala in uredila si je vso potrebno zdravstveno dokumentaciji in papirje ter na letalo in akcija. Po treh mesecih so osebi povedali, da jo želijo obdržati., Prosila je za pomoč pri iskanju stanovanja in celotne dokumentacije. Sedaj živi in dela tam.

 

Glasbenik – kitarist
Ta mi je bila prav posebej všeč. Glasnik, kitarist Aleš je imel željo po potovanju in igranju. Ne vem kje in kako je našel glasbeno skušino iz Finske, kjer so glasbeniki različnih držav. Pisal jim je z željo po sodelovanju in turneji. Dobil takojšen odgovor, da se veselijo in naj jim nekaj pošlje, potem pa bodo to pregledali in podali mnenje. Seveda bodo pregledali tako, da bo vsak posameznik posebej pregledal gradivo in se z Alešem pogovoril. In tako se je tudi zgodilo. Na koncu so ga povabili, naj pride na nekaj špilov. In to je Aleš tudi storil. Užival je in še več se je naučil. A na koncu je spoznal, … no do sedaj je zamenjal že nekaj glasbenih skupin.

 

IT programiranje
Oseba mora poznati Javo ter še nekaj programskih orodij ter dobro angleški jezik. Celota se je poslala na računalniška podjetja po vsej Evropi. Od 33 poslanimi podjetji je 4 podjetja sodelovanje zanimalo. Eno podjetje je ponudilo sodelovanje od doma – projektno delo. Ostala tri pa so imela v načrtu zaposlitev.  In programer se je odločil za podjetje iz Finske.  V prvih mesecih se je lovil in zelo privajal. Tudi hlad ga je izrazito motil.

 

Moja pomoč!

Torej, tukaj vam lahko pomagam. Je pa res, da morate tudi vi nekaj imeti, da se to lahko dokazuje. nekaj znanja in tisto delovno vnemo, ki je potrebna za to delovno okolje. Če ste sramežljivi je težko biti hišnik. Če ste neorganizirani je še pa hujše.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

 

Dragi moji. To je toliko na kratko

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

 Tema : Prošnja za delo na Finskem

Prošnja za delo na Finskem
Prošnja za delo na Finskem

 

Mogoče vas zanima tudi :

5/5 - (7 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri