Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru je pomembno. Vsaj bilo je. Pred časom Covida-a so se vsi radi rokovali in objemali. Res, da je vljudno, a meni do rokovanja nikoli ni bilo. Čeprav so mi drugače govorili se mi do rokovanja ni bilo. In kasneje vam bom to tudi lepo povedal zakaj ne.

Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru

Rokovanje na razgovoru ter stran in trepet mogoče večina posameznikov, ki težko pridejo do razgovora. Seveda je lepo, če se človeka pozdravi in tukaj misli, da je beseda “lepo pozdravljeni” ter nasmešek popolnoma dovolj. In tukaj se ne rabi dati roke in začenjati neko rokovanje. Le zakaj? Bonton je ena osnova, ki so si jo izmislili tisti, ki res niso imeli kaj drugega pametnega za početi. In to je popolnoma moje mnenje. Brez zadržkov tako to je. Rokovanje pa je sedaj v Covid času postalo nedosegljivo. Popolnoma smo se temu odpovedali! In prav je tako. Saj vam bom na koncu povedal zakaj. Bom bom. Verjemite mi.

Kako pa sedaj poteka razgovor brez rokovanja?

Super in popolnoma enostavno. Res super. To vsaj meni veliko pomeni, da ne rabim vsakemu kandidatu podati roko. Raje mu namenim lepo besedo in prijeten nasmeh ter še kavico ali čaj. Samo, da se udobno počuti in se z menoj sproščeno pogovarja.

Kot drugo pa potne roke

Nekatere osebe, ko so živčne imajo zelo potne roke. Saj s tem ni nič narobe, a ne dajajte jih pred menoj. Zakaj? Vljudnost je eno, drugo pa je to, da ima oseba potne roke. Pa to ne gre skupaj, kajne? Kaj si glede tega vi mislite?

Tak sedaj pa zakaj se ne rad rokujem

Prijatelj dela na eni ustanovi in mi je poslal nekaj, kar sem se hitro zavedal, da je ful dobra zadeva. Gre za tekočino, ki si jo malo pošpricaš po roki in takoj vidiš, kako čiste roke imaš ter koliko “novih” bacilov si dobil. Pravijo, da so bacili vsepovsod. Na miški in tipkovnici. Kaj šele na mobitelu. So. A ti … bom takole napisal. Lahko od osebe vzamem telefon pa ne bom imel tako bacilastih rok, kot pa se takoj s to osebo rokujem. Namreč na roki je več “živih” bacilov oz. kako se že temu reče. Vsaj tako so meni obrazložili in je cool. Jaz ne rabim razlage, ker so dejstva popolnoma vidna ter testirana.

Dejstvo glede rokovanja je eno

Eno in edino. Oseba pride iz WC pa mi že ponuja njegovo roko. Jojjj … saj ostanem brez besed. Pa smo spet na začetku. Zakaj? In sedaj, ko je Covid čas je hvalabogu temu konec. Super je. Oseba ve, da se ji ni treba več rokovati. In to je super. Plus tega, da mi ta oseba ne zameri. Kar pa je najlepše pa je to, da je oseba bolj sproščena. Bolj umirjena in lažje se je z njo pogovarjati. Nima treme in ne zatika se ji.

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Rokovanje na razgovoru

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.