Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve je … pravzaprav je več korakov. Eden ni dovolj. Mora jih biti več in še ti morajo biti ustrezno načrtovani. pa gremo od začetka.

 

Prvi korak do zaposlitve je ….?

Vedno spoznavam osebe, ki delajo tisto, kar sploh nočejo, si ne želijo in še huje – se za to delo niso šolali. A delo, ker so ga potrebovali so dobili ali pa so ga pod “mus” sprejeli. Vendar so nesrečni. Še huje pa je, da drugega dela, kljub temu, da jim t one paše – ne iščejo. Vsaj zame pomeni, da jim je le tako všeč, da si ne želijo spremembe ali nove poti. Mogoči jih je strah te negotovosti in vsega, kaj lahko oseba na novo doživi. Pri tem mislim predvsem nove padce in prepreke, ki jih lahko oseba, kar hitro doživi. Vem, da to ni enostavno. Še več. Težko je. Zelo težko.

 

#1 – Cilj

Ko ima oseba cilj je lažje. Mora verjeti, da mu bo to uspelo in v to mora biti prepričan. Še bolj pa … ob sebi mora imeti osebe, ki ga razumejo in vzpodbujajo. Če tega ni je zelo težko. Pogovarjal sem se z osebo, ki je pred leti delala v zavarovalništvu – sistem mrežnega marketinga. Na začetku ni imel podpore niti od žene ne. Ko je nekaj prišel je ta podpora počasi naraščala, saj je imel vedno več denarja. Potem pa prelom. Odprl je zavarovalno agencijo in njegova žena je bila presrečna. Ni rabila delati in težko prislužen denar je ona s pridom zapravljala. Kar v hitrem sta se ločila. Mož tega ni trpel. Garal je za vsak cent in žena je veliko zapravljala. Ampak osebi je zaradi zastavljenega cilja uspelo. Ni mu uspelo čez noč, a sedaj je cilj dosegel in že snuje novega.

 

 

#2 – Podpora

Kot sem omenil. Podpora je skoraj nujna. Tukaj vam lahko partner stoji ob strani. Če ste brez dela, lahko vzamete bilo katero delo, samo, da pride prihodek. Potem pa iščete delo na svojem področju. A osebe tukaj delajo veliko napako. Samo iščejo. Se ne poglabljajo in učijo dalje. Na svojem znanjem znanju zaspijo. Dovolite, da vam dam primer.

Programer
Programer je lahko vsak. Tudi tisti, ki nima računalniške šole. Vendar dober programer zna marsikaj. Problem je ta, da oseba naredi faks ima nekaj znanja glede programerstva in s tem znanjem išče delo. Če ga ne dobi vzame nekaj drugega, a pri tem svojega znanja glede programiranja ne osvežuje, nadgrajuje ali izboljšuje. Čaka na delodajalca, da ga vzame in ga nauči še to, kar ne ve. To pa ni dobro, ker konkurenca je velika in morate se zavedati, da ga lahko prehitijo vsi programerji, ki sami snujejo kak program. S tem dokažejo, da imajo določeno znanje ter tudi, da jih motivira, da se sami učijo in raziskujejo.

 

#3 – Dober življenjepis z dokazili

Ko ima oseba zastavljen cilj, podporo za iskanje dobrega dela brez teženja “da ni denarja za položnice” mora oseba imeti res dober življenjepis z primeri od dela. Pri tem je tudi najboljše, če še ima sama oseba tudi referenco podjetja ali več referenc. Te reference si lahko oseba pridobi tudi z delom preko študenta. Važno je, da je nekaj pozitivnega napisano o osebi, kako so se lahko zanesli na njega ter da dela odgovorno. Predvsem vam želim svetovati, da, kar iščete se lahko doma ali bilo kje dodatno šolate in izpopolnjujete svoje znanje. Kar pa potem lahko dokažete na samem razgovoru.

 

#4 – Akcija in pravilen pristop

Če imate odličen življenjepis in vse naredili pravilno še zdaleč ne pomeni, da je tukaj vaše delo zaključeno. Nope. Treba je osebo – samega direktorja poklicati in resnično prositi za teh 3 minute razgovora. Da vas spozna in resnično od vas sliši, kaj mu lahko ponudite in kje vse mu lahko pomagate. In to se dela vse dokler ne dobite želenega dela.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

 Tema : Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve

 

– – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem imela težke korake do zaposlitve. Pa čeprav sem imela delo, le tam nisem bila cenjena in nenehno so se pritoževali, da ni denarja in da nas komaj plačajo. Naj samo povem, da si je pa direktor kupil res dobrega in novega  BMW-ja. Mehanik mi je kasneje povedal, da so samo alu platišča – 1 kom kupljen za 780€. To je ena moja celotna plača! Potem sem postala še bolj depresivna. Iskala sem rešitve na netu in pomoč. Tako sem prosila g. Sandija za pomoč. Pomagal mi je. zel si je čas za pogovor. Sedaj sem zaposlena drugje. Tukaj me cenijo in tudi v času korone je direktor rekel “nekako bomo že to pregurali“. In res smo!

Prvi korak do zaposlitve

Prvi korak do zaposlitve

– – – –

Posted in Tips – smart tips.