Prosta delovna mesta na področju trgovine

Prosta delovna mesta na področju trgovine

Prosta delovna mesta na področju trgovine

Prosta delovna mesta na področju trgovine so v glavnem ta veliki zaposlovalci pri katerih pa je ali ni fajn delati. Namreč nekateri imajo zelo radi mobing, drugi pa se za obstoj in dobro vedenje svojega delavca niti ne trudijo. Zato je s te strani za velika trgovca zelo težko delati in vztrajati. To je mnenje iz terena, ki pa je bolj žalostno, kot pa veselo.

 

Prosta delovna mesta na področju trgovine

Prosta delovna mesta na področju trgovine
Prosta delovna mesta na področju trgovine

V Sloveniji je na področju trgovine veliko prosta delovna mesta, ki jih posamezniki iščejo in se na njih prijavljajo. Trgovina je ena izmed najbolj razvitih panog v Sloveniji in zaposluje veliko število ljudi. Trgovina je panoga, ki vključuje prodajo izdelkov in storitev, od trgovskih centrov in supermarketov do malih trgovin in specializiranih prodajaln. Področje trgovine se razvija in spreminja skladno s potrebami in zahtevami potrošnikov. Vedno več ljudi nakupuje preko spleta, zato se trgovine prilagajajo spletu in ponujajo tudi spletno prodajo.

 

Katera so prosta delovna mesta na področju trgovine?

Prosta delovna mesta na področju trgovine so različna in se spreminjajo skladno z različnimi potrebami posameznih podjetij. Med najpogostejšimi prosta delovna mesta v trgovini so:

 1. Prodajalec/prodajalka: Prodajalci so glavni predstavniki podjetja in imajo stik s strankami. Njihovo delo vključuje svetovanje kupcem, prodajo izdelkov in spremljanje zalog. Potrebne so komunikacijske in prodajne spretnosti ter poznavanje izdelkov in storitev, ki jih podjetje ponuja.
 2. Blagajničar/blagajničarka: Blagajničarji so odgovorni za izdajanje računov, sprejemanje plačil in izdajanje potrdil o plačilu. Potrebne so matematične spretnosti in sposobnost dela pod pritiskom.
 3. Vodja prodajalne: Vodje prodajalne so odgovorni za upravljanje celotne prodajne enote, vključno s prodajno ekipo, skladiščem, inventuro in nakupovanjem zalog. Potrebne so vodstvene in organizacijske sposobnosti ter izkušnje v prodaji in trgovini.
 4. Prodajni svetovalec/prodajna svetovalka: Prodajni svetovalci so specializirani za prodajo določenih izdelkov ali storitev, kot so na primer elektronika, avtomobili, kozmetika ali oblačila. Potrebne so specializirane prodajne spretnosti in poznavanje izdelkov, ki jih prodajajo.
 5. Vodja oddelka: Vodje oddelkov so odgovorni za vodenje in upravljanje posameznih oddelkov v prodajalni, kot so na primer živilski oddelki, oddelki za oblačila ali oddelki za gradbeni material. Potrebne so vodstvene, organizacijske in prodajne sposobnosti ter izkušnje v trgovini.
 6. Skladiščnik …

 

Pa še nekateri drugi

 1. Skrbnik/skrbnica zalog: Skrbniki zalog so odgovorni za spremljanje in upravljanje zalog v prodajalni. Njihovo delo vključuje spremljanje naročil in dobav, urejanje zalog in izdajanje izdelkov prodajalcem.
 2. Upravljavec/upravljavka blagajne: Upravljavci blagajne so odgovorni za upravljanje blagajne in izdajanje računov. Njihovo delo vključuje tudi spremljanje zalog in vodenje inventure.
 3. Tehnični specialist/tehnična specialistka: Tehnični specialisti so specializirani za prodajo tehničnih izdelkov, kot so na primer računalniki, mobilni telefoni ali električna orodja. Potrebne so specializirane prodajne spretnosti in poznavanje izdelkov, ki jih prodajajo.
 4. Spletni prodajalec/spletna prodajalka: Spletni prodajalci so odgovorni za prodajo izdelkov preko spleta. Njihovo delo vključuje oblikovanje spletnih strani, upravljanje zalog, obdelavo naročil in spremljanje dostave.

 

Pa to bo dovolj, kajne?

Vedno bolj spoznavam, da je fajn in lepo delati v nekakšni mali trgovini, kjer dela tudi lastnik sam. Le tako se vidi, kakšnen odnos do strank in sodelavcev ima. In pri njih je zelo malo mobinga. Če pa gremo na velike trgovske verige pa je zgodba popolnoma drugačna. Moja prijateljica zelo rada dela v veliki trgovini, ker ima lepo plačo. A od tega mora odšteti, da jo vsi nadirajo in zbadajo in žalijo prav vsaki dan, od tega mora odšteti tudi, da dobi vprašanje “zakaj še to ni narejeno s strani nadrejene” pa čeprav sama za to ni odgovorna in tista psihična in fizična moč ji pojenja. Po domače, dela, kot budala in vso nedeljo prespi. Če pa se želiš družiti z njo pa ti mine kar hitro, ker govori samo o službi in vsej tej travmi, ki jo ima. Skratka se ne družimo več. Ker je eno in isto.

 

Šla je korak predaleč

To, da se lahko pohvališ, da delaš za veliko trgovino, ki se dnevno reklamira, kot zelo super in najcenejši … to je samo maska podjetja. To podjetje je podn od podna, ker dovolijo to, kar se dela. Sedaj je tako. Če moji prijateljici, ki se ji tudi pozna na živcih ne da ukvarjati s tem, da bi jim rekla “dovolj – stop“, potem je tudi meni vseeno.

 

 

Zakaj vam želim pomagati pri prošnji za delo?

Ker znam. Pišite mi. Izbira je vaša. To  je to.

 

Kje vam lahko najbolj pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

 • prošnja za delo
 • europass življenjepis
 • spremno pismo
 • motivacijsko pismo
 • osebni življenjepis
 • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 


prosnja-razgovor


 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Prosta delovna mesta na področju trgovine

… prišla do razgovora …

G. Sandi hvala. Super. Prišla do razgovora. Čakam na drugi krog. Monika, Rakek

Prosta delovna mesta na področju trgovine
Prosta delovna mesta na področju trgovine

Mogoče pa vam lahko pomagam tukaj :

5/5 - (12 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri