razgovor in gsm

Razgovor in GSM

Razgovor in GSM

Razgovor in GSM

Pogovarjal sem se z direktorjem, ki je nekaj dni nazaj imel razgovor kandidatov za prosto delovno mesto. Jaz mu nisem mogel pomagati, ker sem delal na drugem projektu. A vendarle, sva morala reči kakšno besedo.

 

Bil je jezen

Na razpisano prosto delovno mesto se je prijavijo 54 kandidatov. Ker gre za lažje delovno mesto je tokrat direktor ponudil osebam, katere prvič iščejo zaposlitev. In na razgovor je povabil osebe, ki še niso imele delovnih izkušenj. Niso bile zaposlene. Delo preko študenta tukaj ni štelo. Torej na razgovor je povabil 10 oseb. Vse so bile ženske, stare od 19 do 22 let. Zahteval je samo to, da so imela primerno izobrazbo. Vse so prišle na razgovor.

Bile so točne a …

Sam direktor je imel nujni opravek, zato je vse kandidatke prosil, da ga počakajo v sejni sobi. In so ga. Ko pa je vstopil, da bi se vsem predstavil in vsako posebej povabil na razgovor je ostal brez besed. Vsa dekleta so imela v roku GSM-e in se zabavale. Le dve sta bili brez telefona v roki. Zmotilo ga je toliko, ker ko je vstopil, da polovica deklet niti ni opazilo. Ena punca se je še pogovarjala po telefonu. Pa vendar je lahko naredil krog po sejni sobi in videl, da punce gledajo FB.

 

Kaj bi vi naredili na njegovem mestu?

Veste problem je v tem, da večina ljudi jamra, kako nima dela ali pa to, kar naredijo so premalo plačani. Res je in temu dam prav tudi jaz.  Poznam pa ljudi, ki nimajo dela ali pa imajo tudi premalo plačo pa ne jamrajo. Te pa podpiram.

Razgovor za delo je lahko za osebo tisti dan, ko se gre zares. Ko moraš vse dati od sebe in se pokazati in izkazati. To je dan na katerega moraš biti pripravljen. Moraš se zavedati, da se tukaj ne gre igrati. To je čisto preprosto. Če ti ni za delo, bo oseba dobila drugo osebo.

 

Kaj je naredil direktor?

Tega vam ne bom zaupal. Lahko pa vam povem, da je delo dobila oseba, ki je bila pripravljena.

 

Toliko na kratko
Držim pesti za vaš uspeh
SandiZ dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Razgovor in GSM

Razgovor in GSM

 

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.