Prošnja za skrajšani delovni čas

Prošnja za skrajšani delovni čas

Prošnja za skrajšani delovni čas

Prošnja za skrajšani delovni čas

Prošnja za skrajšani delovni čas

Prošnja za skrajšani delovni čas mora biti napisana zelo jasna in že v začetku poudariti skrajšani delovni čas. Ne pustite bralca oz. direktorja, da celoto prebere in šele nato izve, da želite skrajšani delovni čas. Še bolj pa se morate osredotočiti, če samo podjetje išče nekoga za skrajšani delovni čas. Potem pa še toliko bolj morate to omeniti že v začetku.

 

Namreč dogaja se ….

Zelo malo oseb prebere celoto in o tem razmisli. Nekateri vidijo samo ime podjetja pa že pošljejo prošnjo za delo. Pri tem pa niso prebrali, da gre za skrajšani delovni čas. A, ko pa pridejo na razgovor in sem jim pove, da gre za skrajšani delovni čas … potem pa ostanejo brez besed. In jim to sploh ne ustreza, ker iščejo polni delovni čas. Zato morate sam oglas sami prebrati počasi, previdno in o njem tudi malo razmisliti.

 

Prošnja za skrajšani delovni čas pa je lahko tudi novo poglavje

Morate pa vedeti, če je skrajšani delovni čas potem sledi temu tudi primerno plačilo in tudi potek pokojninske dobe. Skratka prepričajte se, če vam skrajšani delovni čas ustreza in ste pripravljeni za to delati. Torej, če vam ustreza skrajšani delovni čas potem se res na vse pretege potrudite, da vam uspe priti do razgovora in se le tam izkažete in samo delo tudi dobite. Če pa vam slučajno na žalost spodleti, pa morate vztrajati in boriti naprej.

 

Prošnja za skrajšani delovni čas naj bo napisana?

Kako? Predvsem tako, da vas bo bralec oz. direktor videl že na samem delovnem mestu in bo ugotovil, da mu lahko pomagate ter ste delovni uspešni. Tukaj ne gre, da se hvalite, ampak da samemu bralcu bolj jasno napišete, kje vse mu lahko takoj pomagate in kaj bo z vami pridobil. Predvsem, kakšna bo vaša nova dodana vrednost temu podjetju. Ker, tega si vsak želi. Pišite mu prednosti vaše znanja. Tudi napišite, kakšna oseba na samem delovnem mestu ste. Kaj imate radi in kaj ne.

 

Vam dela pisanje prošnja težavo?

Pišite mi. Pošljite mi vse, kar ste do sedaj napisali in odgovorim vam bom v obliki komentarja na vašo prejeto gradivo. predvsem se bom osredotočil na tiste stavke, katere so odveč oz. so popolni “balast” v sami prošnji za delo. Mogoče boste spoznali, da v prošnji nima kaj iskati “Sem mama 3 otrok, mož je zaposlen v podjetju XXX d.o.o., sama pa sem pristala na Zavodu, zaradi zmanjšanja naročil.”. Te besede so odveč. Tukaj bi se lahko napisalo kaj drugega in bol prepričljivega.

 

Torej, če ne pridete do razgovora, dovolite, da vam pomagam.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Prošnja za skrajšani delovni čas

 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.