Prošnja za zaposlitev - pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev - pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje je lahko zelo pereča zadeva, če ne veste, kaj je potrebno napisati in kaj izpustiti. Ker pa je prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje težka zadeva, predvidevam, da nekako potrebujete pomoč tudi tukaj. In moram priznati, da celoto ni lahko napisati. Potrebno je kaj nekaj znanja in spoznanja iz terena. Sama teorija tukaj ne pomaga prav ničesar. Če vi niste v stiku z direktorji in jim pomagate … kako pa boste potem vedeli, kaj potrebujejo? Težko. Potrebna je praksa. Vsakodnevni stik z direktorji in reševanje njihovih problemov.

 

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Kaj napisati? Kaj izpostaviti in kaj izpustiti? Še več. Katere besede zares pritegnejo? Še boljše vprašanje pa je, kako ploh začeti? In vseh odgovorov na enkrat vam ne morem podati. Razlog je skrit v tem, da se za vsakega posameznika lahko drugačne začne. Kakšna je razlika med delovnim mesto tajnica direktorja ter delavko v proizvodnji? Velika. Zakaj potem osebe pišejo enake prošnje in jih pošiljajo tako za tajnico, kakor tudi za delo v proizvodnji? Zakaj?

 

Dve različni delovni mesti a 1 enaka prošnja za delo

In tukaj se dela največja napaka. Oseba pošilja svojo prošnjo vse povprek. Ne vem zakaj? Ko pa sta si deli popolnoma različni. Še huje pa je, ko na veliko piše, kako se veseli razpisanega dela in kako se sama vidi na nekem delovnem mestu. Pa kako se naj oseba vidi na delovnem mestu tajnice direktorja, ko pa nima niti 3 minute dela na tem področju. Se ji niti ne sanja, kako samo delo poteka in kakšno odgovornost vse ima. In tukaj postane sama celota preveč nezanimiva za vsakega direktorja. Res – res. Popolnoma nezanimiva.

 

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Tukaj en preprost nasvet : pišite o delovnem mestu, za katerega kandidirate. Nič več in nič manj. Če pišete za tajnico … pišite samo o tem. Če pa pišete za komercialista pa boste pisali samo o delu komercialista in kje jim lahko že takoj pomagate. Šele takrat boste postali zanimivi za samo podjetje. Ko se boste sami odločili, kje jim lahko pomagate ter točno dopišete kje. Vse ostalo gre v pozabo. Gre v smeti oz. koš. Škoda časa za direktorja.

 

Vi potrebujete prošnjo za točno določeno delovno mesto

Drugače več ne gre. Saj mogoče še gre, če imate veze in poznanstva ali pa ste edini, ki se je javil na neko delovno mesto. Pred časom sem pomagal podjetju, ki je razpisala oglas za delo v skladišču. Prijavil se ni nihče. Razlog je bil enostaven. Namreč v oglasu je lepo pisalo minimalna plača ter oseba mora biti vzdržljiva, ker je skladišče neogrevano. Vendar je podjetje naredilo prav, da je vse to v samem oglasu tudi izpostavilo. Koliko oseb pride do razgovora pa se direktorju nasmeji in mu reče “pa delajte s tako plačo in v takih pogojih sami” in gredo. Jim ni za zamerit, ker podjetje bi lahko dalo lepo plačo za tako zahtevano delo. A ne da. Pač … delajo si sami sebi škodo.

 

Dovolite, da vam pomagam jaz

Lažje vam bo. Pa še določeni koraki se bodo hitreje poznali. Pišite mi. Lahko pa tudi ne. Vse je odvisno samo od vas. Pišite mi, ker vam bo lažje. Ampak, da vam ne bo pretežko … prvo mi pošljite vašo gradivo, da ga pregledam in brezplačno pokomentiram. Da boste dobili prve besede glede celotne vaše zadevice.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev - pisanje prošnje

Prošnja za zaposlitev – pisanje prošnje

 

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Najlepše hvala, saj ste mi podali zelo jasen vpogled v mojo prošnjo za delo.

– – – – – – – –

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.