Razgovor za službo

Razgovor za službo

Razgovor za službo

Razgovor za službo

Razgovor za službo

Razgovor za službo je lahko zelo stresno. predvsem za tistega, kateri je že nekaj časa doma ali pa ima zelo slabe izkušnje s samim delodajalcem. Pri tem je možno tudi, da je samemu kandidatu upadla sama delovna vnema ter samozavest. In ravno to se potem pozna tudi na samem razgovoru. še bolj pa se na razgovoru pozna tudi sama socialna sfera posameznika. Npr., da ima dolge in nujno rabi bilo kako delo.

 

Razgovor za službo je lahko stresno!

Presneto in zelo stresno. In temu se žal v celoti ne da izogniti. Stres in sama trema sta lahko vedno prisotna. Zato je fajn, da se na sam razgovor pripravite. Da si pripravite določene odgovore na že znana vprašanja. Saj smo že spoznali nekaj osnovnih vprašanj in teh ne bom več ponavljal. Pri tem vam želim pomagati tako, da vas vzpodbudim, da se psihično pripravite na sam razgovor. Da se naučite gladkega govorjenja in še posebej, da se pripravite na področju, kjer vam delodajalec poda možnost, da se pohvalite. Da sami poveste, kje ste najboljši in kaj bodo z vami pridobili.

 

Ampak osebe se ne rade hvalijo, kaj pa sedaj?

To je lep problem. Če se oseba ne zna pohvaliti oz. se noče in misli, da to ni OK, pač ostaja tam, kjer je prej bila. Ker direktor ima okoli sebe rad osebo, ki se zna pohvaliti in z delom to tudi pokaže. Sedaj so drugi časi in delodajalec ima več oseb na voljo za določeno delovno mesto, kot si mi lahko sploh predstavljamo. Zato mora tudi sam kandidat biti s korakom s časom. Mora samozavestno povedati, kaj zna in kaj lahko od njega dobijo in pričakujejo.

 

Vaja dela mojstra

To, da vaja dela mojstra to vam lahko povem iz prve roke. Tudi sam sem imel enake, podobne in še drugačne težave ali probleme v samem govorjenju in predstavitvi. Vendar s pravo osebno, ki me je vodila, popravljala in dala vedno nasvet … sem postal, kar dober govorec. Na to sem ponosen vendar sem dal kar nekaj skozi. Pri tem pa je do izrednega izraza prišla prodaja. Tukaj se oseba lahko največ nauči. Tudi to, kdaj mora poslušati in kratko povedati. Torej vadite.

 

Sam razgovor za službo je lahko stresen. Tega se vsak zaveda. Zato tudi sam direktor znatno poskrbi, da je sama celota zelo sproščena.

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


 

Tema : Razgovor za službo

 

– – – – – – –

Sama sem do razgovora prišla zelo težko. Od 19 poslanih prošenj, sem do razgovora prišla le v 6 krat. Potem pa so zahtevali še nekaj let delovnih izkušenj in znanja, ki ga lahko dobim samo na delovnem mestu. Sedaj delam v drugi panogi, a se na vse pretege bojujem, da bi dobila službo v tem, kaj sem se šolala.

– – – – – – –

 

 

 

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.