Prvi vtis na razgovoru

Prvi vtis na razgovoru

Prvi vtis na razgovoru

Prvi vtis na razgovoru je pomemben. A ne tako močno, kot vsi pišejo na spletu. Ni iber, bistveno hudo in ne vem, kako vse naj še to napišem pomemben.

 

Prvi vtis na razgovoru

Prvi vtis na razgovoru je lahko enostaven. Miren in sproščen. Če oseba nima kaj skrivati je lahko mirna. Tisto jecljanje in trema ni tako bistvenega pomena, kot pa to, da vas je strah in ne znate odgovarjati na določena vprašanja. Vendar na razgovoru bodite vi. Če kaj ne znate – priznajte. Naj vas tukaj ne bo strah. Je boljše, kot pa, da vse znate in pritrdite. Tudi sam delodajalec veliko ve o sami temi in bo takoj videl ali blefirate ali ne. Takoj. In blefiranje se ne splača. Res ne.

 

Najboljšega in idealnega kandidata ni

To so mi vedno povedali direktorji. Namreč, ko nekoga iščejo se vedno kje zaplete. Tudi pri samem kandidatu. Tudi pri tistem, ki ga vzamejo pod svoje okrilje. Treba se navadi, dati samemu novemu zaposlenemu možnost, da se izkaže. Ga spremljati, vzpodbujati in mu stati ob strani. Le tako ga boste lahko spoznali v najboljši luči. In še nekaj. Tukaj se mora kandidat videti v tistem žarku ali ustreza ekipi ali ne. Ker vsak ne ustreza ekipi. In to je pa dejstvo.

 

Jamrači gredo takoj vstran

Kdo jamra na delovnem mestu ta prej kot slej zapusti podjetje. Ali sam ali pa se ga rešijo s pomočjo odvetnika. Takih nima nihče več rad. Iz podjetja pa letijo tudi tisti, ki so vedno hrabri in glasni, a ko pa pride do odgovornosti pa so tiho in “jaz pa nisem nič kriv”, pa čeprav je. Pa čeprav se lepo vidi na kameri, da je naredil napako – je tega le ne bo priznal. Tukaj ne gre toliko za škodo, ampak za to, da oseba odgovorno ali ne. In ti letijo iz podjetja takoj. In ti kasneje težko dobijo delo. Zelo težko. Ker drugi direktor sluti, da je ta oseba nekaj naredila narobe, ker drugače bi še delo tudi imel. In ves ta krog je zelo povezan.

 

Kje ste ostali vi?

Spoznal sem veliko oseb, ki so brezposelni in iščejo ter pišejo na razgovore. A se ta celota nikamor ne premakne temveč se vrtijo v krogu. In nekateri od teh mi tudi pišejo. Ko jim odpišem mi lepo nazorno povedo, da delajo vse tako, kot so jim rekli na Zavodu in ne razumejo, zakaj jaz pišem drugače. Pač pišem drugače zato, ker imam drugačna znanja in drugačne delovne izkušnje. In potem je to to za te osebe, ki so mi pisale. Rade bi se pogovarjala in … ne vem, kaj vse še potem pišejo. Lepo jim odpišem, da je to – to. Se mi ne da toliko pisati in … res se mi ne da.

 

Kako naprej

Kot prvo, jaz ponujam brezplačni pregled vašega gradiva in vam podam komentar. Sedaj ali se bo lahko kaj spremenilo ali ne, je vedno odvisno od vas samih. Komentar je lahko velik ali ne. Vse je odvisno od tega, kar preberem in za kakšno delovno mesto se gre. In to je tudi bistvo vsega. Da oseba dobi tretji komentar od osebe, ki ga ne pozna. Predvsem napišem, kaj bi sam spremenil in kakšen je pogled samega direktorja, ko bere samo prošnjo za delo ali življenjepis. Ker tukaj je drugačna zgodba. Bistveno drugačna.

 

Tukaj vam lahko pomagam jaz

Težko je. Če imate občutek, da je lahko oz. enostavno priti na razgovor vam moram priznati, da težko. Če pa sami iščete delo že nekaj časa in ste že nekaj prošenj tudi poslali ter vas niso niti poklicali, kaj šele odpisali, da ste neizbrani … potem pa še toliko bolj veste, da je težko. Ampak tukaj je nekaj narobe. Mogoče mala napaka, ki vas stane, da vas ne pokličejo na razgovor. Zato pošljite gradivo in dobili boste brezplačni komentar.

Skratka pišite mi.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Prvi vtis na razgovoru

 

– – – – – – – – – –
 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.