Razgovor za službo forum

Razgovor za službo forum

Razgovor za službo forum

Pa smo spet na samem začetku in to je razgovor. Kako do razgovora? Kaj se tam pogovarjati? Kaj vprašati in kaj vas naj še bolj zanima, kakor plača? Zakaj sploh iščete delo?

 

Razgovor za službo forum

Razgovor za službo forum
Razgovor za službo forum

Razgovor za službo forum je po mojem mnenju prej slabo, kot pa dobro. Dovolite, da vas to nekako predstavim iz drugačnega stališča. Iz drugega zornega kota. Mnogi se zatekajo na forume po odgovore. A kdo sploh daje odgovore? Ali je ta oseba izkušena v tem segmentu? Vam bom napisal še bolj po domače. Moja soseda je imela močne glavobole. Na forumu je prebrala nek napitek. Zastrupila se je tako, da je bila 4 dni v bolnici in še sedaj po 4 mesecih njen trebuh ni prišel k sebi. Toliko o forumih in tem, kakšna moč je lahko tam beseda od osebe, ki nima pojma.

 

Kaj vas je strah razgovora?

Naj vas ne bo. Strah vas je le lahko samo toliko, ker podjetja ne poznate, če je to, kar so rekli res odraz poštenih besed. Ponavljam, da direktorji še bolj lažejo na razgovorih, kot pa kandidati na razgovoru. Če je podjetje super potem mora imeti nek list nek dokument npr. certifikat – potrdilo, da so “družini prijazno podjetje”. To zadostuje, kajne? A ste opazili, da prav nobeno podjetje v Sloveniji, ki prodaja otroške zadeve ni družini prijazno podjetje? Noro, kajne? Njihov segment so otroci in vse, kar spada, sami pa nimajo tega ugleda! Škoda, kajne? Kaj vam potem to pove? V tem segmentu vem nekaj. Za 4€ kupijo na Kitajskem, a v trgovini pa prodajajo po 87€. In to je resnica.

 

Kako se vi pripravite na razgovor?

Morate se. Tako ali drugače malo morate potelovaditi in iti skozi. Morate imeti tudi določena vprašanja zapisana na listu ali zvezku. Vsaj nekaj. Da direktor vidi, da ste prišli z nekim namenom in ne samo na obisk k njemu. In že na prvi pogled nekdo ugotovi ali ste prišli na resnični razgovor in iščete delo ali pa ste samo prišli po podpis. Spodaj nekaj primerov glede tega, kaj vas naj zanima.

 

# 1 – plača?

O tem se je potrebno pogovoriti. Da vi sploh vidite ali vam gre skozi ali ne.

 

# 2 – dopust?

Zelo pomemben podatek, ki je dobro, da ga imate. Ali imate sami na voljo razporejati dopust ali pa je kolektiven. So podjetja, ki dovoljujejo dopust samo meseca 1., 2., 3., 4., 9., 10., 11. in to je to. Sedaj vidite, da nekateri ne morejo iti junija na morje za 10 dni. Ker v tem času v podjetju ni dopustov. Zato tukaj pazite.

 

# 3 – urnik dela?

To je pomembno. Ali je več izmensko delo, dopoldansko ali večerno ali ruski turnus ali …

 

# 4 – poskusno delo?

Tukaj v začetku predlagam samo 1 mesec poskusnega dela. Potem pa naj gre naprej. Čeprav ta mesec hitro mine je poudarek predvsem na tem ali so vas sodelavci sprejeli ali ne. Mene v nekem podjetju niso in bil je pekel tam delati.

 

Pa še nekaj na temo PLAČA!

” Vprašanje o plači je lahko občutljivo in ga je priporočljivo postaviti previdno. Najbolje je, da se o plači pogovarjate, ko ste prepričani, da ste v drugih pogledih zainteresirani za delovno mesto in ste prepričani, da vas namerava podjetje zaposliti. ” – s tem stavkom se ne strinjam!!!

 

Ko ste na razgovoru morate vedeti, da imate možnost za odprta vprašanja!

Poznam posameznike, ki so delo samo sprejeli. Ne glede, kakšno je to delo samo da je. Potem pa pri samem podjetju je šlo vse narobe. Minimalna plača, direktor jamral, da nima denarja še za njegovo plačo … to človeka res demotivira, da bi še sploh prišel sploh tja delat, kajne? Zato bodite pripravljeni. Ampak vsak tak dogodek v človeku pusti nek pečat, ki pa se lahko potem pozna na samem zdravju. Razmislite o tem, koliko vam je do zdravja?

 

Pogovor z delavci podjetja

To je prvo, kar vsakomur priporočam. Pogovorite se malo s sodelavci. Malo jih direktno povprašajte, kako so tukaj z delom zadovoljni. Če sploh so? Vprašajte jih tudi, kako dolgo delajo ter če lahko s tem, kar tu dobijo – če lahko dobijo tudi kredit na to plačo? Dobili boste odgovore. Vsaj morali bi jih. Če pa ne dobite nič pa veste kje ste.

 

Saj podjetja tudi rada skrivajo, ker ne dobijo delavcev!

Vsaj tu na Štajerskem so podjetja za katerih pridejo prošnje a na razgovor pa nihče. In ni to, da tukaj nihče ne želi delati!!! Ne – ne! Razlog je v tem, da za njih ne želijo delati, ker vsi vemo, da izkoriščajo. In to zelo. In to preveč. In to je dejstvo. Tudi takšno, da to podjetje uvaža delavce in še ti, ki so navajeni hudega – ne ostanejo. In to povedo naglas. Še bolj, kot pa naši.

 

Ok. Pustimo druge. Sedaj ste na vrsti VI!

Kje vam lahko pomagam? Vem, da je do razgovora težavna pot, ampak potruditi se je potrebno že prej. Mnogo prej. Da s prošnjo za delo ali življenjepisom. Pač, kar podjetje potrebuje in kakšne so njihove zahteve? Tudi to je potrebno upoštevati.

 

Kje drugje vam lahko pomagam?

Seveda tukaj in na tem področju. Tukaj  vam lahko pomagam. Predvsem pri :

  • prošnja za delo
  • europass življenjepis
  • spremno pismo
  • motivacijsko pismo
  • osebni življenjepis
  • ….

Pišite mi. Pošljite mi vaše gradivo in dobili boste brezplačni komentar. Da. Pišite mi in mogoče vam lahko pomagam.

 

Dragi moji, to je to – na kratko.
Če ne pridete do RAZGOVORA – pišite mi, ker nekaj v vašem gradivu šteka. 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Razgovor za službo forum

Razgovor za službo forum
Razgovor za službo forum

 

… wooowww glede vaše pomoči …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Moram napisati samo -> wooowww glede vaše pomoči. Samo to. Hvala!!!! Vikica, Rogatec

 

… prišla sem do razgovora, vendar …

Spoštovani. Prisluhnila sem vašim nasvetom ter začela iti v akcijo. Kar hitro se je poznalo. Prišla sem do razgovora, vendar dela nisem sprejela, ker je minimalna, direktor jamra in več-izmensko delo. Tega pa res ne potrebujem še sedaj, kajne? Vseeno, g. Sandi hvala lepa za vse! Marjeta, Ihan

 

… hvala lepa za vso pomoč …

G. Sandi lepo pozdravljeni. Super ste in hvala lepa za vso pomoč! Adrijana, Dekani

 

… obrestovala se je …

Zdravo. hvala lepa za pomoč pri prošnji za delo. Obrestovala se je! Petra, Litija

 

Razgovor za službo forum
Razgovor za službo forum

 

Mogoče vas tudi zanima :

5/5 - (9 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri