Prošnja za delo programer

Prošnja za delo programer

Prošnja za delo programer

Prošnja za delo programer mora biti napisana tako, da vas bo razumel samo programer. Potem pridete do razgovora. Zagotovo.

 

Prošnja za delo programer

Prošnja za delo programer

Prošnja za delo programer

Tukaj pa je bilo res veselo in naporno. Ugledno podjetje je oddalo oglas, da iščejo oz. potrebujejo programerja za programiranje v Javi, PHP ali Python. Pri tem so zahtevali vsaj 3 leta delovnih izkušenj, poznavanje MySQL podatkovnih baz in še kakšna malenkost.

 

Kaj se je zgodilo?

Na ta oglas se je prijavilo več, kot 632 kandidatov. Od tega je 80% bila nekvalificiranih, ki računalnika ne znajo uporabljati v tej meri, kot se pričakuje. Ampak vsi so napisali, da so se pripravljeni hitro naučiti, truditi in dodatno izpopolnjevati. S to predpostavko, da o programiranju nimajo prav nobenega pojma. Njihova sedanja dela so :

  • avtoprevozniki
  • avtomehanik
  • hišnik
  • delavec v proizvodnji
  • delavec brez poklica

Skratka. Prav nobeden o teh, ki bi imel neko računalniško znanje. Niso imeli, ker o tem niso niti pisali. In, če oseba o tem ne piše -> znanja nima. Enostavno, kajne?

 

Sledijo klici

Sovražim to, ko te kliče oseba, ki nima pojma o delovnem mestu pa ti pridiga, kaj vse je on sposoben in kaj vse lahko dosežemo. Pri tem sem vsakomur rekel “Stvar je sledeča. Plača za to delovno mesto je 1.800€. če ste res tako nadarjeni imate na internetu dovolj seminarjev o programiranju, ki so brezplačni. Naučite se in pridite pokazati to, kar ste se naučili.”. In tukaj se je vse končalo. Potem so mi samo jamrali po telefonu. Da nimajo časa, da nimajo tako zmogljivega računalnika, da nimajo ….. Skratka. Da nimajo in pri tem je tudi ostalo.

 

Zakaj osebe kličejo, če nimajo niti pojma o tem, kar delodajalec pričakuje

Te osebe so pogumne. Zelo pogumne, ker imajo samo jezik in to je to. Kaj vse one znajo narediti … a, ko jim rečeš, da naj si pogledajo PHP tečaj in nekaj iz tega naredijo potem pa se vse ustavi. Takoj se ustavi. Sami izgovori in vse tisto, kar nekdo sploh noče slišati. A tako pač to je.

 

Lahko se naučite PHP programirati. Tukaj je super stran : https://www.php-tecaj.si

Je enostavna, super obrazlaga z hitrim dojemanjem. Dotakne se tistih osnov, ki so res potrebne za nek začetek. Jaz sem čez ta seminar šel skozi. Super ni kaj. A potrebno je vztrajati in vaja dela mojstra.

 

Vse osebe bi samo nekaj imele, a nič pokazale

To je to. Znaš. Te zaposlimo. Ne znaš me ne moti. Če nekaj malega znaš dobiš napotek, kaj se potrebuje. Oseba se nauči in delo dobi. Tako enostavno to je in tako tudi to gre. SIMPL, kajne? Nekih bližnjic tukaj ni. Treba se je spraviti k stvari in da sam nekaj narediš in pokažeš. Ko oseba pride do te poti potem lahko razmišlja o delu programerja. Prej pa ne. Ker dvomim, da si bo nek programer vzel čas in osebi začel razlagati od začetka do prvega primera in … To je zahtevno. Takega programerja ni, ker se mu ne da s tem ukvarjati. Če se vse najde na internetu je to to. Tam so podatki. Tudi v angleškem ali nemškem jeziku, ki pa je dobra popotnica pri vsem tem, če oseba ta jezika pozna. Vsaj angleški jezik je super, če ga oseba zna.

 

Je od takrat do sedaj kdo kaj napisal, da se je naučil?

Nihče. Pa še naprej bodo tam delali, kjer so sedaj ali pa bodo menjali samo delodajalca ter ostali na podobnem delovnem mestu. Če se zahteva znanje se znanje tudi pričakuje. Tiste obljube so zaman. Vse je zaman, če oseba ne pokaže nekega zanimanja in interesa ter pričakuje vse od podjetja, da bo za njih naredila.

 

Pri meni je bilo drugače

Dobil sem izziv. Podjetje mi je nakazalo, kje bodo iskali kandidata. Šel do vseh oseb, ki jih poznam ter jim začel dobesedno težiti, da so mi povedale vse o tem delu. še več. Pridobil sem si gradivo, ki je bilo nekaj vredno. Tudi knjige in napotke, kje najdem še več znanja. Še bolj pa to, da so mi pokazali, da se rešitev išče, kje in kako se pride do odgovora. Tudi sama zakonodaje je tukaj bila zajebana. Uff en odvetnik mi je dal tiste velike in debele bukve, ki so mi vzela voljo do dihanja. Že prvi list branja nisem razumel popolnoma nič. A sem klical, tečnaril in spraševal. Povedali so mi. Tako sem le prišel do nekega znanja, ki sem ga podjetju lahko ponudil. In spoznal sem, da je to to. Vsega ne vem, a znam pogledati in narediti tako, da je OK in da dokumentacija 100% štima. Tudi zakonsko. Vse. Komplet mora biti popolno.

 

A za to sem potreboval leta svojega časa

Veste to ej bil moj projekt. Vsaki dan malo po malo. A na koncu se obrestuje, saj ti znanje raste. Če pa bi iskal podjetje, ki bi mi to znanje podalo pa ga verjetno ne bi našel. Ali pa zelo težko. Bom pa takole napisal – v 15 letih še nisem našel takšnega podjetja. Nope. Vsi nekaj zahtevajo in ti ponudijo samo nadgradnjo. Osnove pa moraš že imeti. Žal tako to je.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prošnja za delo programer

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.