prošnja za delo v gostinstvu

Prošnja za delo v gostinstvu

Prošnja za delo v gostinstvu in kaj je potrebno napisati.

Prošnja za delo v gostinstvu

Vedno več je povpraševanja za delo v gostinstvu. zato vam dobra prošnja za delo v gostinstvu lahko odpre res veliko vrat. S tem pa mogoče tudi dobre pogoje za delo.

 

Slaba plača v gostinstvu

Škoda je samo ta, da je ta segment zelo izkoriščevalni. Tukaj lahko dela vsak, ki si to le želi. Ni potrebnih izkušenj, ker vas vse sami gostinci lepo naučijo. Važno je samo, da boste tiho in delali in delali in delali in ….
Prošnja za delo v gostinstvu vam lahko odpre samo vrata. Vse ostalo leži na vas samih. Kako se boste izpogajali, če sploh imate to možnost. Tukaj v Mariboru pa drugje se sami delavci v gostinstvu zelo izkoriščajo.

Kot bi lahko sploh delali …

To pomeni, da delajo od jutra do večera, še več, kot bi lahko sploh delali. Pri tem pa dobijo minimalno plačo, na bolniško ne smejo iti, ker vedo, da potem bodo ostali brez dela in na koncu jim ostane preveliko neplačanih ur. Te neplačane ure na koncu res ostanejo neplačane. Malo oseb se odloči prijavo inšpekciji in začetek sodnega postopka ter zagotavljanje svoje pravice. Strah jih je predvsem tukaj, koliko denarja jim bodo vzeli odvetniki in koliko denarja jim bo vzelo sodišče.

prošnja za delo v gostinstvu

prošnja za delo v gostinstvu

 

Se vam gostinstvo splača študirati?

Težko je. Ta segment lahko pokriva tudi oseba, ki nima šole. Važne so izkušnje. In le te pridobiš na terenu in z delom. Pred leti sem spoznal vodjo hotela. Vendar je na začetku je bila čistilka. Ker je imela narejenih samo 7. razredov OŠ, se je prej zaposlila in bila čistilka. Od 18 leta dalje pa delala v gostinstvu in kuhinji. Spoznala je marsikaj. Med polletnimi počitnicami je delala v hotelih na morju. Res je, da je dobila lepo plačilo vendar je delala od jutra do večera. Vsaki dan. Vse 3 mesece. 5 let zaporedoma. Pri tem je spoznala vodenje. Glavni kuharji so ji marsikaj zaupali. Glavne vodje hotelov so ji marsikaj zaupali in povedali, kako se to mora delati. Zanimalo jo je. Pred leti je gostišče v njeni bližini iskalo osebo za čiščenje in sobarico ter ostala pomožna dela. Pomagal sem ji pri prošnji za delo v gostinstvu.

Po 4 mesecih je …

Prišla je na razgovor in delo tudi dobila. Po 4 mesecih je direktorju povedala, da se dela narobe in kaj bi spremenila. Direktor jo je poslušal. Njen nasvet si je vzel v znanje in preveril drugje. Spoznal je, da njegova čistilka ima prav. Nekaj tednov jo je spraševal in sam delal po navodilih. Odneslo se je. Čistilka je imela prav. Kar je naredil po njenem navodilu ali predlogu se je odneslo in to se je poznalo tudi pri zadovoljstvu in dobičku. Postavil jo je za vodjo gostišča in pri tem ji gre izjemno dobro. Plača pa tudi lepa.

prošnja za delo v gostinstvu

Prošnja za delo

5/5 Stars.

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh
Pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : prošnja za delo v gostinstvu

Mnenja na temo – prošnja za delo v gostinstvu
.
– – – – – – – – – – –
Valerija, Tepanje
Spoštovani. V prilogi je moja prošnja za delo v gostinstvu.
– – – – – – – – – – –

prošnja za delo v gostinstvu …

Nuša, Maribor
Prav veselo sem prebrala svojo novo prošnjo – prošnja za delo v gostinstvu. Res je, da v določene lokale kar greš in te vzamejo vendar jaz bolj ciljam na hotele in restavracije.
– – – – – – – – – – –

Da ne želim biti izkoriščena …

Slavica, Kamnik
Lepo pozdravljeni. Tudi sama želim, da moja prošnja za delo v gostinstvu res pove samo bistvo. In tudi to, da ne želim biti izkoriščena in večina plačila na roke. Ne. Želim normalen urnik za normalen denar.
– – – – – – – – – – –

Da znam delati

Lidija, Medvode
Moja prošnja za delo v gostinstvu je zelo preprosta. Napisano imam samo, kdo sem in kje sem delala ter da znam delati z računalnikom. Pa me pokličejo.
– – – – – – – – – – –

Lahko zelo enostavna

Nataša, Murska Sobota
Lepo pozdravljeni. Prošnja za delo v gostinstvu je lahko zelo enostavna. Znam delati kot natakarica 🙂
– – – – – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

prošnja za delo v gostinstvu

prošnja za delo v gostinstvu

 

prošnja za delo v gostinstvu

prošnja za delo v gostinstvu

Tag : prošnja za delo

Rate this post
Posted in Tips – smart tips and tagged .