Prošnja za delo v restavraciji

Prošnja za delo v restavraciji

Prošnja za delo v restavraciji

Prošnja za delo v restavraciji je seveda dobra osnova za tista dela, ki jih nekdo sploh v restavraciji želi delati. Pri tem se je potrebno odločiti ali bo oseba delala, kot natakar ali kot kuhar. Lahko tudi, kot strežnik hrane ali pa kaj drugega. V vsakem primeru mora prošnja za delo v restavraciji biti lepo razdeljena in mora ponujati vaša znanja.

 

Prošnja za delo v restavraciji

Prošnja za delo v restavraciji

Prošnja za delo v restavraciji

Kot sem že omeni. Prošnja za delo v restavraciji mora vsebovati tisto področje na katerem želite delati in imate izkušnje ali pa bi si jih želeli pridobiti. Vendar se v restavraciji lahko dela tudi vse ostalo. Ali pomaga kuharju ali drugemu osebju. Vsak je lahko v veliko pomoč, če se le znajde in ima neko bolj veliko željo, da si pridobi neko izkušnjo in določena znanja. Poznam veliko oseb, ki so začeli v sami restavraciji. Tukaj so spoznali marsikaj. Predvsem to, kako šefi delajo z novinci. Ali jih spoštujejo ali ne.

 

Tudi pri meni v pisarni je tako

“Kako pa vi spoštujete vaše zaposlene?” me je vprašal pred tedni en kandidat. Rekel sem “zelo”. In to je resna stvar. Tukaj se nisem zlagal. Če ima bilo kateri delavec problem se lahko lepo pogovori. Če pa ima zdravstvene težave pa mu tudi pomagamo po najboljših močeh.

 

Ampak, kako pa je drugje pa vam lahko povedo samo zaposleni

Eno je skupina, drugo pa, da je oseba samostojna na delovnem mestu in ni odvisna od ostalih. To sta dve veliki razliki. In to se tudi med samim delom pozna. Recimo pri picopeku. Če je dober in se spozna potem nima težav z delom in pripravo vsega, kar potrebuje. Če pa je kuhar v restavraciji pa je potrebno postoriti nekaj več in tudi na tisto misliti, da je vedno pripravljeno. In tako je večina na vseh ostalih delovnih mesti.

 

Prošnja za delo v restavraciji naj vsebuje

Predvsem to, kje želite delati. Če je kuhar … pišite o tem. Če pa natakar pa pišite o tem. Če se boste osredotočili bo lažje tudi za bralca. In le tako boste lažje prišli do samega razgovora. Ker bralec v tem primeru bo to lahko direktor mora prebrati, kje imate željo in kje mu lahko že nekaj pomagate. In tukaj se lahko lepo razpišete.

 

Primer, primer, primer ….

Pomagal sem osebi. Bila je natakarica + strežnica v restavraciji. Vendar se je restavracija zaprla zaradi Covida in slabega ravnanja direktorja. Ampak kljub temu, da je prej prihajala do razgovorov je spoznala, da je prihajala do restavracij, ki pa se tudi preživljajo in sam direktor jamra. Tega pa ni več hotela. Ampak tiste restavracije, ki pa jim gre dobro in ne jamrajo pa jo niso poklicala. Hmmm le zakaj ne? O tem ne bom sedaj. Lahko povem le to, da je po 3 mesecih iskanja našla tisto gostilno v kateri se sedaj počuti dobro. Plača je normalna – minimalna. Ampak odnos je OK in vse se da pogovoriti z direktorjem. Tudi sama skupina lepo deluje in se lepo razumejo, kar pa je v današnjem času res privilegij in nekaj, kar je potrebno iskati.

 

 

Kje vam lahko pomagam jaz?

Predvsem na tem področju. Še bolj pa, da brezplačno pokomentiram vašo gradivo, če mi ga boste poslali. To ne pomeni, da ga bom popravljal. Ne – ne. Samo pokomentiral. Podal mnenje. Mogoče se večini to zdi popolnoma brez veze, kar mi tudi pišejo, a zakaj pa bi vsakomur popravljal? Za to imajo Zavod. Tam se morajo truditi, da oseba pride do razgovora. Ne pa jaz. Skratka podam pa komentar, ki pa ne bo “Ooo to je pa res dobra prošnja” ali pa “v redu je”. Ne ni. Ker, če ne prihajate do razgovora nekaj ni v redu.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prošnja za delo v restavraciji

– – – – – – – – – –

– – – – – – – – – –

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.