prošnja za službo

Prošnja za službo

Prošnja za službo

Prošnja za službo je pomemben dokument, ki mora biti napisan popolno. To je vaša vstopnica do razgovora. In, če je vaša vstopnica bolj slaba se sam razgovor tudi izmika.

 

Prošnja za službo

Stara dobra prošnja za službo. Ali še kdo sploh uporablja ime oz. naslov “prošnja za službo“? Mislim, da le redki. Mogoče tisti, kateri so delali 30 ali več let in so pristali na cesti samo zaradi tega ali je podjetje šlo v stečaj ali pa si je delodajalec želel nov mlajši kader, ki bo več delal.

 

Prošnja za službo ter sam videz

prošnja za službo

prošnja za službo

Sama prošnja za službo je enaka sami prošnji za delo. Ni razlike. Razlika je samo poimenovanje in tudi to, da mlajše osebe napišejo “prošnja za delo“, bolj zrele pa “prošnja za službo“. Neke razlike pa ni.

 

Torej sam videz

Sam videz naj bo predvsem lepo enostaven. Da se ga da lepo brati. ne da pišete, kje ste študirali, potem pa kje ste delali in kaj ste doštudirali na koncu. Lepo po vrsti in najboljše je z naslovi. Kot so “Izobrazba”,  “Delovne izkušnje”, … tukaj lahko veliko poveste o vašem znanju in delovnimi izkušnjami. Izkoristite te podatke.

 

Če pa ne pridete do razgovora …

Pa imate problem. Sedaj, kako velik je to veste najbolj sami. Pred časom sem spoznal osebo, ki mi je zaupala svojo zgodbo. In o tem sem že tudi pisal. Samo podjetje mu je ponudilo večjo plačo, če rabi kredit. Seveda je bil vesel. In je sprejel. A na koncu so mu mu v pisarni rekli “ali nižja plača ali pa naj gre drugam”. Delati je začel za minimalno plačo pri tem pa ga je zelo bremenil kredit. Po domače : podjetje ga je grdo izigralo. In iskal je rešitev. Pri tem je naletel na tole stran, mi pisal in prosil za pomoč. Pomagal sem mu. Sedaj je tako, da takoj ni dobil 1000€ plače, ampak je dobil 54€ večjo, kot v tem izkoriščevalnem podjetju. In teh 54€ se prekleto pozna pri samem kreditu. Tukaj se res pozna vsaki euro.

 

Če ne pridete do razgovora mi pišite

Prošnja za službo

Prošnja za službo

Naj vas ne bo strah. Ne boste ne prvi in ne zadnji, ki ima problem, da ne pride do razgovora. Še večji problem pa je ta, da je mogoče sama prošnja za službo napisana tako, da ne prepriča direktorja. Da je težko berljiva. Ali pa nima ne glave in ne repa. Mogoče pa ste najpomembnejše informacije izpustili ali pa pozabili napisati? Se nikoli ne ve!

 

Toliko na kratko in hvala
Sandi
Pišite mi kaj : pomoc.zaposlitev@gmail.com

 


Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Vas mogoče zanima tudi :

Zavod za zaposlovanje :

Tema : prošnja za službo

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Moja prošnja za službo je bila katastrofa.

– – – – – – – –

 – prošnja za službo –

Lepo pozdravljeni. Meni pa je g. Sandi v začetku pregledal mojo prošnjo za službo, potem pa sem kar hitro spoznala, da sem na napačni poti. Zato sem ga prosila za pomoč in mi je lepo pomagal. Tako sem v roku 12 dni prišla do dveh razgovorov ter poskusnega dela. Ko pomislim za nazaj, se je sama zadeva kar hitro odvijala in kar za moje pojma hitro prišla do razgovora.
– – – – – – – –

 

 

 

prošnja za službo

prošnja za službo

Prošnja za službo

Prošnja za službo

Prošnja za službo

Prošnja za službo

 

 

 

5/5 - (3 votes)
Posted in Tips – smart tips.