Se delo v Avstriji dejansko splača

Se delo v Avstriji dejansko splača

Se delo v Avstriji dejansko splača?

Poznam mnoge, ki delajo v Avstriji. Ko sem jih vprašal “Se delo v Avstriji dejansko splača?” so mi odgovorili : DA. Razloga sta dva. Dostojanstvo in vrednota + dobra plača.

 

Se delo v Avstriji dejansko splača

Se delo v Avstriji dejansko splača
Se delo v Avstriji dejansko splača

 

 

Dostojanstvo

Saj veste, kaj pomeni za zaposlenega, da ima dostojanstvo? Da ne pritiskajo na njega, ga ne zmerjajo in ga spoštujejo točno takega, kot je. Mogoče so kje malenkosti, kjer se določena zadeva malo ovije okoli tega, a kljub temu tega v veliki večini ni. Vsaj ne da bi jaz kdaj slišal.

 

Vrednota

Oseba je tu cenjena. To vem iz lastnih izkušenj. Če Avstrijcu pomagaš bo le tega vesel in se zahvalil.

 

Dobra plača

Sedaj je tako, da je to zelo relavantvo dejanje. Poznam čistilko, ki dela v Avstriji pa ima vse plače cca. 1.110€. To je za njihove razmere zelo malo. Pa še ta oseba je iz Šentilja. A zakaj ima tako plačo? Ker se je z njo strinjala. Sedaj pa ni toliko “pametna”, da bi se pogovorila ali pa šla drugam. Ne tu je in čeprav jamra glede plače drugega to ne moti. Vsaj lastnika ne.

 

Zamenjava delodajalca zaradi plače

Poznam pa IT serviserja, ki s plačo ni bil zadovoljen, pa je hitro našel delo drugje. Se je znašel.

 

Po domače – ko oseba enkrat začne delati v Avstriji …

Vsaj do sedaj raje vsi garajo v Avstriji, kot pa v Sloveniji. Je pa to treba probati na lastni koži. Če oseba išče mnenje od ostalih je to tako, kot sprašuje, ali vam je nek film bil všeč. Treba pogledati in oceniti.

 

Treba je probati, drugače ne gre

Jaz sem in mi ni žal. Dobil sem nek občutek ter vse tisto, kar mogoče pri nas niti malo nisem občutil. Vsaj na delovnem  mestu ne. In to je tista izkušnja, ki vsaj meni veliko pomeni. Hkrati pa je bil enostavni delodajalec, kateri ni tečnaril. Razlog zato je bil, ker, če je tečnaril so osebe šle vstran. Zato je nehal s tem in si naredil eno lepo skupinico.

 

Kaj pa vi iščete?

Kakšno bi to naj delo bilo? Iščite in iščite. lahko greste tudi direktno na podjetje. Mnogi so to naredili in delo dobili, Če ne gre v prvo pa greste naprej. Nekje bo. Samo obupati ne smete! Samo to ne pride v poštev, kajne? Ne pri vam. Vi se borite! In prav je tako.

 

Kakšna pa je vaša prošnja za delo?

To je vedno dvorezen meč. kakšna je. Ali je napisana tako, da veliko pove o vas ali pa tako, da veliko pišete o tem, kaj hočete in želite ter imate. To je velika razlika. Res velika. In zato prekleto pazite tudi vi, kaj boste dali od sebe. Kaj je tisto, kar je potrebno izpostaviti in kaj je tisto, kar zamori. Pazite. To ni enostavno in meja je zelo tanka. Zelo tanka.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Lahko pa vam pomagam tudi tukaj :

Tuje povezave :

 

Tema : Se delo v Avstriji dejansko splača

Se delo v Avstriji dejansko splača
Se delo v Avstriji dejansko splača
5/5 - (6 votes)

Naš spletni portal uporablja piškotke. Več ...

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Obiskana stran uporablja piškotke za svoje nemoteno delovanje. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki PHPSESSID, euCookie, wordpress_cookie. Uporabljajo se piškotki, ki pretečejo na koncu te seje ali pa pretečejo po 1 dnem.

Zapri