Razpisi za delo

Razpisi za delo

Razpisi za delo

Razpisi za delo

Razpisi za delo

Razpisi za delo so v današnjem času nuja. Pri tem pa moram izpostaviti, da se med seboj ponavljajo zgolj zaradi tega, da vrtijo oglase in od tega malo služijo. Če ste prišli na takšno spletno stran, kjer vam obljubljajo “nova delovna mesta” ter je hkrati veliko oglasov – ste nasedli. Ker prava firma, ki se s tem ukvarja, ne bo dala veliko oglasov gor. Še bolj pa ne takšne, ki sploh niso primerne za to spletno stran.

 

Razpisi za delo ter ponavljanje

Glede samih oglasov je ena zadeva. Potem pa je še tukaj druga. Mogoče tudi to, da imajo celoto prekopirano od Zavoda in nimajo prav nobenega svojega oglasa gor. V čem je potem finta? Spet oglasi. Tudi sam, ko pridem na določeno stran, pa me zbompadirajo z najrazličnejšimi oglasi … zaprem stran. Jo pozabim. Enostavno zaradi tega, ker do sedaj, še kljub temu, da sem prebral članek sem ugotovil, da mi ne koristi. Je kar nekaj. Nič konkretnega ali oprijemljivega. In to je brezveze.

 

Razpisi za delo ter kako naprej

Pri samem razpisu za delo moramo vedeti, da je malo podjetij, ki v resnici nekaj ponuja. Vem za primer, ko je “agencija” izpostavljala fiktivne oglase. Samo, da si je zagotovila neko bazo in jo potem tržila. To je sicer narobe in skregano z zakonodajo. A so kljub temu to naredili. Sledila je prijava in tam  se je spoznalo, da delajo narobe. Ta spletna stran še sedaj obstaja, ampak ima drugačen pristop. Enostavno ti garantirajo nekaj prostih delovnih mest, pri tem pa jih prepišejo iz spletne strani od Zavoda ali katerega drugega ponudnika. Seveda proti plačilu celoto dobiš na mail lepo zapakirano. Tukaj pa ne kršijo ničesar in lepo služijo.

 

Vendar v tem decembru 2020 me vsi sprašujejo, kako do dela?

Težko. Za nekatere sicer lažje, a za večina težko. Za tiste, ki lažje pridejo do dela imajo sposobnosti in znanja ter delovne izkušnje. Za vse ostale pa je težko. To sam priznam in tudi je potrebno graditi na svoji karieri. Še vedno poudarjam samo situacijo, da je težko najti delo osebi, katera je 3 leta bila doma. Raje bodo vzeli direktorji osebo, ki nima takšne pavze med svojo kariero. Razlogi so različni. Ampak vsi iščejo delavce, ki ne jamrajo in radi poprimejo za delo. Teh pa je čedalje manj.

 

Vsi pa zahtevajo prošnjo za delo

Ne glede za kakšno delovno mesto se gre, direktor od kandidata želi prošnjo za delo ali življenjepis. In šele, ko to prebere so odloči ali bo samega kandidata povabil na razgovor ali ne. Odloči se tudi ali ga želi sploh spoznati. Mu dati priložnost. Priložnost, da pove, kje mu lahko pomaga in kaj lahko od njega pričakuje. In, če je sama prošnja slabo napisana ali pa oseba pošlje samo Europass obrazec … potem je težko pričakovati, da bo oseba prišla do direktorja. Če pa je situacija dobro napisana, pa je drugače.

 

Kako drugače pa je še lahko?

Zelo. Je razlika, če oseba pošlje “kar nekaj” ali pa v resnici to, kar odraža njegovo znanje, delovno vnemo in osebo samo. In tukaj je v besedilu velika razlika. Zaradi tega se direktor lažje odloči, koga želi spoznati in koga ne. Seveda, preko vez in poznanstev pa tudi zlata prošnja za delo ne pomaga.

 

Kako je pri vam?

Iščete delo pa ne pridete do razgovora? Pri tem bo lažje, če bo vaša prošnja za delo drugačna. Če imate vsaj malo dvomov glede vsega tega, pošljite mi vašo prošnjo za delo. Vam jo bom brezplačno pokomentiral. Dobili boste komentar. Vsaj nekaj. Mogoče eno smer, kaj ne smete pisati ali pa pozitiven odgovor, da je vaša prošnja kar dobra. Čisto odvisno od tega, kaj bom prebral. Ampak dobili boste mnenje in ne kritike. Če pa boste upoštevali ali ne pa je potem vse odvisno od vas samih.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

 

Tema : Razpisi za delo

 

– – – – – – – –

Lepo pozdravljeni. Tudi sama sem zelo iskala delo na vseh portalih. Na koncu res ugotovila, da se ponavljajo pri tem pa še me prosijo za email kontakt. Ko sem tega vpisala se je začelo. Že takoj dobila od njih priporočila, smernice in kako se bodo trudili, da bom prišla do dela. A to, kar pa sem iskala … tega pa res ni bilo. Bilo pa je vse drugega. Neuporabnega.

– – – – – – – –

Razpisi za delo

Razpisi za delo

– – – – – – – –

 

– – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.