s prošnjo do dela

S prošnjo do dela

S prošnjo do dela.

S prošnjo do dela

Da. Želim vam, da tudi z vašo prošnjo do dela pridete do dela. Sedaj ni pomembno, kako izgleda. Ampak predvsem to, da vam uspe po vseh poteh. Da boste čez nekaj časa lažje zadihali. Da si boste opomogli. Da boste lahko zaživeli za nekaj časa brez skrbi.

 

Kako lahko s prošnjo do dela
res pridete do dela?

Težko. Potrebno je vztrajati. Res vztrajati in dati vse od sebe. Zanimivo je, da na samem Zavodu zaposleni ne razumejo, da, če podjetje išče samo enega novega zaposlenega bo res enega samo vzela. In od 200 prošenj za delo je to zelo težko predvidevati, kdo je boljši od drugega. Zato je še potrebna dodatna vztrajnost. Iskati nove poti.

 

Iskanje novih poti

22.12.2016 sem bil v Ljubljani. Šel sem z vlakom. Razlog je preprost. Vse stranke imajo pisarne okoli železnice in rad se peljem z vlakom. Prepustim se vožnji in uživam ob razgledu. Ko sem se vračal je k meni prisedla 23 letna Mariborčanka. Gospodična je kmalu navezala stik in se začela z menoj pogovarjati. Po 13 minutnem klepetu je malo zastala in povedala, zakaj se je usedla ravno zraven mene. Priznala je, da je brez dela in da išče novo delo po vseh možnih poteh in prav vsakogar vpraša in prosi za pomoč.

 

A zakaj to dela!!!!

Povedala mi je zgodbo. Ko je končala srednjo ekonomsko šolo ji je en profesor ob podelitvi spričevala rekel “Vem, da je sedaj za ekonomista zelo težko, ker ni dela. Zato ti iz srca priporočam, da za delo vprašaš prav vsakogar, ker nikoli se ne ve, kdo ti bo pomagal.“. In res. Mariborčanka mi je potem povedala, kje je vse koga spoznala in da so ji pomagali priti do dela. Bila je na zabavi, v parku in tudi v trgovskem centru. A najboljšo delo je dobila, ko je začela prodajati produkt od vrat do vrat. Pri tem ji ni šlo prav nič dobro. še več. Prve 4 dni ni prodala prav ničesar.

Pri tretji stranki pozvonila …

Potem pa je peti dan pri tretji stranki pozvonila. Vrata ji je odprla bolj starejša gospa. Ko jo je začela ogovarjati in voditi prodajni pogovor jo je gospa prekinila. Rekla pa je “če želiš od mene dobiti kaki euro mi posesaj stanovanje“. Pa je Mariborčanka pristala. Zaslužila je 15€. In obe sta bili srečni. Ampak Mariborčanka se ni vdala. Gospo je vprašala, kdaj lahko pride naslednjič? Gospa ji je povedala, da išče osebo za 3 ure na dan. Da ji bo posesala, počistila in skuhala kosilo. In Mariborčanka je takoj pristala in bila vesela, da je prišla do nekaj denarja.

 

A najboljše delo je dobila na pogrebu

Gospa je žal preminula. In na pogrebu je do nje pristopil moški in jo vprašal “kako pa ste vi poznali mojo mamo?“. Povedala je, da jo je zadnje dni negovala in skrbela za njo. Iz 3 ur na dan je zadnji mesec prišla na 15 ur. Ali pa več. Gospod jo je samo gledal. Ni vedel, kako in kaj. Vzel je denarnico in ji v roke dal vizitko ter rekel, naj ga pokliče. Poklicala ga je in ta moški ji je uredil zaposlitev v njegovem podjetju.

 

A zakaj je sedaj brez dela?

19.12.2016 je Mariborčanka bila v pisarni in ureja dokumente. Pristopil je njen šef ter jo lepo prijel za rit. Mariborčanka ga je lepo počasi in z nasmehom pogledala a hkrati je njena roka z šopom papirja že letela proti njegovi glavi. In bam. Lepo ga je zadela. Vzela svoje stvari in odšla iz podjetja. 20.12.2016 je šla k prijateljici v Ljubljano. Da sta ga malo zažurali, zjokali in napili. 22.12.2016 se pa je Mariborčanka vračala nazaj domov v Maribor in tam prisedla k meni. In ostali del zgodbe poznate.

 

Prošnja za delo

Lepo pozdravljeni. G. Sandi hvala vam, da ste mi pomagali priti do dela!

Andrej Ljubljana 29. 1. 2019

<< Prev
Next >>

 

Imejte se lepo in držim pesti za vaš uspeh
Pa pišite mi kaj
Sandi

 

Iskane besede : s prošnjo do dela

Mnenja na temo – s prošnjo do dela
– – – – – – – – – – –
– – – – – – – – – – –

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Povzetek :
S prošnjo do dela
Naslov :
S prošnjo do dela
Opis :
Da. Želim vam, da tudi z vašo prošnjo do dela pridete do dela.
Avtor :
Izdajalec :
Prošnja za delo
Logotip :
Posted in Tips – smart tips.