Samostojni umetnik brez dela

Samostojni umetnik brez dela

Samostojni umetnik brez dela

Samostojni umetnik brez dela je v današnjem času najhujša zgodba, ki se lahko tej osebi zgodi. Žal je Covid posegel tudi v ta segment in pri tem pustil pečat tudi tukaj. Žal.

 

Samostojni umetnik brez dela

Samostojni umetnik brez dela

Samostojni umetnik brez dela

Kaj preostane samostojnemu umetniku, ki je čez noč ostal brez dela. Brez projekta. Brez vsega? Nič drugega, kot, da se zaposli tam, kjer lahko pomaga s pridnimi rokami. To je največkrat kakšno delo v proizvodnji, skladišču ali kaj podobnega. Tukaj potem šteje samo pridnost, poslušnost ter pridne delovne roke.

 

Picopek

Pomagal sem Petru. To je njegova zgodba. Ostal je brez dela in vsega, za kar se je trudil za vso svojo življenjsko kariero. Zato je iskal alternativno zaposlitev. Da vsaj dobi plačo in si krije stroške iz tega delovnega razmerja. Najprej je zadelati, kot dostavljavec pic. Potem je malo gledal in pomagal pri peki pic in potem je že postal picopek. Sedaj mu gre dobro in redno dobiva plačo. A kaj, ko pa ima zelo zajeban urnik in ni mu lahko, ker takega tempa sploh ni navajen. A se trudi.

 

Kako dolgo bo še vzdržal?

Sedaj mu gre že vse na živce. Seveda, ko pa rabi svoje delo v katerem je domač. V katerem se izjemno dobro počuti. A tudi tukaj, kot picopek ima svoje izzive. Predvsem vzdržnost na delovnem mestu, ki ga ne mara, a mu gre dobro od rok. Da. Peče izjemno dobre pice in to se pri gostih tudi pozna. Dobi napitnino in pohvalo. A to mu ni dovolj. Želi čim prej nazaj v svoje domačo okolje dela. To rabi in to že sedaj prekleto pogreša. Zato držimo pesti za njega in upamo, da bo to kmalu. Res kmalu.

 

Kje ste ostali vi?

Vesta vsak se lahko znajde. Vsak ima tisto možnost, da najde okoli sebe delo, da vsaj dobi mesečno plačo in s tem ne ogroža sebe in družine. Težko je pri tistih, ki samo jamrajo in jim nič ne paše. S temi je najslabše delati in tudi na samem delovnem mestu ne ostanejo prav dlje časa. Enostavno se jih znebijo. In tudi direktor, ko tako osebo dobi pred sebe in pri tem pogledal ZPIZ izpisek delovne dobe in pri tem so kratke zaposlitve … to mu da misliti. In ponavadi se raje ne odloči za takšnega kandidata. Po eni strani ima prav. Zakaj bi še on moral iti skozi to pot, kjer je samo jamranje in nelagodje delavca, kljub temu, da se podjetje prekleto trudi za svoje zaposlene.

 

Kakšna je pa vaša prošnja za delo?

Je dovolj dobra, da pritegne pozornost direktorja ter dobite povabilo na razgovor? Če temu ni tako je vaša prošnja za delo zanič. Je preslaba. Ne pritegne. Nekaj ima preveč ter nekaj ji manjka. Nekaj ni v redu! Nekje se je zalomilo in zgolj zaradi tega težko pridete ali pa ne do razgovora.

In tukaj vam lahko pomagam jaz. Pošljite mi vašo prošnjo za delo ter dobili boste brezplačni komentar. Vsaj nekaj boste dobili. Lahko pa mi ne pošljete in ostanete tukaj, kjer ste sedaj. Vedno je vaša odločitev tista najbolj pravilna.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Samostojni umetnik brez dela

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.