Slab odziv na prošnjo za delo

Slab odziv na prošnjo za delo

Slab odziv na prošnjo za delo

Slab odziv na prošnjo za delo je lahko največkrat eden in edini razlog, da je vaša prošnja za delo slaba in ne pove tistega, kar si sam direktor želi o vas prebrati.

 

Slab odziv na prošnjo za delo

Slab odziv na prošnjo za delo

Slab odziv na prošnjo za delo

Veste nobenega direktorja ne zanima, kje ste se rodili, kam ste hodili v OŠ, kdaj in koliko časa ste obiskovali verouk, kdaj ste se poročili, … ne. Direktorja v prošnji za delo ne zanima. Res ne. Mogoče vas zanima zakaj? Pač ga ne. Direktor gleda na posel in denar ter samo na to, kje mu boste koristili in kakšno korist bo imel z vaše strani. Če tega ni napisano … ga pač ne zanimate. Enostavno, kajne?

 

Ker slab odziv na prošnjo za delo lahko vpliva tudi na ….

Če je slaba prošnja se takoj pozna pri branju. Opa, kaj pa je to napisano? Nič pametnega in gre v koš. Enostavno in hitro. Razmisliti. Zakaj bi si oseba vzela še tisti mali čas, ki ga že itak nima, da prebere o osebi tisto, kar sploh noče vedeti in prebrati? Zakaj bi si delali utvare in pisali o tem, kako vsak vse prebere. Ne. Vsak vsega ne prebere. Direktor pa še najmanj.

 

Zakaj skrivate?

Zakaj skrivate podatek, kje lahko samemu podjetju pomagate in koristite? Česa se bojite? Zakaj potem pišete prošnjo za delo, če se ne boste izpostavili in jasno povedali, da ste prava oseba za to in to delovno mesto. Zakaj potem ves trud, čas in mogoče stroške, če pa nočete, da bi prišli do razgovora? Tukaj je lahko še nekaj več. Univerzalna prošnja ne koristi in ne odpira vrat. Jih ne. Ne več. Sedaj so drugačni časi. In tudi sama prošnja za delo se mora temu tudi lepo prilagoditi in izpiliti v tej smeri, da bo oseba takoj vedela kdo ste in kaj lahko ponudite. Samo to je to.

 

Vse ostalo je balast

Le tega lahko veliko najdemo v nekaterih prošnjah za delo. A osebe se od balasta ne morejo ločiti. Kljub temu, da osebi obrazložim, zakaj so te besede slabe za njo … ne -> le tega ne bo spremenila ali izbrisala. Je pač čustveno navezana na te besede. Ji nekaj pomenijo. A samo njej. Direktorju pa ne. In direktorji se več ne sprašujejo, zakaj oseba raje piše o družini, kot pa o tem, kaj zna in kakšno korist bo že takoj imel od nje.

 

Kje ste ostali vi?

Če pošljete 10 ali več prošenj za delo in ne pridete do razgovora je nekaj narobe. Zato mi lahko pišete in mogoče vam lahko kako pomagam. Vsaj, da vidim vašo sedanjo prošnjo ter vam povem, kje delate napake. Mogoče je kakšna mala ali pa kakšna velika. Tista bolj drastična. In mogoče e potrebna samo mala sprememba, da vas bo direktor razumel. Tako bo lažje za vas ter tudi več možnosti, da boste prišli do samega razgovora.

 

 

Dragi moji, to je toliko na kratko.
Če ne pridete do razgovora mi pišite.
Zagotovo imate problem in jaz vam lahko pomagam.
Držim pesti za vaš uspeh

Sandi

 Z dnem 04.02.2009 pa obstaja tudi druga možnost.
Znatno lažja in produktivnejša.
Prepričajte se samo na lastni koži prošnjo za delo vam napišem jaz.


Držim pesti za vas in nikar ne pozabite na svoje sanje!

Hvala, da ste me obiskali
Sandi

Tema : Slab odziv na prošnjo za delo

– – – – – – – – – –

Rate this post
Posted in Tips – smart tips.