Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo je lahko zelo zahteven postopek za tistega, ki še tega nikoli ni delal. Ampak tukaj se večini že takoj zatakne. A zakaj?

 

Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo

A zakaj se osebam zatakne pri sestavi prošnje za delo? Razlogov je več. Tukaj nekaj najbolj pogostih :

  1. Ne znajo začeti
  2. Preveč se ponavljajo
  3. Ne izpostavijo tega, kar bi morali
  4. Njihov zaključek je beden

 

Treba je gledati iz drugega zornega kota

Sestava prošnje za delo

Sestava prošnje za delo

Pri sami sestavi prošnje za delo se je potrebno postaviti v samo kožo direktorja. Namreč on to bere in njega moramo prepričati, da smo samo mi tista prava oseba, ki mu lahko pomaga in koristi. Če tega direktor ne zazna sama prošnja za delo gre v koš. To je enostavno. Zato se moramo mi še toliko bolj potruditi, da navedemo vse tiste informacije, ki pa si jih sam direktor res želi prebrati.

 

Moramo mu dati to, kar pričakuje

Pričakuje samo to, da bo prebral, kaj znate in da bo že takoj videl, kakšno korist bo z vaše strani sploh imel. Če tega ni – prošnja leti v koš. Pisanje prošnje za delo je umetnost. Tega ne zna vsak. Še manj pa oseba, ki s tem sploh nima izkušenj. Sam sem pomagal že mnogim. Tudi tistim, ki so bili vodja HR v kakšnem podjetju pa so želeli oz. iti drugam. Pa jim je uspelo. Delno tudi z mojo pomočjo.

 

Zakaj to berete?

Če iščete res najbolj enostavno pot do razgovora in dela vam lahko z težavo in reškim srcem povem, da je to zelo težko. O tem tudi pišem. Težko je .Prekleto težko. A zakaj? Ker se na en oglas prijavi mnogo oseb + tudi tisti, ki delajo enako ali podobno delo pri konkurenci. Sedaj pa sami razmislite, kaj boste poslali naprej k direktorju? Če si dela res želite … res tako močno … potem od sebe ne boste dali kar nekaj. Ampak nekaj, kar bo berljivo. Nekaj kar bo veliko povedalo o vašem znanju in temu, koliko lahko samemu podjetju že takoj doprinesete. In tukaj vam lahko mogoče pomagam tudi jaz. In ja – prav ste prebrali -> napisal sem besedo “mogoče”. Ker vsakomur ne morem pomagati, nekaterim pa sploh ne želim.

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Sestava prošnje za delo

– – – – – – – – – –

5/5 - (1 vote)
Posted in Tips – smart tips.