Prošnja za delo računovodja

Prošnja za delo računovodja

Prošnja za delo računovodja

Prošnja za delo računovodja mora biti drugačna od vseh. Če je dober računovodja ali pa samo začetnik ta nikakor ne bo uporabil prošnje. Ne. Ta bo uporabil osebni življenjepis v katerem se bo lepo razpisal in poudarim vso znanje in reference, ki jih ima. Ta se bo potrudil.

 

Prošnja za delo računovodja

Da. Če ima “računovodja” vsaj malo znanja in delovnih izkušenj ve, da mora tukaj poudariti to, kar ga bo privedlo do samega razgovora. Mogoče so to stranke, ampak v glavnem je vso znanje, ki ga mora nekako napisati. Da ga sam direktor ali pa vodja FRS-ja že takoj prepozna in ve, da mu bo lahko že kar hitro zaupal in da z novim znanjem bo imel profit.

 

Da. Tukaj se je potrebno boriti tudi za plačo

Veste, ko računovodja pride do določene stopnje znanja ima lepo in veliko možnost, da je njegova plača malo drugačna. Bolj velika. Veste, ko oseba ima znanje ima tudi moč, da si izpogaja tudi nek boljši delež plačila za sebe. In tukaj moramo razumeti te osebe, saj so v številkah, zakonodaji in nenehnem razmišljanju ter pomoči. Veliko so na telefonu ter spremljajo zakonodajo. Ta služba je naporna, vsaj iz mojega vidika.

 

Torej prošnja za delo ali osebni življenjepis

Za delo računovodja je priporočljivo, da se napiše en dober osebni življenjepis. Pri tem je lepo, da se poudarijo reference in znanje, ki ga bo podjetje že takoj pridobili. Še več. Pri tem lahko oseba že v začetku zahteva nekaj več, kot sicer že ima. Mora se postaviti zase in se boriti za tisti kos pogače, ki mu ga občasno nekateri ne ponudijo ali celo odvzamejo. Potrebno se je boriti za vsak EURO, saj je delovno mesto zelo dinamično, hitro in stresno.

 

Poznam veliko računovodij

Skupaj imajo eno lastnost : premalo časa. Res. Premalo časa in na telefonu so ves čas. Stranke kličejo tudi ob večernih urah in takrat, ko imajo one čas in se za delovni čas računovodje sploh ne zmenijo. Jim je vseeno. Zato meni, če nekdo nima časa v rednem roku naj plača nekaj več, če oseba kliče ob nemogočem času. Ta nemogoči čas je tudi ob 21.22 uri na Božični večer. Jojjj najslabše je imeti deloholika za stranko. Gleda na vsak EURO pri tem pa mu je popolnoma vseeno za druge zunanje podjetje, ki so njegovi svetovalci. Uff težko je to razumeti. A, ko si enkrat v svoji koži potem se vsaj tega zaveda, koliko mu je vreden čas. Še posebej, ko ti oseba reče, da te ne ceni in da je s teboj oz. ima tvoje storitve zgolj in le zaradi poceni svetovanja. To prizadene vsakogar.

 

Za na konec

Če iščete delo v računovodski pisarni se poglobite v zakonodajo. Pri tem je vso celoto potrebno izpostaviti v enem dobrem in osebnem življenjepisu. Treba se je pohvaliti tako dobro, da bo bralec oz. direktor že takoj vedel, da mu lahko pomagate in kaj vse bo z vašim znanjem tudi pridobil. Ker, če tega ne bo prebral ne bo vedel, kako dobri ste ter ali ste pravi za njegovo pisarno ali ne.

 

Iz podjetja v svoj s.p.

Tudi teh primerov je nekaj. Veliko razlog je lahko na strani delavca, kateri se odloči za svoje podjetje. Mogoče je sposoben in se je pogovoril s strankami, da gredo z njim na svoje. Pri tem jim je obljubil neko ceno. A sedaj ali zamenjati računovodstvo ali ne … to je vedno veliko vprašanje. Če se, kot sama velika računovodska firma v kompletu ukvarja z vami – pomeni, da niste samo z eno osebo, ko potrebujete pomoč, potem se ne splača zamenjati. Če pa vam je na voljo samo ena oseba in nikoli ne pridete do druge osebe, kljub temu, da imate bolj strokovna vprašanja potem lahko s to osebo greste vstran.

 

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prošnja za delo računovodja

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.